Пука ми каплата

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Пука ми каплата

Мнениеот phobike » Пон Сеп 24, 2012 7:36 pm

Здравейте,
Преди около месец си взех капла MAD и днес забелязах че пука много дразнещо особено ако въртя със заключена вилка и има повече напрежение върху предницата и като наклоня колелото леко на страни. Може ли някой да ми каже дали се е сблъсквал със същия проблем или знае как да се оправи??? Всеки ден ходя на училище с него и колкото по-бързо го оправя толкова по-добре . Мерси предварително
phobike

Рейтинг: 1138

Re: Пука ми каплата

Мнениеот penmark » Пон Сеп 24, 2012 8:01 pm

Затегни си автомата!
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Вто Сеп 25, 2012 1:36 pm

Провери за хлабави спици
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Мнениеот frantishek » Вто Сеп 25, 2012 2:08 pm

Предната не ми е мад но пука. Чува се едно леко "пук" на всеки оборот. Гледах преглеждаш на ръка на стендове в два сервиза и всички дето питах но всеки вдига рамене. И стигнах до извода че пукането идва от двата края на профила които са един срещу друг. Бюджетна шина е и не са й лепени краищата та затова си мисля че е от тях .Тежък съм и когато дойде натоварването имено в този участък на шината се трият двата края. Все се каня да отида при некой да й удари две точкови отстрани да видя дали ще спре. Но скоро ще си плетя нова капла и не ми се занимава с тая шина. Та я забележи дали чуваш пукането когато винтила ти е най отдолу. Ако е така значи и при теб най вероятно е в сила мойта теория.
Аватар
frantishek

Рейтинг: 1433

Мнениеот GRUEL » Сря Сеп 26, 2012 12:23 pm

И на мен ми пука задната на всеки оборот. Дълго време се чудех от какво е, докато не почнах да я гъна всякакси, че дано го усетя къде е тва пукане и се оказа точно където са съединени двата края на профила. Не знам принципно с какво ги "залепват", но при мен има леко движение между двата края и от там идва пукането...
GRUEL

Рейтинг: 1270

Мнениеот did » Сря Сеп 26, 2012 2:43 pm

phobike написа:Здравейте,
Преди около месец си взех капла MAD и днес забелязах че пука много дразнещо особено ако въртя със заключена вилка и има повече напрежение върху предницата и като наклоня колелото леко на страни. Може ли някой да ми каже дали се е сблъсквал със същия проблем или знае как да се оправи??? Всеки ден ходя на училище с него и колкото по-бързо го оправя толкова по-добре . Мерси предварително

Капни по капка гъсто масълце на всеки нипел и на всяко място, където една спица опира в друга. Ще спре... до следващото пропукване при отмиване на маслото.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот frantishek » Сря Сеп 26, 2012 5:16 pm

GRUEL написа:И на мен ми пука задната на всеки оборот. Дълго време се чудех от какво е, докато не почнах да я гъна всякакси, че дано го усетя къде е тва пукане и се оказа точно където са съединени двата края на профила. Не знам принципно с какво ги "залепват", но при мен има леко движение между двата края и от там идва пукането...

Евтините шини не ги лепят. Като разглеждах тези на мавик в сайта им са написали коя е лепена по еди каква си технология. При евтините май слагат профил парче като съединяват двата края на шината.
Аватар
frantishek

Мнениеот phobike » Сря Сеп 26, 2012 8:19 pm

Пробвах сутринта да слагам масло но пак не стана. Не е от най-гъстите но ми казаха, че и с него ще стане. И нищо...пак пука
phobike

Рейтинг: 1138

Мнениеот frantishek » Чет Сеп 27, 2012 1:51 pm

Докато не смениш шината се ще ти пука.
Аватар
frantishek

Назад към Веломеханик