Колебая се между 3 рамки ?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Колебая се между 3 рамки ?

Мнениеот iFkata » Сря Дек 19, 2012 9:36 pm

Здравейте, та колебая се между 3 рамки една от която е мека. Ще карам Freeride основно, и може би съвсем лек DH. Едната рамка е NS Bitch от 2007 година. Тя е много здрава и по каталог е до 180 мм ход еднокоронна, и е предназначена за Freeride. Следващата е NS Surge новият модел, тя също е много здрава и се води за "all kinds of conditions" по каталог е до 160 мм. Та следващата е RAM DHX, знам че са много различни от 2-те на NS, но тази ще се кара и лек DH, четох из форума и казват че е здрава. Та много се колебая, и се нуждая от вашето мнение ? :beer: :popcorn: Весели празници и приятно изкарване на Коледа и нова година . :xmas:
Аватар
iFkata

Рейтинг: 1229

Re: Колебая се между 3 рамки ?

Мнениеот hill » Сря Дек 19, 2012 10:02 pm

iFkata написа:Здравейте, та колебая се между 3 рамки една от която е мека. Ще карам Freeride основно, и може би съвсем лек DH. Едната рамка е NS Bitch от 2007 година. Тя е много здрава и по каталог е до 180 мм ход еднокоронна, и е предназначена за Freeride. Следващата е NS Surge новият модел, тя също е много здрава и се води за "all kinds of conditions" по каталог е до 160 мм. Та следващата е RAM DHX, знам че са много различни от 2-те на NS, но тази ще се кара и лек DH, четох из форума и казват че е здрава. Та много се колебая, и се нуждая от вашето мнение ? :beer: :popcorn: Весели празници и приятно изкарване на Коледа и нова година . :xmas:

Едните са твърдаци ,другото е мекица.
С мекицата няма да можеш да караш "комфортно" по шосе ,работи като трактор и се лашка като луда ,до някъде това ги кефи повечето хора.
Няма смисъл да вземеш мекици със възможности много по-големи от лек dh.
Може би за теб е някой от твърдаците ,ако сега навлизаш в спорта ще ти е леко казано хвърлен в океана да се учиш да плуваш.
Ако ще е мекицата ,знай че ще трябва да инвестираш поне 750лв за рамката с шока ,който трябва да е с компресия и всякакви там заключвания и глупости за да можеш да го заключиш и да караш по асфалт инцидентно.
Рамката ще намериш за 450лв и от там нататък ще трябва да смениш лагерите и нови втулки за рамката за шока и за самия шок и един шок примерно marzocchi roco tst r 222мм 240лв и втулките още 60лв ти става 750лв
С другите рамки може да се сдобиеш срещу доста по-малка сума.

Според мен ако наистина си сериозен и имаш парите взимай dhx-са... :beer: :agree:
hill

Рейтинг: 1216

Мнениеот TENDER » Сря Дек 19, 2012 11:34 pm

А какво по-точно имаш предвид като казваш Freeride?
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот iFkata » Сря Дек 19, 2012 11:42 pm

Еми няма да е Hard, няма да е Dirt, 4x и малко DH няма да е на истинско трасе така че DH е силно казано . :beer:
Аватар
iFkata

Рейтинг: 1229

Мнениеот the dirty harry » Пон Дек 24, 2012 10:11 am

Аз определено бих избрал :beer: ram dhx
the dirty harry

Рейтинг: 900

Мнениеот darlik_95 » Пон Дек 24, 2012 4:46 pm

the dirty harry написа:Аз определено бих избрал :beer: ram dhx

:offtopic: Ти определено скоро няма да имаш достъп до повечето теми...
Аватар
darlik_95

Рейтинг: 1201

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд