относно здравина на шини

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

относно здравина на шини

Мнениеот vlekov » Чет Ное 01, 2012 2:03 pm

Здравейте. Поразгледах из форума, но не открих нищо относно най-леките шини на Mach1 - X-lite. Интересува ме дали тези шини са по-слаби от ЕХЕ-то примерно? Някой карал ли ги е? Цената им определено е примамлива и ако са добри като здравина би било чудесно. Ще се карат от 43-килограмова девойка с не много голям опит в планинското колоездене.
Благодаря предварително на всички отзовали се :)
Изображение Изображение
Аватар
vlekov

Рейтинг: 1365

Re: относно здравина на шини

Мнениеот andycu » Чет Ное 01, 2012 2:47 pm

Относно задравината - като субективно мнение бих казал, че са по-слаби от Екзетата. Карал съм ги(привлечен от лекотата им) и за 2 месеца имаха 2 леки подбивки и можеха да се възползват от центровка(Бяха карани предимно крос-кънтри пътечки, но все пак не им липсваха и леки спускания). От друга страна, екзетата за цяла година умерено мародерстване, не искаха центровка(и подбивките им бяха поносими :D ). Е, все пак аз не съм лека девойка.
Ако карането ще е по пътеки и без много технични(откъм терен-камъни, корени, улеи) спускания, ще са си супер.
П.С: Карах екзетата и лайта с едни и същи спици и главина и разликата в теглото се усеща.
Успех с избора! :agree:
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Мнениеот vlekov » Чет Ное 01, 2012 3:34 pm

Значи би трябвало да са ОК в такъв случай. Аз смятам да ги наплитам с такива спици: http://screambikes.eu/bg/spici-i-nipli/ ... nipli.html. Те са изтънени и би трябвало каплата да стане много приятно лека. Нейните капли в момента са наплетени с някакви незнайни спици с евтин, матов вид, шините ѝ са ЕХЕ. Кара доста из града, надявам се да издържат на някое и друго слизане/качване на бордюр.
Изображение Изображение
Аватар
vlekov

Рейтинг: 1365

Мнениеот RastaWarrioR » Вто Ное 06, 2012 8:59 pm

Не съм голям спец но моето задно Екзе го размазах за 2 месеца като начинаещ ама така го размазах, че борда му се отлепи. Та ако Екс-лайта ще са по-кашкавалени от Екзето нещата са спорни.
Едит:
А и като съпоставим цените между Мач1 и ДТ Суис http://www.bike-discount.de/shop/k456/a ... -32-h.html нещата клонят не в твоя полза от към качество. Не знам къде си но препоръчвам цели капли Кросер с главини Shimano FH-M525 цената им в магазина на Крос е малко под 50лв а теглото на шината беше 430гр ако не се лъжа.
Последна промяна RastaWarrioR на Вто Ное 06, 2012 9:23 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Рейтинг: 2000

Мнениеот andycu » Вто Ное 06, 2012 9:14 pm

Хмм, странно... Със сигурност съм ги праскал доста пъти със солидна засилка на отводнителни улеи, попивки, корени и камъни. Бяха с борд за В-брейк, така че може да има някаква разлика(ако гореспонменатите са били за диск). Х-лайта държа без гък, докато го карах по черни пътища, алеи(планински) и пътечки, спускането(не downhill стила) обаче го разбута малко.
От друга страна може и да е и на късмет. Една Карма(пак задна), даже наплетена с ДТ Чампион спици, я праснах на снадката и си замина за 1 месец(а се води ендуро решение).
Поздрави :beer: !
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Мнениеот RastaWarrioR » Вто Ное 06, 2012 9:27 pm

Идеята ми е, че когато си начинаещ късмета е доста важен а и теглото на шините не е от такова значение а като добавим и предимството на меките гуми по неравния терен трябва ездача да има доста техника за да си пази шините.
:beer:
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за крос-кънтри