Защо вече не ни пускат в автобус 93...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Защо вече не ни пускат в автобус 93...

Мнениеот Ozzie » Пон Окт 22, 2012 7:30 pm

@Viki bombera

Никъде в първото ти мнение в темата не е споменато това... :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот xcII » Пон Окт 22, 2012 7:57 pm

PtD написа:Да бе... аз не бих си поставил колелото така в България. Някой мургав побратим ще го хареса и ще си го отнесе.

Съмнявам ме, че ще има такъв късмет, ако съм отпред до първа врата и при вързана рамка за багажника.. освен ако циганите не са се научили да фърчат.. :D

Така или иначе, без ясен регламент, подобен на този за метрото, винаги ще има "зона на здрача", където мнението (и евентуално настроението) на шофьора ще е решаващо. Което, не е непренно лоша практика, в бели държави, виж в БГ ясните правила са по-добрата практика, щото често се злоупотребява с настроението над професионализма, уви.
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот andycu » Пон Окт 22, 2012 8:19 pm

andycu написа:...
Alpina написа:И отново - като някои от вас искат промени - ми разправяйте се, за да се случат.

Или е най-лесно с "трябва да се направи това, това и онова", но когато стане дума кой да го направи и никакви ви няма... Още по-дразнещо е когато се използва. "Трябва да направиМ еди какво си" и отново чакате някой друг да го свърши.

Ясният регламент за превоз на колела в метрото няма да ви казвам как се получи - със сигурност не им светна от никъде на господата от "Метрополитен" ЕАД. ;)

Аз досега не съм виждал толкова колела в метрото, колкото 100 пъти съм виждал в автобусите за Витоша. Браво на хората от Метрополитен ЕАД, ама те са го направили не от нужда, а защото не им вреди. Също така, единственото което заявих за "това и онова", което "трябва" да се направи е разяснение в правилника(може или не може с колела в автобуса, дали са вредящи предмети или не). А това става не с някой, един, който отива в общината и/или изпраща молба до нея, а когато заинтересованата група изготвиМ подписка. :beer:
В случая, а и по принцип, става дума дали недоволният шофьор има правно основание да сваля пътници от автобуса, ако закона е двусмислен и не определя кой трябва да го тълкува. Всяко друго, перманентно и удобно решени, би коствало пари на общината, а след основните ремонти и преустройства на пътната инфраструктура, всеки общинар ще ви каже, че такива няма.
Аз досега само веднъж съм попадал на изнервен водач и целият спор се разреши, като му казах, че съм с билетче за колелото и ще се сфра в ъгъла(всъщност доста удобно местенце за колела точно срещу средните врати, хем пилон за подпорка, хем седалки с гръб отпред и отзад да не притесняваш хората, хем до прозорец). Останалите пъти съм бил срещан с учудващо разбиране от пътниците и водачите. Явно наистина е въпрос до настроение. Явно ще се качва на автобус, след откуп от кафе и понички или с късмет. :D
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Мнениеот did » Пон Окт 22, 2012 8:24 pm

andycu написа:В случая, а и по принцип, става дума дали недоволният шофьор има правно основание да сваля пътници от автобуса, ако закона е двусмислен и не определя кой трябва да го тълкува.

Има право даже да те свали ако си с кални обувки или миришеш на пор, както и ако му говориш по време на движение, както и ....

Спрете да си търсите правата там, където ги нямате!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот andycu » Пон Окт 22, 2012 8:37 pm

did написа:

Има право даже да те свали ако си с кални обувки или миришеш на пор, както и ако му говориш по време на движение, както и ....

Спрете да си търсите правата там, където ги нямате!
[/quote]

Ето това е цялата работа...аз не търся никакви права, още повече, където ги няма. Просто ако е така да напишат един ред в закона, колелото се смята за опасен предмет или водачът определя кое е опасен предмет.(съжелявам, ако го има и съм го изпуснал при бърз прочит)
Също така ми е интересно, никой ли от така защитаващите(или поне държащите на) тезата, че не може да се качва колело, не се е качвал наскоро до Бистица, Бояна или Драгалевци с някой автобус. Ако се окажете прави, придвижването на планинските колоездачи(от града до маунтина) наистина ще остане в ръцете на по-висша сила(тази на прасците и бедрата на споменатите).
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Мнениеот Alpina » Пон Окт 22, 2012 8:58 pm

Viki bombera написа:Абе алпина ли си незнам , ама явно много знаеш как седят нещата се едно си бил там... Сега да ти поясня, че петото момче дойде по време на качването на групата от 4-ма и едва ли е знаело че той неможе да се качи...защото е 5-ти...Недей да се палиш толкова ше ти побелее косата рано, рано... ;)

Ха-ха-ха, значи историята стана още по-интересна, но не ти изнасяше да я обясниш така, нали :D
Забавен си, да не кажа смешен :popcorn:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот xcII » Пон Окт 22, 2012 9:02 pm

Малко да разведриме..

Та качвам се аз с още една дружка преди 2 дена на първа спирка на N69/N70. В колко часа? в 7'30. Нямаше нужда да бъдем толкова рано там, но искахме да избегнем навалици. Хоп, една двойка с байкове се появи, макар че бе ранен час. Дружно и помагайки си наместихме 4 байка там, където им е мястото, на средната врата, където е отделено за детски колички и други обемисти багажи. ed. са се сещам, дефакто май бяха 6 байка :)

Седя аз отвънка и пуша, шофера пуши до мен. Вика ми "Това не е позволено", явно имайки предвид колко байка катурнахме вътре. "Що", отговарям. "Ами, щото не е. Скоро ше ги забранят" (бел.ред. да бъдат качвани колелета). За да финтирам ситуацията, без да задълбаваме много-много, викам му "Кефат ме шофьори, които слушат рок музика, рядко срещано явление!" и заговорнически му намигам с широка усмивка. (наистина бичеше Star FM / Z Rock). Той омекна и темата се префърли на как ще свъши мача Левски - ЦСКА. За съжаление, всички знаем как свърши.. :V:

Та мисълта ми бе, ако шофьорът има достоверна информация "отнекъде", може би цялата тази дискусия е обречена.. :D :agree: абе уж исках да е оптимистично :xx(:
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот hitar_potter » Пон Окт 22, 2012 9:55 pm

То цялата дискусия изначално е обречена. Човекът се оплака що така се случило, каза му се - щото шофьорът има право. Иначе предлагам на andycu да изготви списък с опасните предмети и случаите, в които те са опасни /в зависимост от планировката на салона на автобуса, броят пътници, ширината на кормилото и прочее такива обективни неща, дето трябва да бъдат описани в закона според тебе/
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот andycu » Пон Окт 22, 2012 10:43 pm

hitar_potter написа:То цялата дискусия изначално е обречена. Човекът се оплака що така се случило, каза му се - щото шофьорът има право. Иначе предлагам на andycu да изготви списък с опасните предмети и случаите, в които те са опасни /в зависимост от планировката на салона на автобуса, броят пътници, ширината на кормилото и прочее такива обективни неща, дето трябва да бъдат описани в закона според тебе/

Ейй, много остроумни. Аз не получавам заплата, за да върша работата на "crash експерти". Но да не обръщаме темата в заядилница(няма нищо общо със заведение за бързо хранене :D ). Коментарът на xcII само добавя поредния пример...
Админите да си решават какво да правят с тази "обречена" тема.
Поздрави! :beer:
Аватар
andycu

Предишна

Назад към Общ форум