Скърцане при дискови хидравлични спирачки SHIMANO BR-M 485

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Скърцане при дискови хидравлични спирачки SHIMANO BR-M 485

Мнениеот Ogito » Нед Ное 04, 2012 10:50 pm

На какво може да се дължи скърцането при дискови хидравлични спирачки SHIMANO BR-M 485 ,при спиране? Спирачките,както и колелото,на което са монтирани са нови!!! Може ли да е от това,че не са разработени(съмнявам се да е от това,досега не съм чувал друга спирачка да издава такъв звук)? Звука е много "грозен"(не знам,как да го опиша по друг начин). И още нещо,което забелязах.По предният диск има някакво омасляване(не е причинено от мен). :nono:
Ще съм Ви благодарен за малко помощ по въпроса. :beer:
Ogito

Рейтинг: 1180

Re: Скърцане при дискови хидравлични спирачки SHIMANO BR-M 485

Мнениеот zafirovp » Пон Ное 05, 2012 12:49 am

Как разбра, че е омасляване? Даже и една капка масло може да направи накладките негодни за употреба. Скърцането е характерен признак за омасляване, но също така може и да е от неразработени наклдки, мокро време и др. Ако си сигурен, че ти е омаслена спирачката, смени накладките и ротора. Ако не ти се дават пари, може да обезмаслиш ротора но не и накладките. Като цяло това е много дъвкана тема и сега веднага ще се появят постове, как много хора са си обезмаслили наклдките, но според мен това е невъзможно да стане на 100 процента.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот Ogito » Пон Ное 05, 2012 1:43 am

И аз мисля,че е от омасляването.Колелото не е мое,просто търся решение на проблема. Предният диск е мазен.Като го пипна и ми остава мазно по пръстите. На задния,не съм забелязал,но може и да е от това проблема... Става дума за ново колело,което,обаче стои от доста време. Не се кара.Също така,забелязах и капка масло в долната част на ботушите на вилката(SR SANTOUR XCR).Възможно е,някак си да е попаднало на диска,но задния,защо тогава скърца... :dontknow: Ще пробвам с нови накладки и обезмасляване на дисковете(или нови),пък,ще видим. Но ми е интересно,как са се омаслили...Не забелязах течове от маркучите. Знам ли...
:thanks: за отговора! :beer:
Ogito

Мнениеот pe60t0 » Вто Ное 06, 2012 4:53 pm

Ogito написа: Но ми е интересно,как са се омаслили...

Ogito написа: Като го пипна и ми остава мазно по пръстите.

:eyebrow: Като за начало не пипай диска с пръсти.
Изпечи накладките/пробвай с други, хубаво изчисти диска от мазнотията, настрой спирачката добре и спирай на воля :beer:
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот Ogito » Сря Ное 07, 2012 1:20 am

Ха-ха. Знаех си,че е от пръстите... :D Иначе,да,така ще направя - нови накладки и почистване на дисковете. :agree:
Ogito

Назад към Веломеханик