нова вилка

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

нова вилка

Мнениеот LIMMET » Вто Окт 09, 2012 8:53 pm

Здравеите колеги. Значи решил съм да си подменя старата вилка ЗООМ(over size е) със нещo по новичко и съм с бюджет от 200-230 лева. Търся нещo със 120-140 мм ход. И попринцип за момента съм се спрял на SR Suntour Raidon която ми излиза 230 лева вие какво бихте ме посъветвали.Карам drag climber 2010!
Карам Drag Climber 2010 ! ! ! ! viewtopic.php?f=31&t=135835
LIMMET

Рейтинг: 1103

Re: нова вилка

Мнениеот azzmaster » Пон Ное 19, 2012 5:05 pm

Карам със същата вилка (Райдон) и мога да ти кажа следното:
1.Ако нямаш протектори за вилка, ще се наложи да я чистиш и смазваш често - най-малко веднъж седмично,за да работи добре.
2.Хидравличното заключване работи много добре,но самия хидравличен патрон за РЕБАУНДА забавя и сгъването на вилката, на моята махнах целия патрон и си я ползвам без ребаунд, така е много по пъргава. АДМИН е написал в сайта статия относно тази вилка, и пише че при смяна на маслото се подобрява този проблем.
3.Като работа на въздушната пружина работи добре, ако я поддържаш добре :) При добре нагласено налягане прави целия си ход при нужда. Не се суче при спиране.

Като оценка съм доволен от вилката и я препоръчвам заради доброто съотношение на цена/качество. При добра поддръжка и оправяне на хидравличния патрон вилката ще ти служи вярно.
Аватар
azzmaster

Рейтинг: 1192

Назад към Продукти за крос-кънтри