Педалите ми се развиват...

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Педалите ми се развиват...

Мнениеот onEcoRe » Сря Окт 03, 2012 9:10 pm

Та напоследък педалите ми почнаха да пукат и установих че се развиват постоянно. Бях намазал резбите с бая грес, ама надали е от това. Сега съм махнал греста, сложих някво уплътнение за тръби и ги затегнах колкото мога, ама пак пукат прекалено много и сигурно пак ще се развият. Не съм объркал резбите и нищо подобно, не са ми правили такива проблеми. От какво може да е? Педалите са twisted odsy пластмаски
onEcoRe

Рейтинг: 1194

Re: Педалите ми се развиват...

Мнениеот hlebarka » Сря Окт 03, 2012 11:09 pm

Хармонично ли се развиват?
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Рейтинг: 2000

Re: Педалите ми се развиват...

Мнениеот MIKEY MOUSE » Чет Окт 04, 2012 6:25 am

Първо-малко извън темата-надявам се ,че говориш за педали , а не за курбели /някои ги бъркат -едното с другото /. Сега по същество-/за педалите/. Пукането при педалите се получава от -наранени конуси, премачкани съчми, лошо уплътнение и пясък в лагерите/може и да са втулки/ . Резултатът - при въртене , педалът заяжда и започва да се развива,защото разбива резбата -там ,където и завит за курбела.Преди много години педали се ремонтираха, но сега се ходи до магазина. Не само това- оста на педала е закалена,а резбата на курбела /там където се завива закалената ос- не е термообработена/ мека е- елементарно казано/ и... ами май и курбелите са прецакани- разгледай ги и ... :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Назад към Веломеханик