Ами има логика в думите ти. Ще прегледам спиците и ще гледам да няма такива моменти.
Иначе като се захванах да центровам каплата първия път действах по следния начин - 1во разхлабих всички спици, 2ро натегнах леко всичките от дясната страна(понеже каплата ми я бяха наплели некадърно с 4-5мм вляво от средата на оста), 3то натегнах и "левите" цпици, 4то коригирах отделните отклонения в някои части на каплата (за стенд си ползвах колелото,линия и свински опашки,с които отбелязах "правилните" разстояния от краищата) ...
Като цяло след първото центроване нещата взеха да се получават доста задоволително. Иначе гледам да няма отделни спици много по-натегнати от съседните (гледам да обирам отклоненията натягайки по няколко "съседни" спици) ,но понякога губя представа за оборотите ,които им правя, може би това е причината.
Все пак ме интересуваше възможно ли е въпросното разхлабване да се получава от прецакани нипли/резби или от липса на някакво лепило, което се ползва? Ако тези неща не важат явно проблема е просто в "центровъчните" ми умения

The man who walks with the crowd is likely to find himself no further than the crowd.
The man who walks alone will reach places that nobody had seen.