ПРЕКАЛЕНО МЕКА ВИЛКА - КАПАЧКИ НЕ ФУНКЦИОНИРАТ...

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

ПРЕКАЛЕНО МЕКА ВИЛКА - КАПАЧКИ НЕ ФУНКЦИОНИРАТ...

Мнениеот andriiburka » Пет Сеп 14, 2012 1:10 pm

Здравейте и извинете ме за глупавата тема но не разполагам с бюджет за нова вилка и трябва да я оправя някак... ако кажете че е АБСУРДНО и е по добре нова - ще затворя темата.. но мисля да опитам....
Работата е там че аз я купих на старо... марката е SUNTOUR FLC 120 - 110mm ход...
Лявата капачка е с неузнаваема резба - явно яко са я ръгали с клещи .. не успях да я отворя за да видя кво става вътре...
Дясната капачка се отваря.. нищо не държи - вътре празно и виждам само свито парче вътрешна гума ... вероятно държи нещо НЕЗНАМ. Дясната капачка е в горе доле добро състояние обаче не се закрепя нищо към нея ... ИСКАМ ДА ЗНАМ КАКВО ЛИПСВА...

Вилката е много добре смазана ! Движи се много добре... обаче като се облегна на кормилото ... от 110мм общо остават 20мм докрай !
Може би трябва нещо което може да се намери и да го сложа / заменя ...знам ли.
МНОГО е мека и искам да оправя този проблем.. Ако има начин помогнете ми. Негативни работи не искам да виждам. БЛАГОДАРЯ !

ЛЕКО СЕ ВИЖДА ИЗЯДЕНАТА ЛЯВА КАПАЧКА...
Авторска снимка...
Изображение
Карам капла без главина.
Аватар
andriiburka

Рейтинг: 1133

Re: ПРЕКАЛЕНО МЕКА ВИЛКА - КАПАЧКИ НЕ ФУНКЦИОНИРАТ...

Мнениеот dani_kn5 » Пет Сеп 14, 2012 1:26 pm

Явно стария собсвеник е махнал едната пружина
dani_kn5

Рейтинг: 1200

Мнениеот andriiburka » Пет Сеп 14, 2012 1:30 pm

dani_kn5 написа:Явно стария собсвеник е махнал едната пружина

Казаха ми че е най-вероятно да са махнали едната пружина... днес един каза че ако се махне едната - става неравномерно движението. а тя е равномерна или може би при мен е изключение. Незнам
Карам капла без главина.
Аватар
andriiburka

Мнениеот andriiburka » Пет Сеп 14, 2012 1:32 pm

А МОГА ЛИ ДА СИ КУПЯ МАХНАТАТА ПРУЖИНА ? И АКО МОЖЕ ДА СЕ КУПИ - ОТКЪДЕ ? :eyebrow:
Карам капла без главина.
Аватар
andriiburka

Мнениеот marsa » Пет Сеп 14, 2012 2:12 pm

Мога да ти предложа две пружини не съм сигурен дали са вадени от Zoom или Suntour, дължината им е 100мм, външният диаметър 30мм и мисля че са с различна твърдост. Ако си от София може да ги пробваш. Ако са къси може да импровизираш с някакъв спейсър, колкото да закърпиш положението безплатно. Мисля че тази вилка се води с 100мм ход, което значи че е нормално да остават около 20 до края на стеншъните.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик