azzmaster написа:....загретият въздух се свива и вилката ти започва да реагиса все едно е напомпена на много по-ниско налягане от реалното....
azzmaster написа:Въздушната пружина се настройва .....
PtD написа: На зимни условия не са особено надеждни - тук 4getcredo има какво да сподели
PtD написа:hitar_potar, вероятно по много причини, не на последно място - тегло. Но промяната на работа на въздушния амортисьор при смяна на температурата си е факт.
От моите преживелици с въздушни вилки - имат една насеченост в началото на хода, която не ми допада. На зимни условия не са особено надеждни - тук 4getcredo има какво да сподели
RastaWarrioR написа:Изобщо +/- колкото искаш главната игра е в цената на продукта т.е. какво можеш да си позволиш а поддръжката струва пари
XaCkBuTukC написа:днес си карам аз.. и си мисля.. абе ако въздуха във вилката се смени с азот как ли ще се отрази ? моите размишления стигнаха до там че азота евентуално ще се сгъстява по бързо.
XaCkBuTukC написа:днес си карам аз.. и си мисля.. абе ако въздуха във вилката се смени с азот как ли ще се отрази ?
PtD написа:От моите преживелици с въздушни вилки - имат една насеченост в началото на хода, която не ми допада.
Мда, друг основен проблем - въздушните камери са прогресивни по природа и за да бъде една камера с характеристиките на линейна пружина сигурно трябва да е два пъти по-голяма (did, не ми се смята). Лично за мен върха на сладоледа би била прогресивна титанова пружина, но такова чудо скоро едва ли да видим по разбираеми причини.
bikerider написа:did и 4getcredo са изтъкнали в неявен вид и още един недостатък на въздушните пружини - уязвими са откъм влагата,
XaCkBuTukC написа:Това само злополучния кондез ли визира или има още нещо ?
bikerider написа:Мда, друг основен проблем - въздушните камери са прогресивни по природа и за да бъде една камера с характеристиките на линейна пружина сигурно трябва да е два пъти по-голяма (did, не ми се смята). Лично за мен върха на сладоледа би била прогресивна титанова пружина, но такова чудо скоро едва ли да видим по разбираеми причини.
crossenduro2 написа:А относно шоковете. Същата работа! Карам Mz Roco WC 2011 Air и в началото има някакъв праг, който трябва да се преодолее, примерно първите 2 - 3мм от хода му. От какво се получава ?
milestone написа:Това не го разбрах - първо защо ни е необходима прогресивна метална пружина
hitar_potar написа:А как ви се струва решението на DVO в новата вилка Емералд - въздушна основна пружина, а негативната е метална?
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта