Като за добре дошъл да отбележим, че при питане какъв компонент да си взема е препоръчително да се спомене за какво каране става въпрос или поне да се сложи въпроса в съответния подфорум. Какво прави тоя въпрос във Веломеханик ...
По въпроса - карах доскоро с Pulse XC 160 mm отпред и определено тоя "АВС ефект" въобще не ми хареса. Верно, че вилката ми е слабичка - Manitou R7, на по-корава може и да е по добре, не знам. Спирачката ми е Formula ORO, а BB7 имат по-големи накладки, което също има значение. Мислех да го видя отзад тоя ротор как ще е, но още не съм го сложил (задната ми спирачка е ВВ7).
Отпред сложих
това 180мм (щото съм любител на експериментите) и усещането е доста по-различно, но оттогава като се замисля не съм правил сериозно каране, тъй че е рано да го хваля още.
Скоро гледах един посинен от прегряване ротор след не много екстремно спускане с много спирания и се чудя дали не беше Тектро като от първия линк, но не съм сигурен. При всички случаи щом ти се налага да купуваш евтин ротор ще е добре да се информираш дали няма някакво ограничение за типа накладки, с които може да се ползва.