Проблем със задна дискова

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем със задна дискова

Мнениеот damqn_dj » Нед Ное 18, 2012 7:42 pm

Следния ми проблем е със скърцане на задния диск на спирачката. Диска е Ice-Tech (мисля) а спирачката - Shimano Deore XT модел 2012. Спирачката е от около юли месец. До втория месец нищо и няма, прибирам в гаража и след седмица я изкарвам и скърца. ;с Скоро, към октомври сега я носих на майстора там с обезмаслители кво я прави.. с швепсове я чисти ;д и загря я.. по-оправи се, но сега пак е така. Днес пробвах с КОРИСЕЛИН, ама файда, но погледнах оста и гледам тя доста мазна.. (САМИЯ ДИСК Е ОМАСЛЕНННН!!!) и не знам какво става.. не спира много, много сега.. АКО ИМАТЕ НЯК'ВО ОБЯСНЕНИЕ - КАЖЕТЕ :)
damqn_dj

Рейтинг: 1200

Re: Проблем със задна дискова

Мнениеот steal_legend » Нед Ное 18, 2012 7:46 pm

Еми трябва да видиш откъде е дошло това масло там. След това изчисти диска с обезмаслител а накладките сигурно трябва да ги смениш, но първо пробвай да ги позашкуриш леко и след това пак с обезмаслител и тях. Но пак ти казвам виж от къде е това масло :beer:
steal_legend

Рейтинг: 1235

Мнениеот damqn_dj » Нед Ное 18, 2012 7:49 pm

Накладки бяха съвсем сухи.. не знам ще проверя пак!
damqn_dj

Мнениеот steal_legend » Нед Ное 18, 2012 8:18 pm

damqn_dj написа:Накладки бяха съвсем сухи.. не знам ще проверя пак!

Е те просто ще са мазни на допир. Няма да тече масло от тях :D
steal_legend

Рейтинг: 1235

Мнениеот gosh6o » Нед Ное 18, 2012 8:26 pm

Минаваш ротора с парцал напоен с бензин и киснеш няколко пъти за по 10 мин накладките в бензин, слагаш, нагласяш и караш малко и спирачната сила ще се върне :)
Аватар
gosh6o

Рейтинг: 1355

Мнениеот zafirovp » Пон Ное 19, 2012 1:41 am

Няма как да тече масло от оста, другаде е проблема. Няма как да си върнеш спирачната сила, освен обезмасляване на ротора и нови накладки.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот Hell_Man » Пон Ное 19, 2012 3:31 pm

Омаслен ли е бил дискът, феродото също е попило гняс. Най-добре сменяй с нови накладки, но преди това разбери защо са се омазали.
Относно рецепти с швепсове и накладки прочети тук.
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Мнениеот damqn_dj » Пон Ное 19, 2012 5:27 pm

Та да питам и още нещо.. така като се доверих ;сссссс на един мой приятел, загря ми диска (почна да пуши даже) и го заля с вода после.. аз викам еб*ха му майката на диска (сглобка е от стомана и алуминий диска) и се пооправи, но след час пак почна.. какво повреда може да е станало на диска ;хх :( пишете, моля !
damqn_dj

Мнениеот zafirovp » Пон Ное 19, 2012 6:25 pm

Загрят диск е вода е много лоша комбинация. От бързото охлаждане диска се криви. Даже автомобилните дискове, не трябва да се мокрят когато са загряти. Така на е36-та вече 2 месеца ми скърцат спирачките. :V:
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот Ozzie » Пон Ное 19, 2012 7:12 pm

damqn_dj написа: така като се доверих ;сссссс на един мой приятел, загря ми диска (почна да пуши даже) и го заля с вода после..

'айде сега да му кажеш да ти купи нов диск, а този можеш да му го подариш да си го носи на врата за спомен от малоумната идея.
Стотици пъти сме казвали какво и как се ползва за обезмасляване и почистване на дискове, ама все ще се намери някой "Айнщайн".... :xx(:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Веломеханик