Важна тема: DRAG THE BOMB 2006

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот axelmax » Вто Сеп 20, 2005 9:19 pm

zasto?
kaji kakvo ne ti haresva ?
ama samo ne predpolojeniq,a nesto podkrepeno s fakti

i ne badi predobenden ot cenata
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот klmn » Пон Сеп 26, 2005 6:38 am

И Яз съм фен на бомбата-
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=613114
:D
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот tailor » Пон Сеп 26, 2005 8:18 am

@axelmax
Моля не пиши повече по темата!

@всички
Бомбата няма претенции да е супер велосипед. Това просто е НОВАТА бомба и тя е по-добра от старата!
Аватар
tailor

Рейтинг: 2000

Мнениеот Zozka » Пон Сеп 26, 2005 9:55 am

[quote="tailor"]

Това просто е НОВАТА бомба и тя е по-добра от старата!

[/quote]

Съгласен. Вчера я тествах и мхм бачка бая като за рамка от този клас, със 150 мм вилка геометрията е перфе като за Free търкаляне :). Саамо ако не беше на втулки, ама то и в това нема лошо, сега докато е нова бачка все едно е с платформата на Metel :D 1:1 лудница :thumbu:
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот axelmax » Пон Сеп 26, 2005 2:21 pm

[quote="tailor"]

@axelmax
Моля не пиши повече по темата!

@всички
Бомбата няма претенции да е супер велосипед. Това просто е НОВАТА бомба и тя е по-добра от старата!

[/quote]

защо да не пиша ,ако искаш и на ПМ ми пиши

ама е малко сранно при положение,че аз съм от тези които защитават продукта на драг:crazy:и вместо да ми дадете едно такова(шегувам се) за тест,аууууууууууууууу много странна работа

немисля да спра да пиша по темата;)
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Rancid » Сря Сеп 28, 2005 11:49 am

ne tvardiq 4e sam kompetenten no ako se smeni po4ti vsi4ko-primerno se sloji deore,shini jumbo,i sled vreme ako se smeni vilkata s tova novoto dvukoronno duro,i se slojat se sfestni kurbeli i glavini hone niama li da stane priemlivo kolelo za fr.Daite mnenie 4e obmisliam takav variant.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот Metal_Psycho » Сря Сеп 28, 2005 12:04 pm

[quote="climberrr"]

ne tvardiq 4e sam kompetenten no ako se smeni po4ti vsi4ko-primerno se sloji deore,shini jumbo,i sled vreme ako se smeni vilkata s tova novoto dvukoronno duro,i se slojat se sfestni kurbeli i glavini hone niama li da stane priemlivo kolelo za fr.Daite mnenie 4e obmisliam takav variant.
[/quote]

Не.:)
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот radio » Сря Сеп 28, 2005 12:07 pm

@climberrr
Ами ти така и така ще хвърлиш маса пари за готин чаркорляк, по добре хвърли и малко пари за по-добра рамка. Най малкото смятам че един Бехемот ще си струва много повече, въпреки че не съм фен на тази рамка.
radio

Рейтинг: 1702

Мнениеот Admin » Чет Сеп 29, 2005 12:19 am

Тъй като темата със сигурност ще влезе в ЧЗВ, а и по нея се обмениха доста полезни мнения, които обаче за съжаление после се стопиха на фона на писанията не по темата, реших да разчистя всичко странично, защото повече от една страница офтопик май е доста безсмислен. Пострадаха както цели постове, така и само части от други - целта ми беше да останат само нещата, които са по темата DRAG The Bomb 2006 (плюс съвсем малка доза странични неща). Моля никой да не се сърди заради намесата ми, ако са пострадали негови постове. ;) Ако желаете да продължите с писанията по темата, би било чудесно! :thumb:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Съб Окт 01, 2005 11:34 am

Предполагам, че в магазините на Веломания вече го има. За адресите им (ако не ги знаеш), погледни съответната тема.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот EmZo » Съб Окт 01, 2005 9:35 pm

Вчера се подрусах на новата рамчица в магазина и наистина може мнението да не е изградено на опит чрез каране, но и аз мисля че тази рамка (само рамката) с хубав шок и лагероване, и хубави части ще се превърне в чудесно любителско колелце за фрийрайд! Въпреки че съм сравнително доволен от доброто си старо бехемотче! :beer::bouncy:

:offtopic:
Чувствам че тука има хора които робуват на марките!
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот radio » Нед Окт 02, 2005 11:43 am

@flex
Рамката струва 180лв. Опитай при близнаците на бул. "Левски". Те вече са продали две рамки. За качеството незнам, но цената не ми се вижда толкова висока.
radio

Рейтинг: 1702

Мнениеот flex » Пон Окт 03, 2005 12:01 am

[quote="radio"]

@flex
Рамката струва 180лв. Опитай при близнаците на бул. "Левски". Те вече са продали две рамки. За качеството незнам, но цената не ми се вижда толкова висока.
[/quote]

Blagodaria za infoto popusnah da otbelezha che sym ot Burgas, mozhesh li da mi dadesh tochen adres i telefon da se obadia da popitam dali ne mogat da mi ia pratiat po kurier s nalozhen platezh, ako ne da otida dotam da si ia kupia. Smiatam che s moiata DNM Volkano shte pasne idealno i shte se spusna ot Karandila do Sliven za proba.
Towa koeto dawat kato specifikacia na tazi ramka izglezhda dosta dobre. Plus towa ramkata wyobshte ne e na Drag "The Bomb" si e otdelna firma ot koiato drag sa vzaimstwali pri izrabotkata na ramkata eto i link http://www.dabombbike.com/htm/product/f ... ectile.htm

eto i harakteristikite i

Material: 7005 Aluminum Double-Butted Tubing
Frame Travel: Adjustable 10"
Shock: Manitou Swinger Coil SPV 6-Way
Frame Size: 16.5" , 18.5"
Seat Post Size 31.4mm
Frame Color: Team Red / Pitch Black / Bright White
Specs: CNC Machined 100mm B.B. shell with ISCG chain guide mount 165mm rear hub with 12mm hub axle

siguren si che towa struva 180 lv ??? (sigurno v cenata ne e vkluchen amortisiora)

eto i kak izglezhda velosiped s takawa ramka
http://www.dabombbike.com/img/2004-img/ ... c-bike.jpg
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот nikitzo » Пон Окт 03, 2005 12:27 am

[quote="Nazgull"]

[img]http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/images/drag_thebomb06.jpg[/img]

[/quote]

@ flex eto tova e ramkata
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот Windstream » Пон Окт 03, 2005 12:35 am

Flex, рамката на DRAG няма нищо общо с DaBomb Projectile, освен само може би името.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот Rancid » Съб Окт 08, 2005 7:39 pm

Ako sam reshil da si kupia meko kolelo tova li e nai dobriq variant do 500 kinta.Visok sam 1i80sm i teja 80 kg.Dali shte mi e ydobna(v smisal da ne sam izgyrben dokatao karam)i shte izdarji na kilogramite mi.Prodava li se samo ramkta 4e vav velomaniq mi kazaha 4e ne.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот Cocko » Съб Окт 08, 2005 9:34 pm

Ако си твърдо решен да е меко- да. Иначе до 500- твърдак.
Пиши на кирлица!
Pi6i na kirilica!
Cocko

Мнениеот canabis » Пон Ное 21, 2005 8:31 am

Абе рамка само още не се продава,но тва дето го пишете че ще се разлуфти не е вярно (поне първата 1 година).Тя е капсолована... :eyebrow:
canabis

Рейтинг: 1200

Мнениеот Cocko » Пон Ное 21, 2005 6:12 pm

Капсуловани втулки...:crazy: И каква е разликата?
Пиши на кирлица!
Pi6i na kirilica!
Cocko

Мнениеот canabis » Вто Ное 22, 2005 9:00 am

Не мойе да са отвори уа!Лошо здраво са запечатани! :eyebrow:
canabis

Мнениеот Admin » Вто Ное 22, 2005 10:25 am

Това не е гаранция, че няма да отворят луфт ;)
Аватар
Admin

Мнениеот flex » Сря Ное 23, 2005 11:38 am

Вече карам такова от една седмица. С голяма промяна по окомплектовката му . Все пак колелото е с окомплектовка която позволява да се продава. За тези които имат намерение да карат по-сериозно също както и всички други в този форум препоръчвам ъпгрейд. Рамката не е тежка и според мен за парите си е доста добра FR рамка, която позволява и лек DH. Рамката е на втулки с които според мен може да се кара известно време и в момента в който се разхлопат да се сменят с лагери (въпреки че за да се разхлопат според мен триабва доста здраво блъскане). Седалковата тръба и ъгъла и не е нещо за което да се притеснявате. Хода на задницата специално за мен е повече от задоволителен. Лично препоръчвам по-дълъг шок за да може да се повдигне леко задницата и ако отпред сложите новото двъкоронно Duro. Рамката позволява да и се сложи дискова спирачка отзад , гума 2.5 , стандартно идва с ухо за дерайльора. Външния и вид е доста приятен също особено когато сте с дебелите гуми. Според мен е добра първоначална инвестиция особено когато искате да смените старото си твърдаче с мека рамка. Няма да коментирам монтажа защото е икономичен но бих споредлил как планирам да го окомплектовам:

вилка: Sentour Duro Triple 130mm ход
амортисьор: X-Fusion 02 RL / Vector RPV
Главина задна: Formula с капсуловани лагери от висок клас
Главина предна: Formula с капсулованиа лагери от висок клас
Спици: DT Swiss champion 2mm
Шини: Mavic EX 721 36 hole
Курбели и ос касета: Truvativ Holzfeller с една плоча 42 зъба
Водач за веригата: Chaindog / FSA
Заден дерайльор: Shimano Saint (монтаж на оста)
Задна касета венец: Deore LX
Верига: Shimano Saint
Спирачки предна: Tеktro 180mm disc
Спирачки задна: Tektro 160mm disc
Команди: Shimano Deore 9 speed
Лостчета за спирачки: Tektro
Лапа и Кормило: Truvatiж Holzfeller

Смятам че окомплектовката си струва и велосипеда с нея се превръща в яка FR машина.
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот Brave » Сря Ное 23, 2005 12:30 pm

Не съм съвсем сигурен, ама не е ли малко "на свинче, звънче", да си сложиш SAINT/LX компоненти на тази рамка. Вчера Тоягата, яко ме шамароса за даване на акъл, без акъл, ама ми се струва, че е редно, да си правиш колелото по-балансирано като части. То само средното и курбелите са по-скъпи от цялата рамка.
Brave

Мнениеот Bodom » Сря Ное 23, 2005 1:38 pm

Какво значение има колко струва рамката?
И на Climber можеш да сложиш спирачка, която струва повече от рамката, ама какво от това ?
Аватар
Bodom

Рейтинг: 1722

Мнениеот Blackdog » Сря Ное 23, 2005 1:43 pm

[quote="Brave"]

Не съм съвсем сигурен, ама не е ли малко "на свинче, звънче", да си сложиш SAINT/LX компоненти на тази рамка. Вчера Тоягата, яко ме шамароса за даване на акъл, без акъл, ама ми се струва, че е редно, да си правиш колелото по-балансирано като части. То само средното и курбелите са по-скъпи от цялата рамка.
[/quote]

Погледнато от друга страна, като потроши рамката ще си вземе само рамка и ще си прехвърли всичко на новата ...
There's a lady who's sure ...
Blackdog

Мнениеот flex » Сря Ное 23, 2005 2:04 pm

Ако си купя хубава рамка трябва да дам поне 1000лв за рамка с приличен шок (примерно на Дизела) и поне още 500 за вилка DNM Volcano (каквато имам в момента). Иначе отделно може човек да си заделя и да си купува без да дава повече от 150-200лв при ежемесечна покупка. Все пак живеем в България а частите се продават на европейски цени. При професионалистите няма проблеми и могат да си го позволят защото си имат спонсори.
Аватар
flex

Мнениеот Brave » Сря Ное 23, 2005 2:14 pm

Всъщност цената няма значение. Но класа компоненти има. Не мога да се съглася, че е добра идея да съчетаеш recreational рама, с Saint, защото, ако караш по начин, който оправдава подобен по качество и клас дерайльор, рамката ще е подложена на здрав abuse. Другата възможност, е, да караш по подходящ за рамката начин, но тогава, Saint-a ще е абсолютен overkill. И в двата случая рискуваш, да претърпиш загуби - или финансови или телесни.
Brave

Мнениеот flex » Сря Ное 23, 2005 2:19 pm

Малко хора съм виждал да правят големи покупки на скъпи велосипеди и части. Повечето които могат да си позволят колело над 3000лв обикновено търсят качество и се оглеждат какво може да се внесе отвън. Имам един приател който скоро замина за САЩ и преди да замине си купи нова Scott Nitrous рамка и от е-магазини за втора употреба си поръча доста прилични части на доста прилична цена и му излезна около 4000лв всичко .
Аватар
flex

Мнениеот flex » Сря Ное 23, 2005 2:28 pm

Brave съгласен съм с това но пък и не е задължително да слагам точно тези части по някое време мога да реша че ще е по-добре с други. Но докато свикна да карам този стил и когато обогатявам опита си и счупя рамката ще знам какво ми трябва и ще се оглеждам за него вместо да счупя нещо прекалено скъпо и да разбера че това не е което ми трябва. Плюс това смятам доста добре да се екипирам с протектори брони и каска (: не е редно да правим този спорт да изглежда глупав когато падаме без каски (:
Аватар
flex

Мнениеот тучо чучо » Сря Ное 23, 2005 3:14 pm

[quote="flex"]

Главина задна: Formula с капсуловани лагери от висок клас

Заден дерайльор: Shimano Saint (монтаж на оста)

[/quote]

Прощавай, ама тези няма как да ги комбинираш, дори и на тройно по-скъпа рамка!;)
Аватар
тучо чучо

ПредишнаСледваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти