1. (Основния проблем) Като дам на 8-ма скорост на задната касета а отпред на най-малкия започва да изтърва не знам дали веригата прескача или е самия механизъм (Фреехъб). Това ми го прави още преди да застудее много.
2. Спирачките са Shimano BR-M486. След като стана студено лостчетата започнаха да потъват брутално много... трябва да ги стисна бързо 2 3 пъти ( да ги припомпя) за да започнат да действат както трябва. Задната е по зле... Дори по някога настръхвам защото трябва всяка сутрин рано да карам до работа 4 - 5 км в снега и като хванат изведнъж и гумите болкират и става като шейна..
Това са основните проблеми. Тук на механик не мога да си позволя да отида - така че трябва сам да го правя. Имам някои инстроменти и смея да кажа, че съм сръчен, така че давайте идеи. За спирачките ме съмнява, че маслото е малко, тук Shimano масло 50 мл струва 25 евро... Мисля да поръчам от Ebay, ако се наложи.
На скоро скъсих веригата така че като съм на най - нистата скорост на задната касета и най - високата отпред колелцата на дрельра да са в мислена права линия...
Та чакам съвети колкото се може по скоро, че утре сутринта пак ще го яхвам