RAM HT.ONE.3 vs RAM HT.ONE.1

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

RAM HT.ONE.3 vs RAM HT.ONE.1

Мнениеот Pakroid » Нед Сеп 16, 2012 6:48 pm

Здравейте, от доста време съм хвърлили око на RAM HT.ONE.1, но се оказа че в момента нямам парите за него. Загледах се в по-евтиния модел RAM HT.ONE.3 и забелязах, че единствената разлика е в спирачките. Карам предимно градско и рядко в гората, с колелото което съм в момента е с най-обикновени V-brake и съм нямал проблеми при спиране.
Някой би ли дал съвет дали си струва толкова много да дам още 250лв. за едни хидравлични спирачки ? На по-късен етап мога да сменя v-brake-а с хидравлични все пак мисля...., просто имам нужда от по-ново колело и някак не ми се чака повече....
Pakroid

Рейтинг: 1220

Re: RAM HT.ONE.3 vs RAM HT.ONE.1

Мнениеот Skoinks » Нед Сеп 16, 2012 7:02 pm

Ако ще го караш само в града няма да имаш проблеми с V-Brake.
Scott Voltage FR20 2010; Rockshox Vivid 5.1 240mm; Marzocchi 888 2011;
Аватар
Skoinks

Рейтинг: 1200

Мнениеот tanec » Чет Сеп 27, 2012 8:03 am

Pakroid написа:Здравейте, от доста време съм хвърлили око на RAM HT.ONE.1, но се оказа че в момента нямам парите за него. Загледах се в по-евтиния модел RAM HT.ONE.3 и забелязах, че единствената разлика е в спирачките. Карам предимно градско и рядко в гората, с колелото което съм в момента е с най-обикновени V-brake и съм нямал проблеми при спиране.
Някой би ли дал съвет дали си струва толкова много да дам още 250лв. за едни хидравлични спирачки ? На по-късен етап мога да сменя v-brake-а с хидравлични все пак мисля...., просто имам нужда от по-ново колело и някак не ми се чака повече....

Погледни това колело - http://crosscycle.com/products/view/84/grx8. На цената на HT3 e, но с дискови, хидравлични спирачки. Другите модели на Cross, в тази ценова категория също предлагам доста по-добра окомплектовка от тази на РАМ. Потърси във форума, има доста сравнения на точно този клас велосипеди :)
Аватар
tanec

Рейтинг: 1992

Мнениеот Pakroid » Чет Сеп 27, 2012 3:40 pm

Доста велосипеди гледах колега, вече се "изморих", в момента все още обмислям колко пари наистина си заслуважа да заделя. Попаднах на добри мнения за новите окомплектовки на Cross, но други хора не ми ги препоръчват.... трудно е когато човек не е запознат лично, а трябва да се ръководи и мненията на околоните :)
Pakroid

Мнениеот karmakarma » Чет Сеп 27, 2012 3:59 pm

еми слушай себе си... :beer: фирми като рам са с доста надути цени в сравнение с крос,тва е моята преценка за нещата.това което ти предлага рам е същото което и крос разликата е в цената,при кроса е по евтино. не си ги представяй рам като лъч светлина в велосипедния мрак :rofl:
karmakarma

Рейтинг: 988

Мнениеот MacLeod » Пон Окт 01, 2012 6:54 pm

karmakarma написа:еми слушай себе си... :beer: фирми като рам са с доста надути цени в сравнение с крос,тва е моята преценка за нещата.това което ти предлага рам е същото което и крос разликата е в цената,при кроса е по евтино. не си ги представяй рам като лъч светлина в велосипедния мрак :rofl:

Да и велосипедите от метро за 150 лева са същите като тия за 1500 евро ( Нищо, че от първия тип съм карал от магазина до нас около 5 км и то се счупи ). Тогава защо да си купува човек колело за толкова много пари.. :dontknow:

А има едни "coca cola". Сигурно ги дават като награда от капачките. Те пък са най - добри. Истински машини. :))
Аватар
MacLeod

Рейтинг: 1785

Мнениеот tanec » Пон Окт 01, 2012 8:54 pm

MacLeod написа:
karmakarma написа:еми слушай себе си... :beer: фирми като рам са с доста надути цени в сравнение с крос,тва е моята преценка за нещата.това което ти предлага рам е същото което и крос разликата е в цената,при кроса е по евтино. не си ги представяй рам като лъч светлина в велосипедния мрак :rofl:

Да и велосипедите от метро за 150 лева са същите като тия за 1500 евро ( Нищо, че от първия тип съм карал от магазина до нас около 5 км и то се счупи ). Тогава защо да си купува човек колело за толкова много пари.. :dontknow:

А има едни "coca cola". Сигурно ги дават като награда от капачките. Те пък са най - добри. Истински машини. :))

Тук не става въпрос за "метро" серията на Cross, а за велосипеди, достойни конкуренти на РАМ, Драг и т.н. , които са с около 20% по-ниска цена :peace:
Аватар
tanec

Мнениеот MacLeod » Вто Окт 02, 2012 10:56 pm

tanec написа:Тук не става въпрос за "метро" серията на Cross, а за велосипеди, достойни конкуренти на РАМ, Драг и т.н. , които са с около 20% по-ниска цена :peace:

Всъщност отдавна не бях гледал серията на крос и предното ми мнение беше от по - предишни впечатления. След твоя пост ги прегледах, но все пак не мога да се съглася:

http://www.crosscycle.com/product_categories/view

Гледах раздела mtb. Всичките са с нисък клас компоненти Shimano ACERA или Shimano ALTUS или ALIVIO. Като видя подобен тип компоненти за движението, бягам като бито куче, защото два пъти съм се пребивал доста здраво заради превъртане в подобен тип скоростна система както се набирам прав на колелото. Не мисля че тези скоростни системи могат да се сравняват с х7 или х9 пък било то и x5, които слагат по рамовете. Според мен единствено тозиhttp://www.crosscycle.com/products/view/82/grx10 става за каране, но и там цената вече не е малка. Този също става горе - долу: http://www.crosscycle.com/products/view/83/grx9, но с тоя сънтоур отпред не мисля че оправдава цената от 1000 лева, която му искат. В заключение мога да предупредя всеки, който си взима колело и мисли да го кара, в никакъв случай да не взима движение на шимано по - нисък клас от деоре, защото е опасно за здравето. Казвам го от опит. Ако все пак имате подобно движение на колелото, никога ама никога не се набирайте прави върху него.
Аватар
MacLeod

Мнениеот xcrider » Сря Окт 03, 2012 2:28 pm

MacLeod, случайно моделите GRIP и TRACTION да си видял, или само си говориш?
http://crosscycle.com/promo/12.htm
В заключение мога да предупредя всеки, който си взима колело и мисли да го кара, в никакъв случай да не взима движение на шимано по - нисък клас от деоре, защото е опасно за здравето. Казвам го от опит. Ако все пак имате подобно движение на колелото, никога ама никога не се набирайте прави върху него.
Глупости. Това, че си карал колело с износена верига/венци/плочи, не значи, че тези класове прескачат. + са на по-скъпите класове са 3 неща :
-превключване
-тегло
-намалено тракане
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот MacLeod » Сря Окт 03, 2012 6:15 pm

xcrider написа:MacLeod, случайно моделите GRIP и TRACTION да си видял, или само си говориш?
http://crosscycle.com/promo/12.htm
В заключение мога да предупредя всеки, който си взима колело и мисли да го кара, в никакъв случай да не взима движение на шимано по - нисък клас от деоре, защото е опасно за здравето. Казвам го от опит. Ако все пак имате подобно движение на колелото, никога ама никога не се набирайте прави върху него.
Глупости. Това, че си карал колело с износена верига/венци/плочи, не значи, че тези класове прескачат. + са на по-скъпите класове са 3 неща :
-превключване
-тегло
-намалено тракане

Ми карай си ги тогава. :) Аз карах един скот, купен от байкцентъра с шимано аливио. Прескачаше от самото начало, до самия край когато ми свиха колелото. Нито настройки ( в сервиз ), нито нищо не оправи работата. А и за капак съм се пребивал доста лошо от подобно прескачане, така че не е шега работа.
Аватар
MacLeod

Мнениеот Шлек_народен » Сря Окт 03, 2012 7:13 pm

MacLeod написа:Аз карах един скот, купен от байкцентъра с шимано аливио. Прескачаше от самото начало, до самия край когато ми свиха колелото. Нито настройки ( в сервиз ), нито нищо не оправи работата.

Има една приказка -" На крива ракета космоса ѝ пречи! "
Точно пък "Аливио" -то ! Механиците в тоя сервиз, ако това не могат да настроят, не знам що изобщо са там!
И "Аливио" съм карал, и "Деоре"- та разни, и даже най-ниския клас - венци на резба . Не ми е прескачало или нещо такова. Единствено едно "Търни", заден декласьор, за година и нещо се разлопа и почна трудно да включва.Ама като го смених (даже с по-евтин) и пак си работеха нещата.
Та тия генерални заключения ....
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Мнениеот MacLeod » Чет Окт 04, 2012 8:20 pm

На който му харесват да си ги кара. За мен шимано в ниските класове под деоре са си боклуци.
Аватар
MacLeod

Мнениеот tanec » Пет Окт 05, 2012 8:10 am

MacLeod написа:На който му харесват да си ги кара. За мен шимано в ниските класове под деоре са си боклуци.

За мен не е представителна извадка, която да даде обективно мнение. Нивото на компоненти е еднакво на това с РАМ, от миналата година с различни марки, от тази година и на Cross моделите са оборудвани в по-голямата си част със Sram части, което в ниския клас не знам какво предимство е !
Аватар
tanec

Мнениеот PtD » Пет Окт 05, 2012 8:42 am

И аз съм карал Tourney и когато е добре настроено, изобщо не прескача.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potter » Пет Окт 05, 2012 7:58 pm

MacLeod написа: настройки ( в сервиз ).

Байкцентъра ли? :D :D
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот MacLeod » Пет Окт 05, 2012 11:49 pm

Не помня вече, беше преди години. Аз май ходих 2, 3 пъти. Само помня че прескачаше от началото до края когато ми го свиха - дано крадците да са си изпатили от прескачането, да има и от него някакъв смисъл.
Тъкмо се бях заканил да сменям скоростната система с нещо по - добро, ама се разсъхна работата. :)
Аватар
MacLeod

Мнениеот Pakroid » Съб Окт 13, 2012 8:51 pm

Натъквам се на мнения, че рамката HT.ONE била "мека" и било за предпочитане HT.THREE или по висок клас. Колко "мека" може да е тази рамка, в смисъл от толкова малък напън ли се огъва или чупи?
Pakroid

Мнениеот zafirovp » Съб Окт 13, 2012 11:48 pm

Предишното ми колело беше Ram HT1 рамка зглобявано от мен, с вилка 150 мм и 203мм ротори. Рамката е била десетки пъти на Драгалевци и Сопот. За това колко агресивно съм карал, немога да кажа, понеже всеки разбира това по различен начин. Мога да кажа само, че мой приятел с RAM HT1 и висок клас компоненти се спуска от 3 години. Тежи 110 кг. И двамата не сме имали никакви проблеми с рамките. За мен, това е най-добрата твърда рамка от нисък-среден клас.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Назад към Продукти за крос-кънтри