Счупи ми се рамката. Препоръка за нова (200-400лв.)?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Счупи ми се рамката. Препоръка за нова (200-400лв.)?

Мнениеот 50AE » Пон Дек 17, 2012 8:27 am

Здравейте,

След 3 години рамката ми Drag Ontario 24" се строши за втори път на кофти място - където се сливат трите тръби при централното движение. Първия път бе при ухото, там се завари. Както и да е, според мен в случая мястото е кофти и мисля, че не си заслужава, да се скръндзя, а да инвестирам в нова и по-качествена рамка. Критериите, които бих желал да покрие са следните:

-естествено, да бъде сравнително здрава и ако може, да изкара повече от 3 години
-с голям размер, 22-24". Едър човек съм с маса колебаещата се между дву и трицифреното :D
-да не бъде тежка
-хардтейл
-уши за дискови спирачки (предполагам всички модерните имат всички)

Карам в градска среда и малко XC. Не правя дивотии с колелото. Единствено го натоварвам много от натискане на педали, най-вече при потегляне на светофари и когато бързам. Тръбата на Онтариото се кълчеше много от натискането, алуминият се е изморил и явно й е дошло времето. От време на време качвам някое бордюрче, но с много ниска скорост.

Благодаря предварително.
50AE

Рейтинг: 1200

Re: Счупи ми се рамката. Препоръка за нова (200-400лв.)?

Мнениеот gilb » Пон Дек 17, 2012 10:00 am

Здравей! :wavey:
Избора на твърда рамка в този ценови диапазон е доста голям в чуждестранните онлайн магазини.
Въпреки това ще се опитам да ти предложа две доказали се през годините (едното от тях и пред очите ми) моделчета на сносни цени,които можеш да закупиш в България.

1во - http://ridespot.net/productdetails.php?productID=26127 Рам ХТ2 (най-големият размер е 23') Няколко години такава рамка се караше от мой приятел,който не само че я караше със 140мм вилка,но и ходеше на труднички downhill състезания с нея.Трасета като Боровец и Сопот в крайна сметка я довършиха,но това отне доста време. Мисля,че за твоите нужди ще е идеална.

2ро - http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 950/lang.2
Скот Скейл 40 (най-големият размер е 23.5' [xxl] ) Малко надскача посоченият бюджет.Виждал съм рамката главно по XC състезания,като собствениците и я определят като сравнително лека за 7005 алуминиева рамка и доста издръжлива. Главният и плюс е приятната геометрия,подходяща за крос-кънтри.

Ако желаеш да се подсигуриш най-добре е да си закупиш Хром-молибденова рамка :agree: тя със сигурност ще издържи повече от 3 години а дори и по някакъв начин да успееш да я повредиш някъде можеш да заваряш спокойно и да не се притесняваш - мястото със заварката ще стане дори по-здраво от преди.Обикновено тези рамки са по-скъпи от 400лв. ,но ако здравината е на първо място това е по-добрият вариант.
Проблемът е,че такива рамки са рядкост в българските магазини и ще се наложи да си я поръчаш отвън.
http://www.on-one.co.uk/ тук можеш да разгледаш предложенията на един от най-добрите производители на такива рамки.

Поздрави и успех! :beer:
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Мнениеот the dirty harry » Нед Дек 23, 2012 10:39 pm

Някоя от ht серията на рам :beer:
the dirty harry

Рейтинг: 900

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Нед Дек 23, 2012 11:34 pm

Здравей, колегата gilb много добре описа нещата и препоръча правилните рамки :agree:
С две ръце съм за HT2-ката, може би най-подходящата по критерии на Българския пазар, а здравината й е всеизвестна...
On One също са страшно подходящ вариант, откъм цена и издържливост (тънките им тръби още предизвикват някакво възмущение и недоумение в мен, но е факт, че са здрави !), ето малко родна информация за тях - ЦЪК и ТУК можем да видим, че даже почти се вписват в бюджета.

Успех с избора :beer:
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Мнениеот TENDER » Нед Дек 23, 2012 11:54 pm

Drag Ranger http://screambikes.eu/bg/ramki-mtb-tvar ... -bike.html Рамката се продава вече две години. Във форума имаше дискусия, в която се изказа мнение че рамката излиза от една поточна линия с някой от моделите на Stevens - тъй като на дропаута на рамката има релефен надпис Stevens. Дали е вярно или не, не знам, но за две години не съм чул или чел някой да е спукал такава рамка. Преди две години си спуках рамката и щях точно Ranger да взема, но ми я подмениха гаранционно. Сега отново спуках рамката си и потърсих дали Ranger все още се продава, но за съжаление са останали само най-големите размери. Рамката е с добра геометрия и изключително бюджетен вариант - само 129 лв. Сега няма от къде да се види, но преди две години рамката я имаше в сайта на Drag, и като геометрия не отстъпваше на най-новите модели от топ производителите. Обаче ако си с V-brake от зад, ще трябва да минеш на дискова спирачка. Ranger няма пивоти за V-brake.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот Jumpup » Пон Дек 24, 2012 8:32 am

Това е твоята рамка от към цена и здравина май-няма друга алтернатива http://www.industrial-bg.com/bg/product ... egory_id=6 :beer: наздраве от мен и весели празници.
Аватар
Jumpup

Рейтинг: 1671

Мнениеот darki » Пон Дек 24, 2012 11:18 am

Jumpup написа:Това е твоята рамка от към цена и здравина май-няма друга алтернатива http://www.industrial-bg.com/bg/product ... egory_id=6 :beer: наздраве от мен и весели празници.

Рамката е хубава, но най-големия размер е 18 инча. Ще бъде малка за 50АЕ, защото
50AE написа:След 3 години рамката ми Drag Ontario 24..
.... с голям размер, 22-24". Едър човек съм с маса колебаещата се между дву и трицифреното
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот mboto » Сря Яну 16, 2013 8:39 pm

Две ръце за НТ2. Аз бях с 24 Онтарио, което ми идваше малко високо и със странна геометрия и накрая я смених с НТ2 21 инча. Направо се родих - много по удобна и добра рамка. Имай предвид, че аз съм 193см и 130 кила, не знам ти колко си, ама ми се струва, че онтарио 24 е голямо за всеки под 2 метра.
mboto

Рейтинг: 1200

Мнениеот motomarzel » Съб Яну 19, 2013 10:09 pm

Рамка Cross GRX.
Здрава и достъпна - с приятна геометрия. Цената и в магазина на Крос(по спомени) беше 105лв.
Рамката е на пазара от вече 2 години, до сега не съм чувал оплаквания относно здравината и.
Аватар
motomarzel

Рейтинг: 2000

Мнениеот penmark » Нед Яну 20, 2013 3:42 pm

GRX беше точно 86лв като я купувах от Кросс Младост. :agree: 2130гр за 18,5"
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот zer0 » Сря Яну 23, 2013 5:25 pm

за тези пари рамка на ram am/ht1,2,3/xc1,2,3 втора ръка мисля че ще ти е удобна и здрава.разгледай внимателно какво предлагат ram те имат може би най-голям избор за рамки за всякакъв терен
това е моето мнение но разбира се ти си решаваш :)
zer0

Рейтинг: 988

Мнениеот grebo » Сря Яну 23, 2013 7:02 pm

Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот FaKe » Сря Яну 23, 2013 7:13 pm

50AE написа:Здравейте,

След 3 години рамката ми Drag Ontario 24" се строши за втори път на кофти място - където се сливат трите тръби при централното движение. Първия път бе при ухото, там се завари. Както и да е, според мен в случая мястото е кофти и мисля, че не си заслужава, да се скръндзя, а да инвестирам в нова и по-качествена рамка. Критериите, които бих желал да покрие са следните:

-естествено, да бъде сравнително здрава и ако може, да изкара повече от 3 години
-с голям размер, 22-24". Едър човек съм с маса колебаещата се между дву и трицифреното :D
-да не бъде тежка
-хардтейл
-уши за дискови спирачки (предполагам всички модерните имат всички)

Карам в градска среда и малко XC. Не правя дивотии с колелото. Единствено го натоварвам много от натискане на педали, най-вече при потегляне на светофари и когато бързам. Тръбата на Онтариото се кълчеше много от натискането, алуминият се е изморил и явно й е дошло времето. От време на време качвам някое бордюрче, но с много ниска скорост.

Благодаря предварително.
РАМ XC1- пригодена си е точно за твоите изисквания, но е скъпичка (500лева). Много е лека- около 1.2 килограма, висока, за нормално каране, а не за ДИВОТИИ. :D
Всичко е в тоя дето върти
Аватар
FaKe

Рейтинг: 1155

Мнениеот kokoteofilov1 » Чет Яну 24, 2013 7:03 pm

Можеш да си вземеш NS Surge или Hornet, тук проблема е размера
NS Surge
kokoteofilov1

Рейтинг: 995

Назад към Продукти за крос-кънтри