Formula The one теч

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Formula The one теч

Мнениеот crossenduro2 » Вто Ное 27, 2012 8:27 pm

Здравейте!
Преди два дни си закупих чисто нови спирачки Formula The one 2010 от Bikesport. При монтажа всичко идеално, радвам се на новите формулки, но след 1 час каране забелязах, че предната спирачка тече от буталата :boggled: . Обаждам се в магазина, искаха ми 100 снимки на спирачката, после ми казаха че течала от неправилен монтаж или диск (Авид г2). Мотаха ме 2 дни и днес им я изпратих обратно. Възможно ли е да е от монтажа и дали е нормално това при чисто нова спирачка ? Питах човек, който разбира много от формула ( airborneone) и той каза, че е голям проблем това! За Авид знам, че си текат отначало малко, но от формула не го очаквах :(
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Re: Formula The one теч

Мнениеот Capoeira » Вто Ное 27, 2012 10:56 pm

В момента в който спирачката протече значи е протекла.
Няма никакво оправдания за това, за да протече от калипера и то от буталата със сигурност не е от неправилен монтаж, а това с диск G2 надявам се да не са ти го казали от ridespot.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот airborneone » Сря Ное 28, 2012 10:51 am

Върнаха ли спирачката?
Ако да в същия вид ли я върнаха?
Кой изцепи бисера, че тече заради определен вид диск?
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот Vaklin » Сря Ное 28, 2012 11:07 am

Я разгледай да не се окаже, че се е движило само едното бутало а другото си седи на мястото. Така едното ще излезе много и от там ще просълзи. Всъщност трябва да се проследява при монтажа за правилното първоначално разпределение на положението им.
Vaklin

Рейтинг: 1280

Мнениеот airborneone » Сря Ное 28, 2012 11:12 am

Vaklin написа:Я разгледай да не се окаже, че се е движило само едното бутало а другото си седи на мястото. Така едното ще излезе много и от там ще просълзи. Всъщност трябва да се проследява при монтажа за правилното първоначално разпределение на положението им.

Колкото и да е вярно, това няма как да се получи при чисто нови спирачки / накладки и употреба при от няколко часа....
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот Crimson » Сря Ное 28, 2012 11:32 am

Vaklin написа:Я разгледай да не се окаже, че се е движило само едното бутало а другото си седи на мястото. Така едното ще излезе много и от там ще просълзи. Всъщност трябва да се проследява при монтажа за правилното първоначално разпределение на положението им.

Как точно едното ще излезне повече ? :wavey: :wavey: :wavey:
Тва с диска неам думи :lol2:

Абе Тошее, то таа твойта не течеше ли постоянно след първата година ? :D
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Рейтинг: 2000

Мнениеот crossenduro2 » Сря Ное 28, 2012 12:01 pm

От магазина ми казаха това за диска и аз им се изхилих! Не са я върнали, но ако не е в идеално състояние им я връщам и да ми връщат парите!
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Назад към Веломеханик