преден декланшор и лапа

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

преден декланшор и лапа

Мнениеот Kenshin » Сря Сеп 26, 2012 7:56 pm

1. Моят е за смяна. Sram е мисля, че е x-7, може и x-3 да е ( документацията ми е една за x3, x7 и x9), но не ми се струва толкова пластмасов колкото казват че е. С него купих колелото и още от началото не работеше както трябва, настройвах го милион пъти после се раздрънка, след тва се появи луфт и накрая го монтирах на една страна само и само да ми сваля веригата на малката плоча и не иска и тва е. Плочите са с 42 - 32 -22 зъба. Моля препоръчайте ми нещо с което няма да имам същите ядове, а просто ще работи. Мога да отделя мааксимум 80 лв. ама не искам толкова много да давам :). Мн обичам да се спускам и като дойде следващия баир всеки път се моля да свали веригата на малката плоча и успеваемостта е минимална!! Побърква ме тва искам да го изхвърля! Леле пък ако условията са по мръсни, просто ужас, не иска да свали на долната плоча и тва е. Максимално е отпуснато жилото и тва му е лимита просто. рам ht3 е рамката.

Гледах някакви Shimano slx ама нямам представа кое е здраво. и кое люлеене е по добро горното или долното или няма значение? :)

тенк ю :)
Kenshin

Рейтинг: 1200

Re: преден декланшор и лапа

Мнениеот Kenshin » Сря Сеп 26, 2012 8:10 pm

8 скорости е касетата
Kenshin

Мнениеот ludo » Сря Сеп 26, 2012 9:45 pm

Аз карам с SRAM X5 в момента и нямам никакви проблеми за момента. Много сам доволен. Изминал сам около 700 км, откакто е регулиран и не е пипан. Само го почиствам след по сериозните карания по черни пътища. :dontknow:
Мисля, че настройката ти не е била добра. Всъщност, пък като не си доволен пробвай с някое Шимано
http://screambikes.eu/bg/predni-deklash ... -m590.html - Този мисля, че е приличен
http://www.niko-bikes.com/shop/categori ... egoryID=30 - тава са на СРАМ, аз лично ги предпочитам.
Поздрави и успех
ludo

Рейтинг: 1216

Мнениеот Kenshin » Чет Сеп 27, 2012 8:45 am

Просто като се отпусне жилото не се прибира достатъчно близо до седалковата тръба и от там не мое да смъкне веригата на малката плоча, и след това се разлуфти и вече е дроб :dontknow:
Kenshin

Мнениеот Ozzie » Чет Сеп 27, 2012 12:01 pm

Kenshin написа:и кое люлеене е по добро горното или долното или няма значение? :)

Ако рамката е с права седалкова тръба и няма отвори за монтиране на кошничка за бидонче за вода, няма никакво значение.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Kenshin » Чет Сеп 27, 2012 12:13 pm

Ozzie написа:
Kenshin написа:и кое люлеене е по добро горното или долното или няма значение? :)

Ако рамката е с права седалкова тръба и няма отвори за монтиране на кошничка за бидонче за вода, няма никакво значение.

Тръбата е права, но има дупки за кошница, като горната дупка пада точно на мястото където се хваща декланшора. Има един пластмасов фланец в момента, който оправя нещата. Искаш да кажеш, че ако е с горно люлеене декланшора се монтира по ниско на седалковата тръба и дупката няма да пречи?
Kenshin

Мнениеот Ozzie » Чет Сеп 27, 2012 12:17 pm

Kenshin написа:Искаш да кажеш, че ако е с горно люлеене декланшора се монтира по ниско на седалковата тръба и дупката няма да пречи?

Точно така. Гривната е по- ниско от "клетката" която мести веригата.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Продукти за крос-кънтри