Снимки от facebook във форума

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Снимки от facebook във форума

Мнениеот kriisoo » Съб Окт 06, 2012 9:05 pm

Здрасти!
Реших да направя тази тема, защото напоследък започнаха да се качват, все повече снимки във раздел "Радост за окото", а и в други, с линк към социалната мрежа. Това не се приема от ANTIfacebook маниаците във форума. Та реших да покажа един елементарен начин да споделяте снимките, качени във facebook тук във форума, без да има проблем да ги виждат всички. Ето как става това:
Отваряте си снимката във facebook --> цъкате и държите левия бутон върху снимката и изтегляте като нов таб и пускате. Ако всичко е точно би трябвало да се отвори снимката в новия таб с друг линк, най-често (дори винаги той започва с: sphotos...........jpg). Копирате линка от новия таб и го качвате тук.
Пример:
facebook: http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =3&theater
от таб-а: http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 7222_n.jpg

Първия линк би трябвало да го виждат само хора, които имам за приятели и техните приятели.
Втория би трябвало всеки да го вижда.

Успех! Надявам се да съм бил полезен! :beer:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Re: Снимки от facebook във форума

Мнениеот PtD » Съб Окт 06, 2012 9:47 pm

Не работи :)

П.П. Opera
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alpina » Съб Окт 06, 2012 9:56 pm

Еййй, титана на мисловната дейност - сещаш ли се, че сигурно е мислено над това и поради тази причина има опция във всеки албум, чрез която да се даде линк към него, който е достъпен независимо от настройките за достъпност на този албум.
Демек, ако имат желание да предоставят този линк, не е нужно някой да е регистриран във FB, за да може да ги вижда.
От там цялата не работеща твоя технология става тотално безсмислена. :peace:

А това, на което ти ни "отваряш", се знае от масата... хъм... от колко - няколко години?
Още по-лесно знаеш ли какво е - десен бутон и Copy Image Location (Firefox), като и останалите браузъри имат подобна функционалност - демек елиминираме безсмислените 50% от твоята идея. :peace:
Инак мерси де, хубаво е като някой открие топлата вода да я сподели, може да има останала още някоя заблудена душа, която не знае основни неща. :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот kriisoo » Съб Окт 06, 2012 10:11 pm

Ти си най тъпия hater.

Колко линка си видял дадени така в тоя форум? Колко?
Колко албума си видял да са споделени напоследък по твоя висш начин?

Отговора на горните въпроси клони доста сериозно към нулата, а второто вече дори мисля че е невъзможно.

Лека вечер.
Аватар
kriisoo

Мнениеот hitar_potter » Съб Окт 06, 2012 10:26 pm

От мене, пък имаш плюс. Писнало ми е от снимки във фейсбук, които всъщност не мога да видя. Инициативата ти за ограмотяване на хората е похвална, според мен. Наистина е хубаво някъде да бъде описан някакъв начин за оправяне с бакията фейсбук и хората да бъдат пренасочвани към съответното „някъде“, когато е нужно.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Alpina » Съб Окт 06, 2012 10:35 pm

kriisoo написа:Колко линка си видял дадени така в тоя форум? Колко?
Колко албума си видял да са споделени напоследък по твоя висш начин?

A ти доста сериозно си сбъркал, ако мислиш че чрез тема в "бла-бла" ще светнеш всички тези, които не пускат линковете в този вид :D :agree:

Search found 1218 matches: +hphotos (публикувани по правилния начин)

Search found 169 matches: +facebook +photo (това срещу което си тръгнал да се бориш)

Когато търсачката говори, мисля че трябва да замълиш :D :agree:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот kriisoo » Съб Окт 06, 2012 10:41 pm

Ти някаква друга работа нямаш ли си?

hitar_potter написа:

Това беше идеята, защото постоянно се качват снимки от facebook и ЯВНО не е известен този факт, който споделих, но haters gonna hate :agree:
Аватар
kriisoo

Мнениеот Alpina » Съб Окт 06, 2012 10:49 pm

Ха-ха-ха, как удобно пропускаш факта, че има 1218 правилни срещу само 169 неправилни споделяния (даже от тях може би голяма част са видими, но това няма как да го проверя).

:magnify: :nuts:

Е - друго си е да се изживяваш като пътеводна светлина. :D :agree:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот kriisoo » Съб Окт 06, 2012 11:15 pm

Alpina написа:169

Да кажем 169 снимки в 169 поста, щом ще се правим на инфантилни кретени.
Следователно минимум 2-3-4 спамещи hater-и ще се изкажат сумтящи и мрънкащи към това, че не могат да видят снимките, защото са качени в ТЪПИЯ facebook - 169 х 3 = 507.
507 поста без смисъл малко ли са?

Спирам до тук, защото няма да си проличи иначе кой е кретена в случая :agree:

Приятна вечер на всички! :beer:
Аватар
kriisoo

Мнениеот Alpina » Нед Окт 07, 2012 12:37 pm

Предполагаеми 507 поста, отнесено към total posts 614363 :D

Също така, като пишат в темата на незнаещия как да си публикува снимките - той ще си вземе бележка за в бъдеще и най-вероятно няма да повтори, докато твоята тема слабо вероятно да достигне до целевата категория. :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот hitar_potter » Нед Окт 07, 2012 7:53 pm

Сашо, ти го изкара все едно явлението „невидима снимка във фейсбук“ е по-малко вероятно от това да изкараш - от тотото.Нали се сещаш, че точно ние, фейсбук неюзерите не сме особено запознати как работи тая гадост и какво точно се изисква да се направи, за да се сподели снимка със всички/да се сподели албум със всички. Това означава, че най-вероятно когато някой качи снимка/албум във фейсбук, по-скоро никлой няма да му обясни в темата как се прави. Или да му обясни - ще е малко вероятно.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Alpina » Нед Окт 07, 2012 8:08 pm

hitar_potter, снимката/албума най-вероятно няма да се вижда както от регистрирани, така и от нерегистрирани във FB потребители.
Демек - все ще се намери някой знаещ да му обясни.

Хайде обаче ти ми посочи как някой, който ще публикува такава снимка в посочения раздел, ще намери темата в бла-бла, ако не съм аз, хейтъра, да ви я държи "on the top". :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот hitar_potter » Нед Окт 07, 2012 8:51 pm

Аз ще му пратя линк :) Иначе явно имаш фейзбук, защото ако нямаше, щеше да се убедиш, че бая често снимки се виждат само от регистрирани във фейсбук...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Antares » Пон Окт 08, 2012 11:21 am

С риск да прозвучи като самоизтъкване - този метод според мен е достатъчно прост. Съгласен съм с Хитрия Потър, ако не си потребител на фейсбук (или просто цъкнеш върху Изхода), доста от снимките стават невидими.

Току що пробвах с един колега (без регистрация) метод, който работи. В посочения в първия пост линк има едно бутонче "Download". Показалеца на плъха върху него, десен бутон, copy link address (или еквивалента на браузъра), при което копира следното:
Код: Избери целия код
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/558179_4393105633180_1345157222_n.jpg?dl=1

Това, което правиш е просто да изтриеш символите след .jpg (в случая ?dl=1). Линка е видим за всеки. Би трябвало и хитрия да потвърди.

В другия изглед, с черния фон и т.н. - цъкаш върху Options и отново [copy link address] върху "Download". И пак се трие частта след .jpg и остатъка се поства като линк. Би трябвало отново да излезне нормално.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот did » Пон Окт 08, 2012 1:57 pm

Пущането на линкове по този начин е нарушаване на правата на хората, които са ги публикували във FB. Ако са искали снимките да се виждат - може да се направи да се виждат. Ако някой е направил така, че снимките му да са само за приятели и после някой пусне тук подобен неоторизиран линк, значи не уважава волята на този, който ги споделя.

Темата е не просто безсмислена, тя е вредна.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Antares » Пон Окт 08, 2012 2:08 pm

Реално погледнато, във facebook НЯМА снимки, които да не са видими по един или друг начин за всички. Ако някой принуди FB да му изкара списък с личната информация, с която разполага - може да излезнат няколко стотин страници... Та си е въпрос на личен избор кой какво качва (и дали разрешава да бъде тагнат).
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот PtD » Пон Окт 08, 2012 3:17 pm

did написа:Пущането на линкове по този начин е нарушаване на правата на хората, които са ги публикували във FB. Ако са искали снимките да се виждат - може да се направи да се виждат. Ако някой е направил така, че снимките му да са само за приятели и после някой пусне тук подобен неоторизиран линк, значи не уважава волята на този, който ги споделя.

Да са мислили, преди да си ги пускат във Фейсбук. :smash: Едва ли има някой дотолкова тъп, че да не знае, че каквото пусне във фейсбук, може да се види от всички. Пък и да има, срещу тъпотата няма намерени лекарства.
Аватар
PtD

Мнениеот did » Пон Окт 08, 2012 3:41 pm

PtD написа: Едва ли има някой дотолкова тъп, че да не знае, че каквото пусне във фейсбук, може да се види от всички. Пък и да има, срещу тъпотата няма намерени лекарства.

Тогава защо е тази тема?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alpina » Пон Окт 08, 2012 4:05 pm

did написа:Пущането на линкове по този начин е нарушаване на правата на хората, които са ги публикували във FB. Ако са искали снимките да се виждат - може да се направи да се виждат. Ако някой е направил така, че снимките му да са само за приятели и после някой пусне тук подобен неоторизиран линк, значи не уважава волята на този, който ги споделя.

:D :agree:
Демек отново опираме до това дали тази тема реално е полезна... а дори не бях си и помислил да прекрача прага и да я изкарам даже обратното на такава :evil:

PtD написа:Да са мислили, преди да си ги пускат във Фейсбук. :smash: Едва ли има някой дотолкова тъп, че да не знае, че каквото пусне във фейсбук, може да се види от всички. Пък и да има, срещу тъпотата няма намерени лекарства.

Вероятно ще му мислят някой ден... И аз не бях се замислял особено много, докато не трябваше да запозная https://www.peoplecheck.co.uk/ със себе си и една седмица да се чудя "дали не съм си вкарал някъде автогол".
Сега вече просто се любувам на това как някои хора почти ежедневно го правят абсолютно несъзнателно и се хвалят с "геройствата си", които някой ден по един много деликатен начин ще се обърнат срещу тях. :lol: :eyebrow:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Пон Окт 08, 2012 4:31 pm

@Alpina, както казах по-горе, срещу глупостта няма лекарства. Щом нещо е публикувано в интернет, то ще изтече рано или късно. Оттам нататък всеки си има глава на раменете и си преценява каква информация за себе си е готов да разкрие пред света. На който главата му е слабото място... е... той ще си пати по един или друг начин ;)
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Пон Окт 08, 2012 5:36 pm

ВъпросЪТ е в това, дали ние трябва да бъдем средството тази информация да изтича?
И по-точно - да го правим ли толкова явно?
Малко като карането с каска е :D :agree:
Дано само Зогото не ни хване в крачка... :evil:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот kriisoo » Пон Окт 08, 2012 6:24 pm

Темата е не просто безсмислена, тя е вредна.

Имах те за един от малкото мислещи хора в този форум.

Изобщо явно не си схванал съвсем простия смисъл на темата.
Аватар
kriisoo

Мнениеот hitar_potter » Пон Окт 08, 2012 10:17 pm

@kriisoo - Айде, няма нужда да тръгваш с рогите напред срещу всички.
@did - в известен смисъл си прав. Докато имах фейсбук, той беше тотално сбъркан и се изискваха усилия, за да може човек да го ползва наистина както иска. После се появи Google+, преселих се и си изтрих лицекнигата. Разбирам, че последните са окрали бая функции от плюса, което е хубаво принципно. доколко добра са ги окрали, не знам. Факт е, че куп хора искат да споделят свои си снимки и хора като мен не ги виждат. публикуването по този начин очевидно не е нарушаване на правата им (нали те сами си ги публикуват).

Всъщност, ако трябва да съм честен, методът на криисоо ми изглежда хамалски и въобще не ми харесва. По-добре ннякой да проучи дали има възможност снимки да се споделят с частен линк - т.е. да не са публични, но хората, които имат изричния линк, да могат да разглеждат. Това е също хубава функция още от Пикаса албумите и би трябвало от лицекнигата да са я откраднали.

@Алпина - този начин за споделяне на снимки е доста известен. Всеки нормално компютърно грамотен човечец знае как става. Така че аргументът ти, че е сме развъдник на разпространители на конфиденциални снимки е невалиден.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот kriisoo » Вто Окт 09, 2012 12:31 pm

Целта ми изобщо не е да се споделят някакви снимки, които да са извън направлението на форума, в който се намираме, а именно MTB. Това, че ти може да искаш да гледаш по такъв начин "забранените за всички освен за приятелите" снимки на съседката от 5тия етаж по долни гащи си е твой проблем. Идеята беше ясна, не ми се рови в раздел "Радост за окото", в колко теми е слаган линк към албум във facebook и резултата е - СПАМ, СПАМ и пак СПАМ. Опцията, за която говориш да се сподели албума, вече дори не мога да я намеря. Най-голямата "свобода" на видимост за снимките, която мжое да бъде зададена е "Приятели на приятели" => по никакъв начин от директен линк към facebook не моожеш да видиш снимката, без да имаш регистрация. Тук се включва темата. Между другото... Мисля, че е крайно време да се сложи ключа и да няма безсмислен спам. Целта е една и е ясна, това че имаш някви задни мисли.. Ми то винаги може да се злоупотребява :beer:

hitar_potter написа: Така че аргументът ти, че е сме развъдник на разпространители на конфиденциални снимки е невалиден.

:beer:
Аватар
kriisoo

Мнениеот halcor » Вто Окт 09, 2012 1:20 pm

Сигурно сте забелязали, че снимките живеят на CDN (content delivery network), различен от facebook.com, и ако човек знае точния адрес на индивидуална снимка, то той може да го сподели с всеки, няма нужда от права. Всъщност, темата тръгна точно от това: как да научим тоя адрес.

Не мисля, че темата е вредна, тя показва наглото отношение на facebook към частната информация и на който му пука е редно да се замисли дали иска да подкрепя биг брадър. Нека се споделят още начини и заобикалки, знанието е сила.

По-големият проблем, според мен, е липсата на опция да се откажеш от участие в биг брадър - аз може и да нямам акаунт, но не мога да спра хората да публикуват снимки с мое изображение и да ме тагват, примерно. И фалшив профил с моя снимка открих в лицето-книга и ако си мислите, че докладването на подобно нещо има някакъв ефект - грешите ;)
Аватар
halcor

Мнениеот Ozzie » Вто Окт 09, 2012 8:54 pm

halcor написа:И фалшив профил с моя снимка открих в лицето-книга...

И аз така. Зарадва ме един приятел с въпрос "Защо не ми приемаш поканата във FB?" :D
След това няколко човека докладваха, че профила е фалшив. Наскоро го потърсих дали съществува, но го нямаше, така че
halcor написа:ако си мислите, че докладването на подобно нещо има някакъв ефект - грешите

може и да не е точно така.
:beer:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот hitar_potter » Вто Окт 09, 2012 8:59 pm

Има някакъв начин да се споделят снимки със всички - виждал съм такива албми. Как се прави? Не знам.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Alpina » Вто Окт 09, 2012 9:49 pm

Има различни "категории" за видимост на албумите.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот hitar_potter » Вто Окт 09, 2012 9:51 pm

Тъй де, това ясно. Просто не знам къде какво трябва да цъкне човек и затова не мога и да кажа как точно се прави.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Antares » Сря Окт 10, 2012 7:24 am

Alpina написа:Има различни "категории" за видимост на албумите.
Саше, само за експеримента, една снимка, която е уж в прайвът албум, по описания горе начин си я видях през браузър, в който не съм логнат във FB...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Следваща

Назад към Бла - Бла