Tapered чело

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Tapered чело

Мнениеот microlab » Пет Ное 02, 2012 10:10 am

Здравейте, рамката ми е specialized sx trail one 2010, та купих си чашки (VP Components A62ACM2) но лагера не влиза в рамката...вилката е Totem 2010... :dontknow: , казаха ми че рамката е от първите с конусовидно чело и било по тънко.. дали е така или може ли да се вземе друг лагер, който вътрешния диаметър да е същия, а външния да е с 0,5 мм по тънък... абе много гадно се получи, та ако някой ми каже ще съм много благодарен :)

Поздрави Мартин :)
Bike riding is not only about riding, it has principles, its about everything we live for.
Аватар
microlab

Рейтинг: 1144

Re: Tapered чело

Мнениеот outfaced » Пет Ное 02, 2012 12:13 pm

Tо 1.5 ... ама 1.5 за интегрирани чашки или за външни или за полуинтегрирани.
http://www.canecreek.com/headset-fit-fi ... lastStep=1
:deal:

Уви и при чашките и челата има неприятно много стандарти ... http://www.parktool.com/blog/repair-hel ... -standards
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот microlab » Пет Ное 02, 2012 2:22 pm

Да, аз видях просто, не са ми пратили чашки, а съм взел на практика половината комплект и се чудя защо е само 40 лв... а то трябва да е 80-90... :evil:
Bike riding is not only about riding, it has principles, its about everything we live for.
Аватар
microlab

Мнениеот uBaH » Пет Ное 02, 2012 2:40 pm

Мартине, цитираните от теб, по-горе чашки са интегрирани. При тях лагерите лягат в легла, фрезовани директно в челната тръба на рамката. Много добре е обяснено в линковете на outfaced.
На теб най-вероятно са ти необходими "нормални" 1 1/8" и 1 1/2", съответно горна и долна. Или търсиш подобен комплект: www.on-one.co.uk/i/q/HSFRMMTAPER/frm_d_ ... 49_headset

Или комбинираш горна част от 1 1/8" стандартни чашки + долна част от 1 1/2" стандартни чашки :agree:
Аватар
uBaH

Мнениеот microlab » Пет Ное 02, 2012 6:10 pm

Няма, остави, баща ми ми направи легло на практика за лагера което се набива вътре в рамката.. на фреза.. та стана, вече дори карах... сега остава да боядисам в съответния цвят "чашката". Чашката е същата като долната чашка на 1point5 които са 99 лв...а и тоя спейсър, няма да ми трябва... тъй като леглото излиза малко след рамката.. което е нормално :)
Аватар
microlab

Мнениеот uBaH » Пет Ное 02, 2012 6:25 pm

Е, браво. Ще се радвам да видя как се е получило.
Аватар
uBaH

Назад към Веломеханик