Здравейте :)

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Здравейте :)

Мнениеот Icemann3016 » Пон Юли 09, 2012 12:55 pm

Здравейте на всички :) Намерих този сайт и форум, чрез Гугъл и тъй като на скоро си купих велосипед, с който да спортувам реших да се регистрирам :) Първо да се представя, казвам се Злати и съм от Пловдив. От доста време имах мерак и желание да си купя колело, с което да обикалям из гребната и да претендирам че спортувам :D .. или просто да си губя времето. За съжаление при избора на колело бях известно финансово ограничен, а пък имах и изисквания, да не е твърдак, понеже пътя ми до гребната е изцяло изграден от любими.. равни и неравни павета и с твърдаците ми се убиваше желанието още преди да стигна до гребната база.

Та по същество... Колелото което си избрах е Sprint Legion. Като цяло нисък клас, с алуминиева рамка, V-brake отпред и отзад. Скоростите са Шимано, но понеже съм нов в занаята може би ще объркам имената на различните елементи...на задния дерайльор пише Tourney, а на превключвателите RevoShift. Вече разбрах, че избора на двойно окачване за такава сума е грешка, но ... малко късно, просто исках да ми е меко по паветата. Като цяло и избора на 19" рамка не е и много удачен за мен тъй като съм 190см висок, но поне геометрията на рамката е такава, че ми е по-удобна от другите 19", а пък Аполона, който е най-евтината 21" в Макс Байк беше доста над бюджета ми. Това, което съм си харесал като бъдещ ъпгрейд е дискови спирачки BB7 от ebay, комплект от Хонг Конг за отпред и отзад 160мм ротори HS1 и SD7 лостове за 75 паунда. Само не знам дали главините ми стават за дискове. Това е за сега, ако имате въпроси и коментари било то позитивни и негативни, очаквам да ги чуя и да се науча :)

Ето и накрая няколко снимки на колелото:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Icemann3016

Рейтинг: 1260

Re: Здравейте :)

Мнениеот Ozzie » Пон Юли 09, 2012 1:55 pm

На главините със сигурност не могат да бъдат монтирани дискове. Май и рамката няма уши за дискова спирачка...
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Icemann3016 » Пон Юли 09, 2012 2:44 pm

Как мога да разбера дали рамката става за монтаж на дискове? Някоя специална част ако трябва да снимам? На някои места бях видял този модел с предна дискова спирачка окомплектован, затова реших, че би трябвало да може и допълнително да се сложи :D
Icemann3016

Мнениеот Stoks1 » Пон Юли 09, 2012 3:56 pm

Зависи от вилката ти но тя няма уши за дискова спирачка и главината ти не е за диск...
Аватар
Stoks1

Рейтинг: 1460

Мнениеот SeSSion » Пон Юли 09, 2012 4:14 pm

Честито за колелото! Това колело става за разходки, но ще е грешка да му правиш каквито и да е било подобрения. Тези 75 паунда си ги спести някъде и след време като мислиш, че си събрал достатъчно си купи някое хубаво колело. Така като ги смятам 75 паунда са си половин хубаво колело, така че няма да има нужда да събираш още много. :beer:
SeSSion

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Пон Юли 09, 2012 9:45 pm

Icemann3016 написа:Как мога да разбера дали рамката става за монтаж на дискове?

Най- общо:
нещо като това или това.
Не бъркай отворите за монтаж на багажник (ако има такива) с отвори за монтаж на дискова спирачка.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот Icemann3016 » Пон Юли 09, 2012 10:38 pm

Такъв вид отвори отзад със сигурност няма, но отпред има нещо наподобяващо. Ето и снимка:Изображение

Другото, което ме интересува също е има ли начин за монтаж на бутилка за вода, след като рамката няма дупки? Гледах някакви системи, които се поставят в раница и поемат до 2л. вода, но не искам да имам раници и прочее просто поради факта, че мястото където ходя да карам е на 15мин с колелото от вкъщи.

SeSSion, не знам как 75 паунда ще са половината на хубаво, или поне по-хубаво от това колело, при факта че струваше 270лв. :D
Icemann3016

Мнениеот Ozzie » Пон Юли 09, 2012 11:30 pm

На предното колело ще може да се монтира дискова спирачка, но ще ти трябва и главина за диск.

Icemann3016 написа:Другото, което ме интересува също е има ли начин за монтаж на бутилка за вода, след като рамката няма дупки?

Да, пробиваш дупки на нужното разстояние. :thumb: Другото което ти трябва май се казваше "нит- гайка" (в което се завиват болтовете които държат кошничката).
Аватар
Ozzie

Мнениеот Icemann3016 » Вто Юли 10, 2012 8:56 am

Да, пробиваш дупки на нужното разстояние. :thumb: Другото което ти трябва май се казваше "нит- гайка" (в което се завиват болтовете които държат кошничката).

Точно от това се притеснявах.. с инструментите съм като с две леви ръце..Ще трябва да намеря някой, който може да се справи със задачата. :D
Icemann3016

Мнениеот Antares » Вто Юли 10, 2012 12:30 pm

Ако искаш да се занимаваш с планинско колоездене и се притесняваш от друсането по неравни павета - имам лоши новини за теб...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот johnie123 » Съб Дек 15, 2012 9:22 am

Eми първо не ми се струва удачно мястото на централния амортисъор ..А ако искаш дискова спирачка трябва да си смениш главината :)
Но не те саветвам да хвърляш големи пари в това просто не си заслужава .Ако преодуляваш градската среда си е супер и така ..
А ако решиш да се занимаваш с нещо по сериозно ти препоръчвам да си купиш ново колело :)
johnie123

Рейтинг: 963

Мнениеот styanski » Съб Дек 15, 2012 10:52 am

johnie123 написа:Eми първо не ми се струва удачно мястото на централния амортисъор ..А ако искаш дискова спирачка трябва да си смениш главината :)
Но не те саветвам да хвърляш големи пари в това просто не си заслужава .Ако преодуляваш градската среда си е супер и така ..
А ако решиш да се занимаваш с нещо по сериозно ти препоръчвам да си купиш ново колело :)

Абе вие наистина откъде ги изваждате тези теми? Не виждаш ли откога е?
ALTAFINI написа:
По принцип Avid Elexir са спирачки за Street и Dirt, естествено като излкючим "Ultimate" и "R" , но стават държат се и спират доволно, но пък за по тежки терени не знам карал съм много малко с такава!
Изображение
Аватар
styanski

Рейтинг: 1091

Мнениеот johnie123 » Съб Дек 15, 2012 9:31 pm

Да виждам че е ос лятото и какво ?
johnie123

Мнениеот war_shadow » Съб Дек 15, 2012 11:38 pm

Ми минала и заминала е,апък на теб щото ти е скучно и решаваш да ни позанимаваш с стари работи??
Аватар
war_shadow

Рейтинг: 1207

Мнениеот johnie123 » Нед Дек 16, 2012 9:17 pm

еми не се занимавай :D :rofl:
johnie123

Мнениеот trevichkoto_90 » Пон Дек 17, 2012 4:32 pm

Еми няма да се занимаваме с тъпото колело!
Просто е "свежо" ,още не тропа и не скърца ,иначе си е пълен боклук!
trevichkoto_90

Рейтинг: 790

Назад към Радост за окото (видео и снимки)