Дискова механична

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Дискова механична

Мнениеот bikerstyle » Нед Ное 18, 2012 11:28 am

Здравейте,
смятам да си сменя предната спирачка, която в момента е V-brake, с дискова механична. Искам да попитам трудна ли е поддръжката им, добре ли спират.След като ги въведа в ред след колко време отново ще искат ремонт и т.н. Ако някой има информация моля да сподели. Благодаря предварително! :)
bikerstyle

Рейтинг: 1180

Re: Дискова механична

Мнениеот bikerstyle » Нед Ное 18, 2012 11:59 am

Мисля да взема тази: http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=175 :) . А за главината още нямам, но мисля да взема нова капла. Може да дам на някой майстор да ми сложи главина. Главното, което ме интересува е колко време ще държи до следващия си ремонт и дали трудно се поддържат. :confused: :?:
bikerstyle

Мнениеот mshone » Нед Ное 18, 2012 12:07 pm

bb7-цата е железна! Взимай и не се чуди :agree:
Аватар
mshone

Рейтинг: 1200

Мнениеот elexir » Нед Ное 18, 2012 12:17 pm

Аз за тези пари ти препоръчвам да си вземеш http://bike-house.biz/productv/737/clar ... ladki.html
Това не е от тези евтините хидравлика ,като juicy 3,5 и подобни...
В квартала се заредихме повечето карачи с такива и мога да кажа ,че не изискват ,ама никаква подръжка ,прости никаква.Имал съм juicy и един път на месец обезвъздушаване ,на 2-3месеца уплътнения и такива...
Затова аз ти препоръчвам skeletal-а.Много добра спирачна сила...нещо като avid elexir 5.
Има и два комплекта накладки ,което значи че ще си я караш спокойно 2сезона без никаква подръжка ,само сменяш накладки и караш.
Имам такава още от началото на 1.2012 и просто никога не съм я обезвъздушавал и пълнил ,няма въздух ,няма проблеми лятото като juicy и подобията...
Купуваш спирачката...отиваш във велосервиз и ти я монтират за 5-6лв и си свиркаш 2сезона ,после правиш профилактика за 15лв ,защото така препоръчва производителя и пак караш...
Това за clarks-а.
За avid bb-то ,няма модулация.Трябва да се вложат поне 160лв за качествени жила ,брони и лостче за да има симулация на модулация ,но не и самата тя.
Изисква честа настройка за да не опира в диска.(3-4месечно).
Често махане и почистване на жилото и бронята...
:beer:
Това е...
Гледах в пазара имаше доста добра оферта за skeletal-а.
Сitroen TDI?Е нема такова животно на този свет,който иска да кара TDI,да си купи Golf-о!
elexir

Рейтинг: 1157

Мнениеот roling_68 » Нед Ное 18, 2012 12:22 pm

И аз бях се качвал на clarks skeletal.Много приятна спирачка...
Човека беше много доволен...
Препоръчвам!!! :agree: :beer:
Много повече си заслужава от bb7.
Не е като евтините хидравлики...
roling_68

Рейтинг: 1125

Мнениеот hill » Нед Ное 18, 2012 1:15 pm

kubratovo_bike_team написа:
elexir написа:Аз за тези пари ти препоръчвам да си вземеш http://bike-house.biz/productv/737/clar ... ladki.html

spirachkata e dobra, no hidravllikata iziskva poveche poddrujka. Momcheto moje da e reshilo da si vzeme bb7 . Sashto taka juicy 3,5 ne sa evtini spirachki i sa mnogo po-dobri ot skeletal !!!

Прочети нещата за juicy-тата ,карай ги 2години и тогава ми говори.Не говори като незнаеш за skeletal-а ,като не си го карал и опознал!!!
hill

Рейтинг: 1216

Мнениеот roling_68 » Нед Ное 18, 2012 1:23 pm

kubratovo_bike_team написа:
elexir написа:Аз за тези пари ти препоръчвам да си вземеш http://bike-house.biz/productv/737/clar ... ladki.html

spirachkata e dobra, no hidravllikata iziskva poveche poddrujka. Momcheto moje da e reshilo da si vzeme bb7 . Sashto taka juicy 3,5 ne sa evtini spirachki i sa mnogo po-dobri ot skeletal !!!

Явно форума се сдоби с още един твърдоглав идиот без какъвто и да е опит,без извинение!
Към автора ,писано е много за bb7.Също така ти препоръчаха и skeletal ,който също не е лоша спирачка ,която не създава проблеми и изисква минимална грижа в сравнение с bb7. :beer:
roling_68

Рейтинг: 1125

Мнениеот bikerstyle » Нед Ное 18, 2012 1:50 pm

много благодаря за вниманието :agree: :agree: :agree:
и двете спирачки са добри но, засега се спирам на Skeletal-а. Ще се поинтересувам и от приятели. Ще пробвам колела с дискови и ще видим. Отново благодаря :thanks: :thumbu:
bikerstyle

Мнениеот zafirovp » Нед Ное 18, 2012 3:50 pm

По-добре си вземи скъпа, доказала се спирачка като BB7, а не някоя евтина хидравлика. Аз лично бих заложил на Avid. А това за Juicy 3-5, просто нямам думи... :crazy:
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот darki » Нед Ное 18, 2012 5:46 pm

@bikerstyle, също може да погледнеш Quad Rapide http://velos-bg.com/product_info.php?cP ... cts_id=483.
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот chekapera » Нед Ное 18, 2012 5:48 pm

Взимай BB7 и не се чуди.
chekapera

Рейтинг: 1191

Мнениеот war_shadow » Нед Ное 18, 2012 5:50 pm

Quad-a е пълна боза,лостчето се чупи много лесно,много капризна...За мен ББ7 е много по-добре от всички евтини хидравлики :beer:
Аватар
war_shadow

Рейтинг: 1207

Мнениеот bikerstyle » Нед Ное 18, 2012 7:16 pm

Успяхте да ме разубедите. Наистина май е по-добре да взема бб7 . Ще поразпитам още малко тук там и по-късно ще ви кажа какво ще правя.
Благодаря за вниманието!!! :agree: :agree: :agree: :)
bikerstyle

Мнениеот pop_rock » Нед Ное 18, 2012 7:40 pm

Глупави мнения !
Повечето тука имат ББ-7 и понеже ги е яд (защо пък някой да има по добър компонент от техния) искат да накарат и другите да си купят такава спирачка !
Теорията ,че работеща евтина хидравлика няма е АБСОЛЮТНА глупост!
Аз карам с ето тези (Цък) и съм доста доволен. Спира прилично с 180 мм. ротор и се поддържа лесно.
За 1 година съм сменял само накладки :)
Надявам съм да съм бил полезен с мнението съм :wavey:
Be free..
Аватар
pop_rock

Рейтинг: 1289

Мнениеот war_shadow » Нед Ное 18, 2012 7:42 pm

По същата логика,ти хулиш BB7,защото ти си си купил хидравлика която не спира.BB7 е доказана спирачка,с много спирачна сила за този ценови клас :agree:
Аватар
war_shadow

Мнениеот Demetrii » Нед Ное 18, 2012 7:46 pm

Не знам как ги карате тия Clarks Skeletal, обаче моите ги смених с истинска спирачка при първа възможност. Това "нещо" би довело до сериозни проблеми при каране в планина. Дори и за града не бих ги ползвал.
Точно бб7 не съм карал, но много познати са доволни от нея. Мисля, че са по-добрия вариант.
Demetrii

Рейтинг: 1305

Мнениеот pop_rock » Нед Ное 18, 2012 7:54 pm

war_shadow и как разбра, че не спират ? Щото при мен си вършат перфектно работата .
Ъъъ... и ще ми посочиш ли мястото ,където съм му казал да си купува моята спирачка ? По скоро се опитах да оспоря мнението за евтините хидравлики :)
Да не говорим, че в темата нито е споменато колко килограма е индивида ,нито в кой стил ще бъде използвана бъдещата му спирачка .
Be free..
Аватар
pop_rock

Рейтинг: 1289

Мнениеот war_shadow » Нед Ное 18, 2012 8:00 pm

Вярно тук си прав,мой приятел караше такава спирачка и той не беше доволен от спирачната и сила и затова ги определих като "неспиращи" :beer:
Аватар
war_shadow

Мнениеот ivo_DH » Нед Ное 18, 2012 8:10 pm

Веднъж за 5 минути тествах Clarks Skeletal и останах приятно изненадан от евтината хидравлика. Живото олицетворение на това, че цената не винаги е гаранция за качеството. :P Биха ти вършили добра работа, ако не караш толкова сериозно. Но да си призная, преди няколко седмици, когато си правих проекта за твърдака, доста сериозно се бях замислил точно между BB7 и Clarks-а. Но в крайна сметка се спрях на Clarks-а, заради многото позитивни мнения, евтината поддръжка и спирачната сила :popcorn: Не че тези неща липсват при BB7-цата, просто ми допада повече, пък и е по-красива :D
Успех с избора :peace:
k0cTaHeB написа:Безмозъчен абюзър,без основно образование,мазохист,мега,мега надъхан и безстрашен,празноглав,кретеноид,явен аграр,вероятно тлъст (не е задължително),идол му е Bender,в главата хлебарки,извън главата още хлебарки.
:evil:
Аватар
ivo_DH

Рейтинг: 1098

Мнениеот tenesy » Вто Ное 20, 2012 7:39 pm

war_shadow написа:Quad-a е пълна боза,лостчето се чупи много лесно,много капризна...За мен ББ7 е много по-добре от всички евтини хидравлики :beer:

Toва е първото лошо мнение което срещам за тази спирачка, всъщност за кой модел става въпрос и в какво се изразява капризността?

Не може сериозно да стои въпрос за избор между две коренно различни системи. Едното е примитивно изобретение с жило, което трябва да се сменя на вски 3 месеца или след всяко каране на мокро, барабар с бронята която не може да е от евтината. Модулацията на ББ7 е под всякаква критика, при нея има само две положения. Или не спира или ти се сурка гумата, средно положение просто няма.
Никакви резервни части за ББ7, ако се счупи пружината която връща, трябва да си купиш нова спирачка. При ББ5 се случва доста често.
Механичната спирачка мърда само едната накладка което води до неравномерно изосване на накладките.
Да сте виждали мотор с механична дискова спирачка???
Мое мнение, и най евтината спирачка на Шимано е по-добрия избор от ББ7, Куад, също.До колкото вижда, дори и да се чупи лоста, цената му е 8лв.

Успех с избора
tenesy

Рейтинг: 1140

Мнениеот ivo_DH » Вто Ное 20, 2012 8:29 pm

tenesy написа:Механичната спирачка мърда само едната накладка което води до неравномерно износване на накладките.
Да сте виждали мотор с механична дискова спирачка???

:D Абе хич не е само в това причината. Хидравликата осигурява повече спирачна сила, пък и мотора е къде къде по-тежък и бърз от колелото. ;)
k0cTaHeB написа:Безмозъчен абюзър,без основно образование,мазохист,мега,мега надъхан и безстрашен,празноглав,кретеноид,явен аграр,вероятно тлъст (не е задължително),идол му е Bender,в главата хлебарки,извън главата още хлебарки.
:evil:
Аватар
ivo_DH

Рейтинг: 1098

Мнениеот Hell_Man » Вто Ное 20, 2012 8:31 pm

Д'ба и специалистите, и мотористите, и хидравлистите, че и ЧеКистите...
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Мнениеот emo_gp » Вто Ное 20, 2012 10:13 pm

Не желая да участвам в спор или да създам такъв!От около 4 месеца карам с BB7(закупени втора ръка),изминати около 600 км. мога да кажа само,че е супер спирачка!Износването на вътрешната накладка се регулира много лесно,всякакви ротори карат(пробвал съм с 160,180,185 и 203 мм.).
Хидравлични не съм имал,но имах евтини механични и определено скоро нямам намерение да ги сменям.За инфо. само тежа 75 килограма и карам XC, рядко AM.Мнението ми е насочено към автора на темата!Поздрави!!!
Boardman Fs Pro 27.5
Аватар
emo_gp

Рейтинг: 1450

Мнениеот Ozzie » Вто Ное 20, 2012 10:23 pm

tenesy написа:....примитивно изобретение с жило, което трябва да се сменя на вски 3 месеца или след всяко каране на мокро, барабар с бронята която не може да е от евтината.

Стига бе, верно ли? Баси колко съм бил зле да ги карам моите през цялото време с едни и същи брони и жила.

tenesy написа:Модулацията на ББ7 е под всякаква критика, при нея има само две положения. Или не спира или ти се сурка гумата, средно положение просто няма.

Хайде да не е точно така. :)
Карал съм достатъчно дълго време bb7 в комбинация с лостчета AVID SD7, броните бяха някакви на SHIMANO, сиви на цвят, жилата каквито има в магазина.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот MaRRty. » Вто Ное 20, 2012 10:54 pm

BB7-цата е доказана спирачка, тя е най-добрата механика и има голяма спирачна сила , изправя ме седнал с един пръст , тежа 50кг. ! :agree:
- Не е важно какво колело караш, важно е как го караш!
- Карай по мен, ако вдигаш 300km/h!
Аватар
MaRRty.

Рейтинг: 1113

Мнениеот PtD » Вто Ное 20, 2012 11:12 pm

tenesy написа:Едното е примитивно изобретение с жило, което трябва да се сменя на вски 3 месеца
или след всяко каране на мокро,
барабар с бронята
която не може да е от евтината.
Модулацията на ББ7 е под всякаква критика, при нея има само две положения. Или не спира или ти се сурка гумата, средно положение просто няма.
Механичната спирачка мърда само едната накладка което води до неравномерно изосване на накладките.

Ъ?
Ъ?
Ъ?
Ъ?
Ъ?
Ъ?

На едното от колелата си имам BB7 (или по-точно BBDB) oт 2004. Нито жила съм сменял, нито брони. Модулацията е чудесна, че се и регулира на всичко отгоре. Та какво викаш?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот zafirovp » Вто Ное 20, 2012 11:23 pm

Как след всяко мокро каране, нова броня. :crazy: :crazy: :crazy:
При BB7 всичко е до настройка, въпреки че и аз имам оплаквания за модулацията.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот tenesy » Чет Ное 22, 2012 8:11 pm

PtD написа:
tenesy написа:Едното е примитивно изобретение с жило, което трябва да се сменя на вски 3 месеца
или след всяко каране на мокро,
барабар с бронята
която не може да е от евтината.
Модулацията на ББ7 е под всякаква критика, при нея има само две положения. Или не спира или ти се сурка гумата, средно положение просто няма.

Ъ?
Ъ?
Ъ?
Ъ?
Ъ?
Ъ?

На едното от колелата си имам BB7 (или по-точно BBDB) oт 2004. Нито жила съм сменял, нито брони. Модулацията е чудесна, че се и регулира на всичко отгоре. Та какво викаш?

Бях написал някой неща ама снякой смешник ми е махнал поста, модератерчето от Варна дето си призна че е зле и понеже не намирам емотикона със среден пръст, да се чуства поздравен.
Понеже времето ми е ценно, пояснявам за всички пъпчиви смешковци от темата.

Механичната спирачка спрямо хидравличната е лайна. Няма производител да инвестира точно тази причина в този механизъм.
Ай със здраве.
tenesy

Мнениеот Ozzie » Чет Ное 22, 2012 8:22 pm

Не беше написал нищо. Просто беше натиснал бутона "цитирай" и после беше натиснал "изпрати", без да напишеш и ред.
Хайде със здраве. :finger:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот tenesy » Чет Ное 22, 2012 8:40 pm

Ozzie написа:Не беше написал нищо. Просто беше натиснал бутона "цитирай" и после беше натиснал "изпрати", без да напишеш и ред.
Хайде със здраве. :finger:

Искрено се извинявам, но бутона със среден пръст продължавам да не го намирам
tenesy

Следваща

Назад към Веломеханик