Трака ужасно

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Трака ужасно

Мнениеот phobike » Чет Яну 03, 2013 10:46 pm

Здравейте, счупи ми се ухото на Scott Voltage YZ 20 но стана така , че и нов обтегач трябваше да си взема. Та взех нов но не от най-хубавите (Shimano Tiagra) и прожината му не е особено натегната и веригата трака ужасно при спускане. Въпросът ми е как мога да намаля това тракане или съвсем да го премахна???
phobike

Рейтинг: 1138

Re: Трака ужасно

Мнениеот vvladimir95 » Пет Яну 04, 2013 2:01 am

Пробвай да скъсиш веригата.Преди време имах същия проблем скъсих я с 1 звено и проблема изчезна.Причината е че може на новия оптегач да има по малко зъбци на колелцето :) Успех
vvladimir95

Рейтинг: 1200

Мнениеот phobike » Пет Яну 04, 2013 11:05 am

Проблемът е че се удря в рамката веригата. Иначе пробвах да я скъся но продължава да си трака
phobike

Рейтинг: 1138

Мнениеот Admin » Пет Яну 04, 2013 7:08 pm

Не съм имал такъв проблем, така че акъл не мога да ти дам, но те съветвам да пишеш по-грамотно и следващия път заглавието да е малко по-добро, за да нямаш проблеми и във форума. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот milestone » Съб Яну 05, 2013 5:14 am

При толкова информация, колкото си дал едва ли някой може да ти помогне, ама я аз да попитам, че ми стана интересно - каква е идеята да сложиш на Скот Волтидж шосейкаджийски дерайльор, който струва колкото сравнително читав МТБ такъв? И наистина ли е Тиагра, да не е нещо друго започващо с Т ;)
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот microlab » Чет Яну 10, 2013 5:36 pm

За мен да сложиш на Скот Волтейдж, тиагра е толкова недомислено тъпо че няма накъде, това тракане може да се оправи освен скъсяване на веригата, слагане на водач, за по-голям ъгъл, но най-лесния начин, продавай тиаграта и взимай един x7,x9,saint, или каквото и да било над средното ниво късно рамо... и няма да ти трака нищо, а забравих да кажа, че ти трака защото не е достатъчно опъната веригата... следователно по-здрава пружинка ...;) :agree:

Поздрави Мартин :)
Bike riding is not only about riding, it has principles, its about everything we live for.
Аватар
microlab

Рейтинг: 1144

Мнениеот uCkPeH » Нед Яну 13, 2013 9:30 pm

Моя драг хакер е така. На Рам-а нямам такъв проблем с Х5. Стигнах до заключението че е от дерайлъора, защото на хакера пружината е супер рехава и веригата буквално хвърчи нагоре-надолу. А на Рам-а е камък. Ако искаш пробвай да махнеш едно звено, може да се оправи. Нищо не губиш :)
Аватар
uCkPeH

Рейтинг: 1240

Назад към Веломеханик