Черпя мнения за scott Gambler

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Черпя мнения за scott Gambler

Мнениеот dino - DH » Вто Дек 11, 2012 5:45 pm

Здравейте, колега тъй като рамката към която се бях насочил (девинчи) я продадоха ми остана само като вариант гемблара.Искам да знам как е като рамка - работа,здравина и т.н.Може и др. рамка но от същия клас не е речено точно гемблар.
Аватар
dino - DH

Рейтинг: 1156

Re: Черпя мнения за scott Gambler

Мнениеот KL0yn@ » Вто Дек 11, 2012 9:47 pm

За мен гамблера е много здрава и добра рамка. Карал съм такъв байк и не бях разочарован.
Само е малко по тежка рамката но е добра!!! :D :D
KL0yn@

Рейтинг: 1195

Мнениеот Grifono » Вто Дек 11, 2012 10:45 pm

Гамблера като Рамка е Много здрава , но за сметка на това е тежичка . Единствения минус на тази рамка до колкото аз знам е Челото отпред когато се пренатяга се прецакват резбите ,но като цяло от мой впечатления ( като собственик на такава ) доста добро задно окачване обира и най-малките неравности .
Също така предимство че с шестограми в всеки един момент(дори на полеви условия) можеш да променяш ъгъла на челото DH -1градус / FR + 1градус.
Всичко е Шок и Курбели
"Монтажа е висок клас Shimano Deore"
Аватар
Grifono

Рейтинг: 1185

Мнениеот 4x_rider » Сря Дек 12, 2012 1:50 pm

Най-големите минуси на тази рамка са болтовете който стягат задницата за осите на лагерите и челото ,и най вече теглото. Незнам защо сте се влюбили в тази рамка.Първото е ,че в България са само С размери които са ужасно къси.Второто е ,че тази рамка работи зле сравнение с останалите рамки на пазара и изобщо в нея няма плюсове.Една много недомислена рамка :nono:
Изображение Изображение
4x_rider

Рейтинг: 1040

Мнениеот gilb » Сря Дек 12, 2012 3:55 pm

Има толкова много писано за тази рамка из форума,че може да ти призлее от четене на свестни коментари и неадекватни брътвежи.
Търсачката е изключително полезна в такива проучвания. :agree:

Поздрави ;)
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Мнениеот Suspect » Чет Дек 13, 2012 12:40 pm

За мен гемблъра е една от най-здравите и красиви рамки правени някога.Карал съм близо 2 години гемблър и останах доста очарован от рамката.Да наистина рамката не е от най-леките,но пък за сметка на това е много по-здрава от 60% от рамките в тази категория и е една от малкото на които много трудно може да усукаш задницата.Един от минусите е,че окачването леко се втвърдява при натисната задна спирачка но не е нещо кой знае какво.В България е кофти,че въобще не вкарват Л размер рамки и С размера идва доста къс на повечето хора.Но като цяло рамката за парите си е страхотна.Успех с избора. :agree: :beer:
Аватар
Suspect

Рейтинг: 1236

Мнениеот boroborovski » Чет Дек 27, 2012 9:08 pm

рамката е много здрава,удобна но също така и малко по тежичка :D :agree: :beer:
Карам ц1 и пак съм по бърз :P
boroborovski

Рейтинг: 897

Мнениеот TENDER » Чет Дек 27, 2012 11:39 pm

boroborovski написа:рамката е много здрава,удобна но също така и малко по тежичка :D :agree: :beer:
Ти не караш ли Драг С1? Откъде извади толкова компетентно мнение за Гамблер? И май си начинаещ.
boroborovski написа:Ами аз принципно се занимавам с dj и даунхил но в по леки условия защото съм начинаещ (всичко с времето си ) и се чуда дали тази спирачка ще ми върши работа но предполагам че със сигурност ще е по добре от сегашната v образна тектро :beer:
Ай недей писа за което не си сигурен, че ще ти замине рейтингът.

ПП: Пък си компетентен по всякакви въпроси. За осем минути, в четири теми от различно естество си писал.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот boroborovski » Нед Дек 30, 2012 1:14 am

Да карал съм гамблер под наем .Кво като съм начинаещ исказвам си мнението .Иначе за какво е направен този форум а виждам че имаш дарба и за детектив ......
Карам ц1 и пак съм по бърз :P
boroborovski

Рейтинг: 897

Мнениеот TENDER » Нед Дек 30, 2012 9:44 am

Това че си начинаещ ли? Има значение разбира се. Като не си опитал и други, всяка рамка с това предназначение ще те впечатли. А доста хора с опит пишат че окачването е зле, или поне че не е кой знае какво. В случая ти не изказваш компетентно мнение, а изливаш емоции. А за емоциите си има други раздели.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот Grifono » Нед Дек 30, 2012 8:56 pm

За едно каране не може да изкажеш компетентно мнение за дадена рамка дори окомплектован велосипед имам Гамблер както бях написал по горе да и окачването (задното) като натиснеш задна се втвърдява , но при останалите случаи за мен лично си работи доста добре . Както каза колегата по горе при положение , че си начинаещ не се бутай във всяка тема да Спамиш форума :offtopic:
Когато нямаш компетентно мнение по-добре не се изказвай :nono:
Всичко е Шок и Курбели
"Монтажа е висок клас Shimano Deore"
Аватар
Grifono

Рейтинг: 1185

Мнениеот MAN6 » Нед Дек 30, 2012 11:10 pm

dino - DH написа:Здравейте, колега тъй като рамката към която се бях насочил (девинчи) я продадоха ми остана само като вариант гемблара.Искам да знам как е като рамка - работа,здравина и т.н.Може и др. рамка но от същия клас не е речено точно гемблар.

За коя година модел става дума? 2013, 2012, или до 2011?
От този форум едва ли ще получиш адекватни съвети за моделите 2012 и 2013.
За тези до 2011:
- достатъчно здрава и съответно в никакъв случай не лека рамка
- три фабрични позиции за настройка на задния амортисьор
- четириставна система на окачването(за съжаление не е FSR)
- настройка на челния ъгъл
- сравнително ниска цена, особено на втора ръка
При 2012 има лека промяна на кобилицата за задния амортисьор и съответно по-дълъг такъв, което ужким вещае по-добра работа на окачването, по-добър челен ъгъл и по-ниско средно.
Такива рамки в БГ все още не са били внасяни, но може да се появат няколко бройки скоро.
За модела от 2013 смятам, че е по-смислено да разровиш новините по чуждите сайтове и да погледаш клипчета. А и там цената в момента е висока, защото е нов модел.
xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд