Single Speed on Climber

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Single Speed on Climber

Мнениеот T.Yordanov » Чет Окт 25, 2012 1:26 pm

Здравейте колеги! Пускам темата тук за да бъде видяна от повече хора, в последствие може би ще бъде преместена в тъпите въпроси или пък урбана и дърта... но моля да не бъде изтрита. Запитването е следното: ще ми пада ли веригата ако карам сингъл спийд с водач, но без сингалатор. Главината ми е формула с венец с по-издължени зъбци (не знам как се водят [година и половина съм извън спорта]), та затова аз реших да сменя веригата, взех си дартмуурска (dartmoor core light) - пасна си... в последствие се сетих, че като карам клаймбър няма как да карам сингъл без сингалатор, да ама и сингалатора не пасна на тая верига. Въпросът ми е... ако си сложа водач, той ще има ли необходимата сила да държи изпъната веригата и същевременно като е придърпана отпред и отзад да не пада. Така малко се отплеснах ми се струва, та забравих до къде стигнах. Основния въпрос е дали водач - трувати бокс или шифтгайд, каран на клаймбър ще има ефекта на сингалатор или трябва да сменям рамка?
BANнаха ме, щот съм тъп!! ;dd..
Аватар
T.Yordanov

Рейтинг: 1197

Re: Single Speed on Climber

Мнениеот martoff » Чет Окт 25, 2012 7:04 pm

Ако настроиш водача, така че да държи веригата опъната няма да има проблем :agree:
Follow the LEADER !
Аватар
martoff

Рейтинг: 1080

Мнениеот Chroni » Пет Окт 26, 2012 12:00 pm

Реших и аз да бъда на клаймбър сингъл спийд и да неправя нова тема ще пиша тук. Вчера си сложих сингле спийд ама без водач и тн просто на едно определена скорост и тва е .. Карах си около 3-4 км и веригата както беше обтегната ... Се качи 1 зъбак нагоре.. Казаха ми че веригата се е разстегнала ?! Кажете ми сега какво да правя нова верига или ??
Карам Клаймбър - skype: johnni_walkers
Аватар
Chroni

Рейтинг: 1134

Мнениеот WhiteBoy » Пет Окт 26, 2012 1:37 pm

^ Да
Аватар
WhiteBoy

Рейтинг: 1147

Мнениеот Chroni » Пет Окт 26, 2012 1:41 pm

WhiteBoy написа:^ Да

Нова верига да си купя? Дайте ми някакви предложения или каквато и да е.. Шот тука ги гледам некви обикновенни по 10 лева и си мисля че и тя ще се разстегне.
Карам Клаймбър - skype: johnni_walkers
Аватар
Chroni

Рейтинг: 1134

Мнениеот AiR » Пет Окт 26, 2012 3:58 pm

Има още една такава тема. Размени си зъбаците отзаде, така че да не ти се качва веригата, или просто намери една стара касета и използвай спейсърите и си направи главината с 1 зъбчатка. Ако няма пари за сингълатор, старо рамо от V-Brake и зъбак от обтегач и си шеф :)
Аватар
AiR

Рейтинг: 1315

Мнениеот WhiteBoy » Пет Окт 26, 2012 9:27 pm

Chroni написа:
WhiteBoy написа:^ Да

Нова верига да си купя? Дайте ми някакви предложения или каквато и да е.. Шот тука ги гледам некви обикновенни по 10 лева и си мисля че и тя ще се разстегне.

Все някъде трябва да имаш някакъв стар обтегач, който да сложиш там и да опъва веригата..
Аватар
WhiteBoy

Мнениеот T.Yordanov » Чет Ное 01, 2012 10:08 pm

Здравейте, пак съм аз.... след много размисли реших да сменя плочата ( беше 36, взех 38 зъба ) Знаех, че пак няма да стане без сингалатор или водач, но въпреки това с много мъки я сложих... в момента колелото върви добре, но ме притеснява, че веригата е опъната на краен предел. Притесненията ми са отправени най-вече върху главината, ушите на клаймбъра и късането на веригата... Според вас мога ли да карам така и ще има ли някакъв проблем?
Аватар
T.Yordanov

Мнениеот WhiteBoy » Пет Ное 02, 2012 12:32 am

Може да ти прецака лагерите на главината и free wheel-а и също да ти скъса веригата. Въпрос - като завъртиш курбелите назад (не в посоката като караш напред), трудно ли се въртят ?
Аватар
WhiteBoy

Мнениеот T.Yordanov » Пет Ное 02, 2012 10:07 am

Ами точно това се опитах да кажа, че при повечето колелета когато се настъпи педала назад курбела сам се върти известно време, при мен не е така, не се върти нито милиметър сам, трудно се върти. Когато натисна веригата с ръка надолу за да проверя колко е стегната почти не мърда, и когато се върти има звуци на тракате и протъркване, сякаш толкова е обтегната, че протрива фрийуийл-а отзад..
Аватар
T.Yordanov

Мнениеот WhiteBoy » Пет Ное 02, 2012 12:31 pm

Ами, купи си сингалатор в такъв случай
Аватар
WhiteBoy

Мнениеот T.Yordanov » Пет Ное 02, 2012 4:48 pm

Задължително ли е ? Аз си мислех за водач нещо, о предполагам,че нещо трябва да успокоява веригата -сингалатор.... проблема е,че аз съм с дебела верига и сингалатора не пасва с ролките... пък и не искам такива пречещи неща, искам колелото ми да стане възможно най-просто. Възможно ли е ?
Аватар
T.Yordanov

Мнениеот WhiteBoy » Пет Ное 02, 2012 9:06 pm

Ами и с водач може да стане
Аватар
WhiteBoy

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X