Помощ за велосипед

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Помощ за велосипед

Мнениеот gesh0898 » Вто Май 03, 2011 6:45 pm

Био, прав си, не се замислих. Но аз имам масло само на стеншъна с ю-търна. Тогава каква е логиката? :eek3:
ТАЙНАТА
Никога не излизаш с намерение да паднеш, затова винаги слагай каска.
Аватар
gesh0898

Рейтинг: 1278

Мнениеот bio » Вто Май 03, 2011 7:08 pm

аз не съм забелязвал подобно нещо на моята 302-ка. според мен, ако е леко омазнен няма място за притеснение ... значи 100% има мазане между втулката и стеншъна, което е ДОБРО. сега не ме питайте за причина ... принципно от страната на U-turn-а има повече масло 30ml, отделно маслото може да ходи при греста на пружините и се смесва с нея, при което количеството в десния ботуш става примерно 35ml ... сега е топлично и е време да излезне навън. (това беше свободно съчинение)
ако изпитвате притеснение ... сваляте ботушите от краката, виждате каква е ситуацията - вадите си изводи ... почиствате, слагате ново масло и затваряте.
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот marvy » Сря Май 04, 2011 8:40 am

Ще си го карам и ще се надявам да няма проблем.Благодаря за съветите. :)
marvy

Рейтинг: 1200

Мнениеот marvy » Вто Фев 07, 2012 3:33 pm

След малко повече от година каране реших , че е време да сменя wheelset-a . Разтърсих се и си харесах http://velos-bg.com/product_info.php?cP ... cts_id=490 и http://velos-bg.com/product_info.php?cP ... cts_id=492 . Какво ще кажете за тях . Добри ли са за парите си ? Предложете и други варианти до към 300 лв. Ще се карат XC/AM на Ram HT2 . :)
marvy

Мнениеот kaliopo » Вто Фев 07, 2012 4:21 pm

Разгледай това! Не се наемам да коментирам, дали е по-добро от първоначалния ти избор, но на мен ми допада съотношението цена - качество. В момента там има и други интересни предложения.
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Мнениеот 5roff » Вто Фев 07, 2012 7:00 pm

Аз бих ти предложил малко по-скъпичък вариант, но според мен си заслужава- Mavic Crossride. Повече от година карам с предна такава и съм много доволен. Доста е лека и изглежда добре. Профила на шината е тесен, но съм карал и с 2.0 и с 2.3 гума и е нямало проблем. За луфт и "хрупане" от към лагерите и дума не може да става. Предполагам че и задната е със същото качество /ако ми изпадне възможност, бих си купил и задна/.
Успех с избора!
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот marvy » Чет Яну 03, 2013 2:37 pm

От доста време не съм писал в темата ,но сега имам въпрос и ще използвам нея .Искам да взема ново кормило и лапа ,но имам проблеми с избора на лапа .
http://www.bike-house.biz/product/1855/ ... o-sin.html
Решил съм това да е кормилото ,но не мога да реша колко дълга лапа ми трябва .Сега кормилото е 680мм а лапата 100мм .
Ще съм благодарен на малко помощ .Колелото се кара XC/AM .Бих желал лапата да е бяла .Благодаря предварително :)
marvy

Мнениеот bio » Чет Яну 03, 2013 3:05 pm

fireeye компонентите ми харесват ... малко теглата им са ... бе може и по-леки да ги пратя. лично аз си бях харесал тяхна зелена лапа, но в крайна сметка си взех синя Funnduro (просто ме грабна с 125 гр и същата цена). синьо кормило и бяла лапа ?!? сигурен ли си ...
имам и още нещо против белият цвят - мисля, че в повечето случаи се нанася прахово и това увеличава теглото. другите цветове са нанесени чрез анодизация ...
за дължината на лапата и кормилото ... само ти може да прецениш. мен ми е достатъчно дълга рамката и мога да си позволя 45mm ... отделно скъсявайки я управлението става по "директно" ...
при всеки е индивидуално.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот marvy » Чет Яну 03, 2013 5:09 pm

За цвета още не съм сигурен ,но това кормило го има в доста разцветки и мога да избера по-лесно .За лапата съм отворен за предложения .Мога да дам до към 60 лв за лапа ,но ако си заслужава бих могъл да отделя и малко повечко .
marvy

Мнениеот marvy » Чет Мар 21, 2013 5:59 pm

Здравейте! Отново ще ми трябва малко помощ .Преди няколко дни венците на колелото се предадоха и са за смяна ,сега се чудя с какви да ги заменя .Те бяха Sram PG-950 . Заедно с тях ще сменя верига ,а може би и курбели .Харесал съм си това:
http://www.rczbikeshop.com/englishue/sr ... 11-32.html
http://www.rczbikeshop.com/englishue/sr ... luded.html
http://www.rczbikeshop.com/englishue/sr ... black.html
В момента предния ,задния дерейльор и командите са Sram X5 .Също така мисля да взема и това:
http://www.rczbikeshop.com/englishue/sr ... black.html
Какво ще кажете за посечените от мен компоненти ?Може да предложите и по-добри оферти ,отворен съм за предложения. :)
marvy

Мнениеот bio » Чет Мар 21, 2013 10:15 pm

аз карам 8-ци. SRAM команди и дерайльор заден, преден SHIMANO и всичко останало ми е SHIMANO,a веригата KMC. аз съм на мнение, че касетите и веригите на SRAM са много меки ... и аз бързо ги износвам. ама съм карал най-ниският им клас .... при високите нямам идея как стоят нещата.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот marsa » Чет Мар 21, 2013 10:54 pm

Аз пък съм по-скоро на обратното мнение (спрямо bio) по отношение на изразходването, но е възможно и двамата да сме в заблуждение, в крайна сметка едва ли има фрапантна разлика.

Във всеки случай предимствата на Sram са малко по-поносимите цени и за мен най-важното - имат по-голямо разнообразие на касети, примерно шимано след 27зъба (шосейни) предлагат чак с 32, докато Sram имат и с 28 и 30.

Курбелите не знам защо искаш да ги сменяш, имай предвид че външните лагери си имат и някои недостатъци, на настоящите ти курбели плочите изглежда са сменяеми и може да ги сменяш поединично без курбела.

Колкото до веригите на KMC - миналото лято си взех най-евтината тяхна (и изобщо на нашия пазар) 9 скоростна да я пробвам колко ще изкара на чисто каране. Нямам оплаквания, но искам да и врътна повечко километри де.

П-с: Колега, забравих да кажа - да знаеш, че веригите и касетите на Shimano и Sram са напълно взаимозаменяеми и няма проблем да се смесват с помежду си.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот hanster54 » Пет Мар 22, 2013 9:59 am

Да добавя един минус за Sram PG-950, карах една, която ми беше подарена от приятел, заедно с верига (това че е подарък, не означава, че е боклук, нямаше и 100 км каране). Аз съм едър (194/95), но не мога да кажа, че съм ги тормозил много, но на втория месец почна да ми прескача веригата, доста бързо това се задълбочи и стана непоносимо. Тъй като и курбелите бяха за смяна реших да сменя курбели, плочи, верига и касета с идеята, че като си ги купя нови няма да имам проблем и с целия си акъл пак заложих на Sram, да кажем, че прескачането се появи след 5 месеца неинтензивно каране...все още съм си с тях, но не знам колко още ще изкарат. Следващия път смятам да заложа на Shimano, карал съм преди шимански...нисък клас и не съм имал толкова проблеми, а преди навъртах доста повече километри. :beer:
"Be true to yourself and you will never fall..."
Аватар
hanster54

Рейтинг: 1182

Мнениеот marvy » Пет Мар 22, 2013 4:06 pm

Благодаря на отзовалите се .Курбелите се чудих какво да правя с тях ,но на тези ,които имам сега средното им движение също е за смяна затова реших направо да поръчам нови .Аз проблеми с венците не съм имал досега ,но вече просто си им беше време за смяна .В саита посечен от мен няма венци шимано за 9 скорости на добри цени ,ако знаете някои друг може да напишете ,защото това са най-добрите предложения , които аз намерих .Можете ли да ми дадете малко информация за поръчването на стоки от този саит .
marvy

Мнениеот marvy » Нед Мар 24, 2013 9:08 pm

За венци и вериги shimano ,sram могат да се разменят ,но може ли и за курбелите .Не мисля ,че трябва да е проблем ,но да питам ,за да съм сигурен .
http://www.bike-components.de/products/ ... h-II-.html
marvy

Мнениеот bio » Нед Мар 24, 2013 10:20 pm

ДА, карам с такива. могат да се разменят ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот marvy » Пет Дек 13, 2013 9:30 pm

Здравейте!Пак имам нужда от малко помощ.Реших за Коледа да си подаря нови ротори и се спрях на http://screambikes.eu/bg/diskovi-spirac ... -rt76.html .В момента отзад съм с 160мм ,но ми се случва макар и рядко да го прегрея.Предният вече съм решил да е 180мм ,остава въпроса за задния.Имате ли някакви съвети. :beer:
marvy

Мнениеот bio » Съб Дек 14, 2013 8:40 am

180/180 е добра комбинация. лично аз карам 180/160 до момента ми е достатъчно. какви спирачки ? какви накладки ? колко тежиш ?
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот marvy » Съб Дек 14, 2013 10:42 am

Спирачките са Shimano br-m596 .Накладките са оригиналните органични ,но мисля да мина на метални .Иначе тежа някъде около 70 кг.
marvy

Мнениеот bio » Съб Дек 14, 2013 11:21 am

marvy написа:Спирачките са Shimano br-m596 .Накладките са оригиналните органични ,но мисля да мина на метални .Иначе тежа някъде около 70 кг.

карам същите спирачки с предния модел ротори RT-75 180/160 вече година. тежа малко над 70. откакто сложих метални накладки Superstar предната стана много добра - чук !!! роторите, които си харесал ... не съм ги карал, само съм ги виждал. няма логика да не са добри.
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот marvy » Съб Дек 14, 2013 11:33 am

Благодаря за бързите и точни отговори.Последният ми въпрос е от къде взе накладките Superstar за предната спирачка.Весели празници :)
marvy

Мнениеот bio » Съб Дек 14, 2013 11:42 am

ами от този сайт. лично според мен добра цена 4бр за 20 паунда ... ние в Пловдив си правим обща доставка и ни излиза евтин транспорта (2,5 паунда). имат и ротори. в момента карам с един от старите намалени floating 160mm отзад не усещам някаква разлика.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Предишна

Назад към Продукти за крос-кънтри