спици 110 мм дълги 2 мм дебели за детско колело 14"

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

спици 110 мм дълги 2 мм дебели за детско колело 14"

Мнениеот valko78 » Пет Ное 23, 2012 4:36 pm

Търсих навсякъде и не намерих нищо да се продава става въпрос за 110 мм спици мерено от началото на резбата до закривеното на спицата. Та мисълта ми е има ли някъкъв начин с по-дълги спици да се приспособят че тез 14 детски колелца са си рядкост. :dontknow:
valko78

Рейтинг: 1200

Re: спици 110 мм дълги 2 мм дебели за детско колело 14"

Мнениеот Vaklin » Пет Ное 23, 2012 5:52 pm

В събота на битака на Малашевци има в северната част от близката до входа страна един дърводелец който влачи боклучак от битака в Нюрнберг. Има капли. Малки. Отиваш, пробираш, купуваш. Не му се лови на първата цена! Обясни му колко е (тук използваш целия речник на резерват Северозапад) и постепенно стигате до разумната цена.

А конкретни на въпроса. Може и да може, но ще е компромис и трудно. Купува се една пресичка която върти резби. Има ги в иБей. Някъде в този форум бях пускал линк. Преди да се прави процедурата спицата ще трябва да се отвърне. После да се закали.

Купи си втора употреба спици щом е за еднократна задача.
Vaklin

Рейтинг: 1280

Мнениеот blizzard » Пет Ное 23, 2012 5:55 pm

Коректен отговор на въпроса ти ще е:
Да, има начин. Трябва да използваш някой от алтернативните начини за наплитане, например това. Да не говорим, че детето ще се побърка от кеф. :)
Подозирам обаче, че искаш да смениш само една спица? В такъв случай - не, трябва да си търсиш конкретната дължина. Варианти - e-магазини. Всъщност ако проблемът е само една спица - колелото би трябвало да се справи и без нея.
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Ное 25, 2012 5:25 pm

Ако е за цяла капла - купи си готова, наплетена.
Ако е за 1-2 спици - спици се правят. Всеки адекватен велосервиз разполага с инструмент за нарязване резба на спица. Отиваш поръчваш спици и ти ги правят за 10мин.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот valko78 » Вто Ное 27, 2012 10:28 am

Решил съм да купя по дълги спици и да ги отрежа на 120 мм после да ги занитя :smash: и да ги огъна до 110 мм пак да видя кво ще излезе от цялата работа, че спиците са 5 благодаря на всички за бързите отговори. Не знам доколко е адекватен Карловския велосервиз ама не иска да ми продаде спици а да му оставя каплата да ми я направи и центрова все едно на мен ми пречат ръцете. :lol:
valko78

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик