DRAG C1 PRO или Primus

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

DRAG C1 PRO или Primus

Мнениеот TurboDoctor » Чет Сеп 27, 2012 7:39 pm

Така просто искам да попитам за вашето мнение по въпроса и ще кажа в какви стилове ще карам, така те са : dirt jump, лек downhill, лек offroad и street така това са линковете на колелетата : http://www.bike.store.bg/p69291/primus- ... x-26-.html и http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2012.html също така да попитам дали DRAG C1 PRO става за кантарене ? :agree: :beer: :liplick: :magnify:
Аватар
TurboDoctor

Рейтинг: 1040

Re: DRAG C1 PRO или Primus

Мнениеот naskoj » Чет Сеп 27, 2012 7:57 pm

Здравей ,
имал съм допир и с двата велосипеда.
ще изброя плюсовете и минусите им.
Спринт:
+много по-хубава вилка ( издържа на повече блъскане, работи и при кални/мокри условия )
+дискови спирачки
+по-хубави гуми

-късо кормило 620 мм
-по-дълга лапа около 60-80 мм
-дерайльор altus ( по-нисък клас )

Драг:
+по-дълго кормило 680 мм
+къса лапа 40 мм
+дерайьор acera ( малко по висок клас от на примуса )

-нисък клас вилка ( при кал или вода спира да работи )
-V-break ( определено по-зле от дискови спирачки Shimano )
-Гуми с много лошо сцепление ( дори на отъпкани пътеки без пясък при накланяне хлъзгат)

Това са основните плюсове и минуси ( не казвам че са всички )
Който и от велосипедите да вземеш ще трябва да смениш някои неща още в магазина. Кормило и лапа при примуса и поне гумите при драга. Също така ако вземеш примуса ти предлагам да скъсиш колчето с 1-2 см и да го караш вкарано до край едно момче след падане си спепи ( по-късно стана откъсната ) рамката, при седалковата тръба (мога да пратя снимки и подробна информация как стана ако те интересува ). Също така както каза едно момче по друга тема "наистина ли искаш рамка с крива седалкова траба"
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот TurboDoctor » Чет Сеп 27, 2012 8:41 pm

Благодаря много за отзива колега и според теб вече като избори минуси и плюсове кое от двете колелета предпочиташ ? :beer: :agree:
Аватар
TurboDoctor

Мнениеот TurboDoctor » Чет Сеп 27, 2012 8:50 pm

Също така на примуса задния или предния дрелйор е проблема ? :beer: :magnify:
Аватар
TurboDoctor

Мнениеот naskoj » Пет Сеп 28, 2012 7:30 pm

Ако си по-висок вземи примуса защото според мен е с доста по-дълга ефективна и реална горна тръба, което ако си нисък ще ти създава леки неудобства поне според мен де. Имай едно наум за късото кормило това е нещо което трябва да смениш бързо защото е доста неудобно заедно и с дългата лапа.

А за дерайльор е задния. Разликата е много малка между този на примуса и на ц1-то.

Това което се сетих сега е че има разминаване в описаната окомлектовка на примуса в интернет и тази с която имам допир ( примуса до който имам допир бе купен чисто нов но бе с различна вилка, беше с Duro DJ, и беше с две плочи отпред ) кажи този който ще вземаш с каква вилка е за да е сигурно все пак.
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот TurboDoctor » Пет Сеп 28, 2012 9:36 pm

еми линковете съм ги дал най горе и на 2-те колелета и ето го http://www.bike.store.bg/p69291/primus-velosiped-bmx-26-.html, не че ще го взимам да имам едно на ум и съм 1.67 . :beer: :agree: :smash:
Аватар
TurboDoctor

Мнениеот Vikki4 » Съб Сеп 29, 2012 9:40 pm

Ако искаш рамка с крива седалкoва траба си взимаи примуса.C1 е по добра според мен.
Vikki4

Рейтинг: 1116

Мнениеот ivo_DH » Нед Сеп 30, 2012 10:31 am

Оффф, айде пак с терзанията коя рамка е по-хубава. Primus-а си е блокхед, само че без онова "вълшебно кръгче" и с по-дебел chainstay. Та както казах в една друга тема - въпрос на предпочитание. Ако имаш възможност се качи и на двете колела за по 1 кръгче и сам си прецени. Лично аз, както колегата ти постави + и - и на двете колелета във фабричен вид, бих избрал примуса. Това по-малко кормило, по-дълга лапа и някакъв си обтегач не мисля, че са болка за умиране ;) Пък и мисля, че ще ти излезе по-евтино да подобриш примуса, отколкото Ц1 :peace:
k0cTaHeB написа:Безмозъчен абюзър,без основно образование,мазохист,мега,мега надъхан и безстрашен,празноглав,кретеноид,явен аграр,вероятно тлъст (не е задължително),идол му е Bender,в главата хлебарки,извън главата още хлебарки.
:evil:
Аватар
ivo_DH

Рейтинг: 1098

Мнениеот TurboDoctor » Нед Сеп 30, 2012 6:48 pm

Благодаря много за мнението колега вече съм се насочил към C1 TE за няма как да карам примуса защото в града който съм аз няма никой с примус има 3-4 дрга C1 и про и комп а аз вече се насочих за ТЕ . :beer: :agree: :smash: :peace:
Аватар
TurboDoctor

Мнениеот ivo_DH » Чет Окт 04, 2012 5:46 pm

TurboDoctor написа:няма как да карам примуса защото в града който съм аз няма никой с примус има 3-4 дрга C1 и про и комп а аз вече се насочих за ТЕ . :beer: :agree: :smash: :peace:

Ако това ти е аргументацията защо си се насочил към драга, то тя е напълно безпочвена :rofl:
k0cTaHeB написа:Безмозъчен абюзър,без основно образование,мазохист,мега,мега надъхан и безстрашен,празноглав,кретеноид,явен аграр,вероятно тлъст (не е задължително),идол му е Bender,в главата хлебарки,извън главата още хлебарки.
Аватар
ivo_DH

Мнениеот dani320 » Сря Окт 31, 2012 3:53 pm

Така, моля ви чуйте ме: Драг и по точно цялата си малумна серия C1 НЕ СТРУВАТ, според мен ако развържеш малко кисииката и си трърде решен за Drag една C2 - ка ще ти дойде добре, относно blockhed-a, пърдон Primous-а мисля, че е много качествен велосипед, вилката е магия рамката е добре направена средното движение е идеално ( не ти прескача веригата като на C1-ците) и още много други положителни черти пред C1 - то
Имах радостта да ми откраднат C единицата преди няколко седмици и грам не ми пука мога да ти изредя много причини заради които това може да се олицетвори като жигулата на колелата:
Първо: Вилката на дъжд просто я зачеркваш, заключването и се преебава и тряя да си играеш да го оправяш...
Второ: Средното движние: тъй като не пожелах да си сложа ролка, защото доста се катерех, веригата падаше при най малкия скок и беше кошмак, при примуса няма такъв филм !
Трето: Гумите са най - голямата ебавка на производителя и по скоро са годни да си бърша гъза от колкото да карам с тях
Четвърто: Седалката се раздрънква и е много дразнещо ;((
Единственото хубаво което съм чувал за ц1 е от един приятел който имаше C1 те и общо заето за още 1000лв го направи като Ц2 с доста по- добра вилка и беше екстра
Поздрави! надявам се да размислиш :)
PtD написа:А през коя махала минаваш, през Афганистан ли?
Аватар
dani320

Рейтинг: 1110

Мнениеот TurboDoctor » Сря Окт 31, 2012 11:44 pm

Да наистина за падането на веригата,вилката и гумите един приятел си взе Drag C1 COMP и супер се е прецакал, аз се бях ориентирал към Drag C1 TE което е 995 лева и ми звучи малко в повече :eek3: Говорих с майка ми и баща ми и казаха зависи от оценките и какво ще бъде колелото сега много си харесах Giant Brass 1 2011 което е 200-300 лева над TE-то като цена, но доста добри неща съм чувал за марката "Giant" и може да е издръжливо, и сега се чидя но има време до догодина ^^ :D Благодаря за информацията и за отзива колега :agree: :beer: ;) И ако може да ми споделиш дали правилно съм се насочил, че тия C1 много го хвалят, НО и много хора го плюят (ако мога така да се изразя :D ) и много се чудя, идвала ми е идеята да си зглобя колело с рамката на C1 но това е малко вероятно ! :evil: :agree: :beer: :smash:
Аватар
TurboDoctor

Мнениеот dani320 » Чет Ное 01, 2012 11:33 am

Чесно казано, относно рамката не съм имал проблеми, а съм карал по грубо с нея, да сглобиш колело е най-големия кеф и според мен C1 правят добри основи ( рамки ) и би могъл да поставиш такава на твой велосипед :), нали вече идва и въпроса, че Primus-a е с много готина рамка и също няма да имаш проблем, но все пак избора е твой, хубаво е, че се орянтираш към Giant - една доказана марка велосипеди, но все пак е нормално да не ти се чака и съм сигурен, че ще останеш доволен ако запапочнеш сглобката си сега с една от двете рамки, които са много сходни и вече всичко е въпрос на вкус. Всъшност аз дори не съм чувал критики за рамката на C1, предполагам че щом си се ориентирал в такъв ценови клас няма да изтормозваш рамката :-). Казвай какво ще решиш и ще получиш подкрепа от форума :) ПОздрави :beer:
Аватар
dani320

Мнениеот TurboDoctor » Чет Ное 01, 2012 4:43 pm

Така много ти благодаря колега :beer: :agree: Много се чудих и през 3-4 дена все съм на друго мнение и приятелите ми все ме бъзикат "Защо не купиш всички колелета и което те кефи го карай :D" Сега ще отворя една тема по въпроса, но и може сглобка да направя, то съм чувал че ако си с по малък бюджет рамката и вилката, да гледам пазара и да ги взема 2-ра ръка, има време ще помисля по въпроса. Но преди ден два се рових във форума и намерих 2 теми относно рамката на C1 казват че като сложиш по голяма вилка 150-160 дори и 180 мм ход се късало челото и някъде до седалката, а за Climber съм чувал че са по здрави от C1 защото се правили от алуминий 7007 ли нещо подобно а C1 6061 и не била здрава за разлика от Climber, аре стига с тия мои романи :D :D Още веднъж ти благодаря и Поздрави ! :beer: :agree: :smokin: :smash:
Аватар
TurboDoctor

Мнениеот ivo_DH » Чет Ное 01, 2012 7:55 pm

Такааа, тоя Giant, искам да видиш нещо, относно него:
Sizes: S (12.5”), M (14.5”), L (16.5”)
и тука е момента да си направиш извод, че ако не си вземеш L-ката, просто забрави, че ще го караш, поради простата причина, че ЩЕ ТИ Е МАЛКО !!!!!
Вземи си един primus или blockhead, най-много да скъсаш ушите за дисковата (ако спирачката ти е мощна, ротора - голям, а г*за ти - тежък :D )
Аватар
ivo_DH

Мнениеот TurboDoctor » Чет Ное 01, 2012 9:32 pm

Еми не съм дебел :D 1.69 съм и тежа 70 кила :agree: А Primus-а или Blockhead-a издържат ли на по големи вилки над 150 мм и издържа ли на голям хард или на голямо блъскане :D :agree: :beer: И защо според теб giant-a не е подходящ заради размера му ли :D :beer: :agree: Благодаря за отзива и поздрави ! :agree: :beer:
Аватар
TurboDoctor

Мнениеот ivo_DH » Пет Ное 02, 2012 1:13 am

TurboDoctor написа:Еми не съм дебел :D 1.69 съм и тежа 70 кила :agree: А Primus-а или Blockhead-a издържат ли на по големи вилки над 150 мм и издържа ли на голям хард или на голямо блъскане :D :agree: :beer: И защо според теб giant-a не е подходящ заради размера му ли :D :beer: :agree: Благодаря за отзива и поздрави ! :agree: :beer:

Primus и Blockhead издържат всичко :D в момента спестявам за blockhead (болната ми мечта за боен твърдак :bigeyes: ) , след което смятам да покажа на света живото олицетворение на думата BLOCKHEAD :rofl: . Giant-а не става точно заради размера му, иначе става :peace:
Аватар
ivo_DH

Мнениеот dani320 » Пет Ное 02, 2012 1:14 am

Добре значи щом си лекичък няма да имаш проблем със 140мм обаче самата рамка не е пригудена за повече, просто не е удобно нали разбираш, попринцип Primusa се води Дърт Джъмп и не е хубаво да се слага голяма вилка, освен това риска за пукване на челото се увеличава със всеки милиметър ;) ! Ако мислиш, че няма да го караш много грубо значи няма да имаш проблем със 14см :) Поздрави :beer:
Аватар
dani320

Мнениеот TurboDoctor » Пет Ное 02, 2012 1:42 am

Да напълно те разбрах dani320 и благодаря за отзива и аз гледам из форума няма Primus-и с двукоронни вилки, ще помисля още и благодаря . Поздрави ! :beer: :agree: :smokin: Еми адаш за block-a съм съгласен защото в моя град (Добрич) има един пич който е с blockhead и му е сложиш някаква зверска вилка някъде е 180 мм мисля :crazy: :D http://www.facebook.com/photo.php?fbid=503266866363576&set=pb.100000408010170.-2207520000.1351813197&type=3&theater ето го налко е в лошо качество но се вижда тя е RockShox и вече 2-3 пъти се засякохме с него и наистина изглежда много зверско и може сглобка да направя. аре със здраве ! :beer: :agree: :smokin: :peace:
Аватар
TurboDoctor

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти