от fb » Нед Ное 18, 2012 2:41 pm
Ще изкажа личното си мнение за двата модела велосипеда понеже имам пряк достъп до тях. Имам Cross Big Foot 29" и съвсем честно ще кажа, че това колело не е за скачане и друг тип акробатични изпълнения. За катерене по пътеки Cross Big Foot 29" се държи много добре. Предницата е стабилна, а големите гуми помагат за по-доброто преодоляване на срещнатите препятствия. При спускане Cross Big Foot 29" е много стабилен, за което допринася голямото междуосие и газенето на гумите. При спускане Big Foot-а си има и минус, който се дължи на вилката XCM, която не работи очаквано добре, но за тази цена не може да се очаква и повече. При спускане Cross Big Foot 29" е със стабилна задница. С Ram HT2 и вилка 120мм изкачванията по стръмни пътеки са доста по-сложни понеже предницата се повдига лесно и това ме уморява малко повече. С вилка 100мм, Ram H2 се държи малко по-добре при изкачване от 120мм вилка. При спускане по стръмен наклон, по пътека със 100мм вилка, Ram HT2 променя странно ъгъла на челото и от там усещам нестабилност. Със 120мм вилка велосипеда е доста по стабилен без да се повдига задницата или подмята. За скокове, каране на задна гума и друг вид акробатични изпълнения, които изискват маневреност, Ram HT2 превъзхожда Cross Big Foot, но това е нормално имайки предвид предназначението на двата велосипеда. На мен все още ми е малко трудно да определя рамката на Ram HT2 за какъв стил каране е създадена имайки предвид това, което написах малко по горе подкрепено от десетките разглобявания и сглобявания на рамката с различни вилки, кормила и лапи. Между другото Ram HT2 смятам, че трябва да е с кормило 710мм, което го прави малко по-удобно и то не само на мен. Кормилото на Cross Big Foot също трябва да е поне 680мм и за твоят ръст от 182см, лапата може би 80мм, говорейки за по-голямата рамка L, но всеки си има лични предпочитания. Имам още много неща да напиша за двата велосипеда, но не разполагам с време в момента. Надявам се да съм полезен и с това.