On one Inbred 456 Summer Session или Dartmoor Hornet

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

On one Inbred 456 Summer Session или Dartmoor Hornet

Мнениеот shpongled » Нед Ное 11, 2012 10:44 pm

Здравейте,
от много време следя страхотния форум, но все не виждам смисъл да си правя акаунт.Ето,че дойде и моят момент да си търся рамка...
Спрял съм се на тези модели. Ще се карат фрийрайд с 160 мм вилка. On one повече ме блазни с cr-mo- то.
180см съм и ще взимам 16-ка, че миналия път направих грешката с 18-ка и не е много айляк. :evil:
Кажете си мнението коя ще е по-добре.
Благодаря предварително.
:beer:
shpongled

Рейтинг: 1200

Re: On one Inbred 456 Summer Session или Dartmoor Hornet

Мнениеот PtD » Нед Ное 11, 2012 10:59 pm

Hornet не съм карал, но в On-One-a се кълна :)

(Само че е Summer SEASON, a не Summer SESSION. И май не го произвеждат вече. Вместо него има Evo).
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот shpongled » Нед Ное 11, 2012 11:17 pm

Опс...объркал съм се.
http://bikezone.bg/velosipedi/ramki/on- ... mer-season
Тук го има, но не знам дали е в наличност. :/
shpongled

Рейтинг: 1200

Мнениеот PtD » Пон Ное 12, 2012 12:04 am

Не съм го виждал - а там ходя често. Вероятно ще се наложи да си го поръчваш от http://on-one.co.uk/i/q/FROO4561/on_one_456_evo_frame - гледам, че в момента е на супер-промоция - 170 евро - жива далавера.
Аватар
PtD

Мнениеот THEZOGGO » Пон Ное 12, 2012 12:47 am

shpongled написа:Здравейте,
от много време следя страхотния форум, но все не виждам смисъл да си правя акаунт.Ето,че дойде и моят момент да си търся рамка...
Спрял съм се на тези модели. Ще се карат фрийрайд с 160 мм вилка. On one повече ме блазни с cr-mo- то.
180см съм и ще взимам 16-ка, че миналия път направих грешката с 18-ка и не е много айляк. :evil:
Благодаря предварително.

Съмар Сизън вече няма от тази година. Както каза Марто, наследник на рамката е ЕВО.

http://dartmoor-bikes.com/hardware/frames/hornet

http://on-one.co.uk/i/q/FROO4561/on_one_456_evo_frame

Според мен геометрията на он уан-а - 16 инча е по-добра за предпочитания стил на каране.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот andycu » Пон Ное 12, 2012 9:41 am

В сайта обаче пише, че Ево-то побира до 2.5 гуми(дори препоръчват 2.3). Това може да означава, че при по-висок грайфер 2.5 може и въобще да не се побере. Авторът си знае с какви гуми кара, а и каралите рамката могат да кажат дали е вярно това. Аз само посочвам ако някой не го е видял.
П.С:Няма ли някакъв проблем при кални карания с по-широчки гуми, че се изтърква ивица на задния триъгълник, а при стоманата това е потенциална опасност от ръждясване?
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Мнениеот THEZOGGO » Пон Ное 12, 2012 10:45 am

За ЕВО рамката не знам, но за съмър сизън 2011 модел, в момента за задна гума използвам ЦСТ 2.35 . Довечера мога да пусна повече информация относно точните размери на гумата и да пусна снимка на разстоянието което остава при сегашното положение между рамката и гумата.

За ръждата, да има такъв проблем с нея и той е много лесно разрешим. След като видиш че има ръжда някъде, изчистваш я с подходяща шкурка, след това намазваш мястото с разредена фософорна киселина, тъй като тя е по активна от концентрираната, след което изчакваш да мине малко време 10 тина минути някъде, след което измивш с вода мястото къде си минал с фосфорната киселина, след което на мястото което си изчистил пръскаш с безцветен лак. Това е схемата, поне за мен. : )
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот PtD » Пон Ное 12, 2012 12:44 pm

Аз пък хич не се притеснявам от ръждата. Докато успее да отслаби конструкцията, рамката ще е мноооого отдавна демоде. Все пак не смятам да я карам до пенсия, както карат Diamant-ите по селата ;)
Аватар
PtD

Мнениеот Harka » Пон Ное 12, 2012 5:50 pm

Мда, ръждата в случая има единствено естетично значение и никакво друго.
Аватар
Harka

Мнениеот pascoff » Пон Ное 12, 2012 7:13 pm

andycu написа:В сайта обаче пише, че Ево-то побира до 2.5 гуми(дори препоръчват 2.3). Това може да означава, че при по-висок грайфер 2.5 може и въобще да не се побере. Авторът си знае с какви гуми кара, а и каралите рамката могат да кажат дали е вярно това. Аз само посочвам ако някой не го е видял.
П.С:Няма ли някакъв проблем при кални карания с по-широчки гуми, че се изтърква ивица на задния триъгълник, а при стоманата това е потенциална опасност от ръждясване?

Място за гума има бол. Ето как изглежда стария модел с 2.5 гума: http://sturow.net/wp-content/gallery/20 ... G_5133.jpg
Няма никаква реална опастност за рамката при кални карания.
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот mi6obk » Пон Ное 12, 2012 10:44 pm

shpongled написа:Здравейте,
Благодаря предварително.

Аз бях в същата ситуация като теб и се чудех освен между тези и други, като:
http://www.identitibikes.com/products-d ... d=FMITAK1K
http://www.nsbikes.com/2012/frames-and-forks/surge.html
В крайна сметка седнах на Аутокад и си ги изчертах с конкретната вилка като височина, за да видя разликите. Най важното за мен от геометрията беше най-ниско средно с вилка 160мм (височина 546 мм) което между другото за Хорнета е с около 5 мм по-високо от препоръчаното и най-малък челен ъгъл. Другото като дължина - тя се регулира с лапа, седалкова тръба, положение на седалка и т.н. Оказаха се толкова близки, че решението ми дойде от цената, която както е известно е в полза на Хорнета. Другото което повлия, е че покарах поне 4 Хорнета все 16-ки с различни окомплектовки и ми паснаха от първия път. За cr-mo модели ме блазнеше уж "по-мекото" им поведение от алуминиевите, но тук веднага сложих критерия и тегло, което пак е в полза на алуминиевия Хорнет.
Съвет от мен, ако можеш покарай и двата и сам реши. Аз Карах и On One, но не можах за няколко кратки спускания да усетя "по-мекото" им поведение, и така за себе си реших : DARMOOR HORNET 16", TAPERRED, 2011г. Аз съм висок 182 см и се чувствам перфектно, естествено след поне 3 промени в положение на седалка, лапа и кормило още в самото начало докато го сглабях.
Успех!
Аватар
mi6obk

Рейтинг: 1300

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд