Кой с какво се "стимулира"?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Кой с какво се "стимулира"?

Мнениеот darki » Пет Сеп 14, 2012 3:33 pm

1.
Жен Шен с пчелно млечице. Имах подозрения, че няма да сработи, но ефекта беше много добър !!! :-)
и нещо доказно по нашите географски ширини ;-)
2.
Екстракт от Златен корен (Rhodiola rosea)
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот dob111 » Пет Сеп 14, 2012 10:28 pm

joropc написа:
konopr написа:..всички витаминки и подоби са добре дошли..

Ако не се прекалява с тях, разбира се:
http://www.climbingguidebg.com/index.ph ... pic&t=9205

За мен по-голяма небивалица от това здрав човек да получи чернодробно увреждане от НОРМАЛЕН мултивитамин взет в НОРМАЛНИ дози - няма.
За ракиите обаче постът мълчи... ;)
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот 5L » Пет Сеп 14, 2012 10:34 pm

dob111 написа:
joropc написа:
konopr написа:..всички витаминки и подоби са добре дошли..

Ако не се прекалява с тях, разбира се:
http://www.climbingguidebg.com/index.ph ... pic&t=9205

За мен по-голяма небивалица от това здрав човек да получи чернодробно увреждане от НОРМАЛЕН мултивитамин взет в НОРМАЛНИ дози - няма.
За ракиите обаче постът мълчи... ;)

Аз съм доста склонен да му вярвам.Човекът е познат в алпинистките среди и едва ли пише ей така.
Аватар
5L

Рейтинг: 1420

Мнениеот sensation_blue » Съб Сеп 15, 2012 5:17 pm

dob111 написа:За мен по-голяма небивалица от това здрав човек да получи чернодробно увреждане от НОРМАЛЕН мултивитамин взет в НОРМАЛНИ дози - няма.

Може би е крайно време да разберете, че човек не е Господ, вавилонските кули, които строи винаги падат, защото творенията му са далеч от Божиите и синтетичните витамини дори и да заместват донякъде като ефект естествените, винаги съдържат допълнителни химикали и недостатъчно допълнителни в-ва като флавоноиди и прочие, за да бъдат напълно безопасни за все още естествено раждащите се хора ;) Още повече, че да мислиш, че да пиеш една комбинация от витамини е едно и също като да се храниш с полезни естествени храни съдържащи правилната комбинация от в-ва е още по-голяма небивалица, освен може би за производителите на мултивитамините ;)
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот dob111 » Съб Сеп 15, 2012 7:18 pm

@sensation_blue,

Кой създаде джанката и гроздицето, което става на пукница и после яде дробове и животи, кой създаде тютюна, който става на цигари, които тровят сърцата на хората, кой създаде макчето, което става на демон..?

А кой създаде аспирина, който ти помага да облекчиш треската? Кой създаде антибиотика, който вади хора с пневмония от гроба и има дава цели животи напред?

Мисля, че истината е в някаква мярка, ако въобще можем да намерим мярката в тоя луд алчен свят, който извира от самата наша същност.
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот sensation_blue » Съб Сеп 15, 2012 7:34 pm

dob111 нали знаеш, че всички тези неща, които споменаваш трябва да минат през човешката технология (химическа обработка), за да станат това, което имаш предвид. Откриването на антибиотика е просто откриване на лечебното действие на гъбите. Та като спомена аспирина, ти знаеш ли кой създаде хероина? ;)
Колкото до въпроса с лечебната доза - факт :agree:
Според официални данни около 7600 човека загиват годишно от прием на НПВС и в частност - аспирин.

Хайде да се информираме повечко занапред, без фанатични подвиквания, че всичко щом е рекламирано като здравословно, значи е такова.
Аватар
sensation_blue

Мнениеот Insight » Съб Сеп 15, 2012 7:55 pm

sensation_blue написа:dob111 нали знаеш, че всички тези неща, които споменаваш трябва да минат през човешката технология (химическа обработка), за да станат това, което имаш предвид. Откриването на антибиотика е просто откриване на лечебното действие на гъбите. Та като спомена аспирина, ти знаеш ли кой създаде хероина? ;)
Колкото до въпроса с лечебната доза - факт :agree:
Според официални данни около 7600 човека загиват годишно от прием на НПВС и в частност - аспирин.

Хайде да се информираме повечко занапред, без фанатични подвиквания, че всичко щом е рекламирано като здравословно, значи е такова.

:offtopic: Нещо има грешка в тази статия за хероина... поне с това, което съм учил и чел преди време. Лекарството получено от опиум е Морфин. Хероина се синтезира след забраната на морфина, с цел по-лесна контрабанда. С други думи - хероина никога не е бил лекарство доколкото знам.
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот sensation_blue » Съб Сеп 15, 2012 8:20 pm

съжалявам няма грешка има чичо гугъл няма смисъл да Ви убеждавам, щом държите да не бъдете разочаровани, че цял живот сте живели в заблуди и са ви промивали мозъците (така де "обучавали") ;) За да има и връзка с темата, мога само да заключа, че съвременната медицина и по-точно лекарите, се обучават основно за дилъри на тези т.нар. "лекарства" които лекуват едно, а прецакват още 3 неща, а какво остава за стимулантите и прочие химии - нека да не забравяме че фармацевтичната промишленост е основната движеща сила и на професионалния спорт, където въпроса е кое лоби ще е по-силно за да не вкарат новия му продукт в забранените вещества, който пък да тестват над поредния нещастник пожелал да се продаде за да бъде най-добрия и най-известния... ;)
Аватар
sensation_blue

Мнениеот Insight » Нед Сеп 16, 2012 12:13 pm

sensation_blue написа:съжалявам няма грешка има чичо гугъл няма смисъл да Ви убеждавам, щом държите да не бъдете разочаровани, че цял живот сте живели в заблуди и са ви промивали мозъците (така де "обучавали") ;) За да има и връзка с темата, мога само да заключа, че съвременната медицина и по-точно лекарите, се обучават основно за дилъри на тези т.нар. "лекарства" които лекуват едно, а прецакват още 3 неща, а какво остава за стимулантите и прочие химии - нека да не забравяме че фармацевтичната промишленост е основната движеща сила и на професионалния спорт, където въпроса е кое лоби ще е по-силно за да не вкарат новия му продукт в забранените вещества, който пък да тестват над поредния нещастник пожелал да се продаде за да бъде най-добрия и най-известния... ;)

1. За хероина може да се окажеш до някъде прав
2. Дай по-полека с малоумните обобщения за "промити мозъци" и "заблуди"!
3. Вярата в Гугъл като тарамбука в Мохамед едва ли ти дава право да претендираш за чиста и неопетнена връзка с реалността!
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот gosh6o » Нед Сеп 16, 2012 1:41 pm

С наблизо минаваща женска :evil: ! НО като катеря някой баир на маината си на 4-5 км от града с вода и желанието да не спирам!
Аватар
gosh6o

Рейтинг: 1355

Мнениеот Slade » Нед Сеп 16, 2012 4:05 pm

Sensation_blue е прав за много от нещата, които е написал тук.
Мултивитамините Центрум със 100%-ва гаранция се произвеждат от активни вещества произведени в Индия и Китай (слагам Индия на първо място, защото цените на китайските субстанции се повишиха). Вследствие на това, независимо в кой завод в Европа се таблетират, те продължават да съдържат неопределен брой и вид примеси, сред които биха могли да бъдат тежки метали като живак, олово, алуминий; пестициди като диоксини и полихлорирани бифенили, остатъчни разтворители като хексан, ацетон, етилацетат и т.н.
Добрите АГ доктори НЕ предписват мултивитаминни добавки на бременните, освен особено важната фолиева киселина - донякъде рискът от спина бифида надделява над факта, че големият процент добавки се произвежда в гаражи с най-долнопробни южноазиатски субстанции...
Поради това, че съм навътре в нещата и съм видял доста производства на подобни буламачи с очите си, НЕ ПОЛЗВАМ стимуланти и добавки, независимо какви суперлативи се изписват за тях и не съветвам никой да го прави.
От енергийните гелчета през енергийните напитки до мултивитамините, от магнезият до калцият - всички могат да съдържат (и реално съдържат) достатъчно количество вредни примеси, които в дългосрочен план биха могли да увредят не само черния дроб, а всички органи и системи в организма.
Важното е да се осъзнае един важен момент - в момента по света, включително в Европейския съюз няма достатъчно силен контрол и адекватна нормативна база, която да регулира производството и пазара на хранителни добавки. От там контролът на качеството е минимален и рисковете са много. Всеки сам може да вземе решение оттук нататък.
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот xcrider » Нед Сеп 16, 2012 4:29 pm

Стимулирам се с вода + мед+ лимон, природен и доказано ефективен източник на гликоген.Става дума за по време на катеренето.
Меда е от бабите по селата , на другия нямам доверие. От бабите е 1во - защото знам от кое чисто място е произведен 2ро защото съм сигурен, че е 100% мед, не глюкози-млюкози и т.н., какъвто например е от "кауфланд".
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот Slade » Нед Сеп 16, 2012 10:12 pm

:agree: много добре правиш
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот fastera2 » Нед Сеп 16, 2012 11:05 pm

С какво се стимулира всеки е малко относително,според мен зависи от стила на карене до голяма степен...Лично аз не ползвам каквито и да е добавки,за сила и издръжливост,защото не карам на дълги растояния и не ги одобрявам...
BTW Един малко интересен въпрос...Ако човек има добра тренировка и правилна диета-природосъобразен начин на живот,за какво са му всички тези хапчета,напитки и така нататък ???-на мен ми звучи тотално безполезно.Друг е въпросът до колко е възможно да се храниш здравословно в днешно време,където вече се нябляга стабилно на химия и така нататък....

P.S1 Мисля,че има огромна истина в по-гоното мнение на Slade :agree: .

P.S2 Стимулирам се с музика-това е моят мултивитамин... :D и вода
fastera2

Рейтинг: 1485

Мнениеот natalito » Вто Яну 28, 2014 11:43 am

с "гняяв"
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Рейтинг: 2000

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Вто Яну 28, 2014 12:49 pm

Стимулирам се като преди да изляза да карам слушам надъхващо песни и клипове. Помага. :beer: Докато караш песента да ти звучи в главата. :D
Riding makes you feel free!
N.i.k.o.l.a

Рейтинг: 1173

Мнениеот maioneza » Вто Яну 28, 2014 5:29 pm

С микс от бързи и бавни въглехидрати + животинска мазнина, за предпочитане масло. Енергия и ситост за поне 2 часа, при интензивно каране. След каране протеин и бърз въглехидрад.
В раницата е ок да има по някое протеиново прахче и фруктоза, но не ги предпочитам пред здравата истинска храна.
maioneza

Рейтинг: 1240

Предишна

Назад към Общ форум