Рамка за ендуро

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Рамка за ендуро

Мнениеот boevvw » Съб Дек 29, 2012 7:42 pm

Здравейте искам да ми кажете бюджетна рамка за ендуро до 500 лева ... :)
boevvw

Рейтинг: 1163

Re: Рамка за ендуро

Мнениеот FastBiker » Съб Дек 29, 2012 8:05 pm

Ще се състезаваш в чуждестранните състезания като Суперендуро в Италия или Мегаваланш в Алпите, или просто си харесал името на стила? Заначало можеш да кажеш твърдак ли искаш, или мекица. За тия пари по-добре качествен твърдак отколкото зле-измислена мека рамка. В тази ценова граница и Рам АМ не влиза :dontknow: Ако искаш да е ново - вземай едно On One 456 EVO и си свиркай. За втора ръка - следи Пинкбайк и нашия форум. Тази рамка е стара и тежка, но иначе е доста добра http://www.pinkbike.com/buysell/1232925/ . http://www.pinkbike.com/buysell/1231821/ тази също не е лоша . Като цяло трябва търсене.
Morpher написа:Никът подсказва, че си мъжко, обаче като гледам ъгъла на седалката ти - няма да е за дълго!
Аватар
FastBiker

Рейтинг: 1260

Мнениеот Admin » Нед Дек 30, 2012 6:54 pm

FastBiker добре ти е изяснил нещата. За ендуро състезания ти трябва АМ/ендуро велосипед. Уви, техните рамки никак не са евтини, щото хем трябва да са леки, хем здрави, хем да работят добре.
Затова при нов велосипед най-удачният вариант е хубава твърда рамка, даже може да ти останат пари. Има Cr-Mo модели на On-One, NS, предполагам и на Dartmoor и други марки, които са подходящи за сглобяване на такъв велосипед.
Другият вариант е да търсиш на старо рамка със задно окачване - като се почне от български модели като Dragomir F6/F7, Ram AM и др. и се стигне до чуждестранни рамки, но те ще са по-скъпи.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот boevvw » Пон Дек 31, 2012 8:37 am

А РАМ АМ ще ми свърши ли работа като за начало ?
boevvw

Рейтинг: 1163

Мнениеот FastBiker » Пон Дек 31, 2012 10:06 am

boevvw написа:А РАМ АМ ще ми свърши ли работа като за начало ?

Ти не отговори на въпроса за какво ще ти трябва - така и ние няма да можем да ти отговорим. :dontknow:
Morpher написа:Никът подсказва, че си мъжко, обаче като гледам ъгъла на седалката ти - няма да е за дълго!
Аватар
FastBiker

Рейтинг: 1260

Мнениеот 5roff » Пон Дек 31, 2012 1:24 pm

boevvw написа:... бюджетна рамка за ендуро до 500 лева ... :)

FastBiker написа:Ще се състезаваш в чуждестранните състезания като Суперендуро в Италия или Мегаваланш в Алпите, или просто си харесал името на стила?...

Доста неуместно!

@boevvw за до 500лв може да се сдобиеш с втора ръка мека рамка. Преди почти година дадох толкова за моята рамка. А ако искаш нова рамка, то тя ще е твърда /без задно окачване/.
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот Admin » Вто Яну 01, 2013 9:30 pm

boevvw написа:А РАМ АМ ще ми свърши ли работа като за начало ?

Да, но не вярвам да я намериш нова за 500 лв., така че на старо. :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот konopr » Пет Яну 04, 2013 11:14 am

за тези пари в ebay може да си намериш много запазена рамка - в немския и британския ebay има доста оферти,
примерно това http://www.ebay.de/itm/Rose-Uncle-Jimbo-1-Rahmen-Grose-L-20-/321047596246?pt=Sport_Radsport_Fahrr%C3%A4der&hash=item4abfed8cd6#ht_734wt_1397 - 9 часа остават и е все още на 241 евра заедно с шока
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Мнениеот psixopat » Пет Яну 04, 2013 2:07 pm

Rose-то е страхотна рамка..Те всичките им велосипеди/рамки ме кефят де :D
Само дето да това време което остава цената ще се покачи доста.Ще е чудо, ако се продаде за 250 евро.Има и един недостатък разбира се размера е Л (20инча), което е за доста високи хора.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот konopr » Пет Яну 04, 2013 8:29 pm

psixopat написа:Rose-то е страхотна рамка..Те всичките им велосипеди/рамки ме кефят де :D
Само дето да това време което остава цената ще се покачи доста.Ще е чудо, ако се продаде за 250 евро.Има и един недостатък разбира се размера е Л (20инча), което е за доста високи хора.

аз само я давам като пример офертата, като нея се появяват постоянно, но не и всеки ден:) иначе ми се е случвало след трескавото наддаване при подобна цена в последния момент да спечеля - покачването в последните часове беше от сорта на 50 евро - не че тогава не фалирах :D (дори нямах пари да си я платя в началото :D ), понеже очаквах по-ниска цена, но определено си заслужаваше понеже беше чистак бърсак рамка. А и съм виждал kona stinky с fox van шок да си заминава за под 200 евра, беше на 5 години рамката, ама все пак.. :beer:
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Назад към All Mountain/Ендуро продукти