grebo написа:Пъ т'ва са си кинти вложени в реклама на концерна, реално. А дали възможностите на велосипеда "отговарят" на цената... всъщност к'во значи нещо да ти отговаря на цената? Цената е функция на много фактори, едната част си е технологията - ясно е че като се опитваш да стигнеш "идеалното положение" цифрата расте. Дали т'ва близко до идеално положение върши толкова работа, че да оправдае разликата в парите между него и не-толко-идеалното-в-пъти-по-евтино-нещо... никой, ама никой, не го боли фара. Нито ламборгини, нито клиента, и вас не би трябвало.. Работите си опират до демонстрация на възможности и то комплексно - байка трябва и да работи по-добре, и да изглежда по-добре - един вид да е нещо по-спешъл от редовия продукт и никой не може да отрече, че успяват. Ми ок, примери: БМВ имат мтб, Порше имат, Мерцедес, Ферари.. Ауди сега изкараха някъв ебати е-байка... мислите ли че някои от тях разчита да си изкара парите от... вас/нас - байкърите. Ми не, ама тия проекти пък им продават колите.
Лека.
Ако искаш да кажеш, че рекламата продава автомобили съм съгласен. Ако искаш да кажеш, че някой богат чичко ще си купи велосипед, за да пасва на марката на автомобила му - има и такива образи. Ако искаш да кажеш, че масовите клиенти на гореспоменатите автомобилни производители ще си купят автомобил заради техните велосипеди, си в голяма грешка.
А дали един велосипед е по-спешъл от друг. BMC продават "версия" на техния печеливш велосипед от "Тур"-а. Разликата със стандартния такъв е в боята.
Ако човек иска да похарчи тези 40 000 лева, за да получи нещо специално не си купува готов масов продукт. Отива , за да му направят рамка, която е напасната по него и неговия стил и ще му "лепне" като ръкавица. За същите пари можеш да сглобиш нещо на базата на рамки от производители като Eriksen и Ruegamer. Със същия или по-висок клас компоненти.