Предложение за гума

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Предложение за гума

Мнениеот mtbfan1 » Пон Яну 07, 2013 11:53 pm

Привет на всички, търся си задна гума която ще се кара предимно надолу (AM - агресивно XC) ще се слага на рамка Drag Climber 2010. Досега карах с Big Betty 2.4 но е голяма за задна и ми писна да се занимавам с центровки и т.н затова моля да ми препоръчате някаква гума максимален размер 2.25 цена до 30 лева Благодаря, предварително! :beer:

ПП в screambikes има някакви schwalbeта с този размер, ( http://screambikes.eu/bg/19-vunshni-gumi-26 ) за сега съм се насочил към тях, но моля и за други предложения или мнения по въпроса :beer:
Карам CLIMBER :)
Аватар
mtbfan1

Рейтинг: 1097

Re: Предложение за гума

Мнениеот ufff93 » Вто Яну 08, 2013 12:16 am

ИЗКАМ ВЕЛОСИПЕД за ДолнХилл
Аватар
ufff93

Рейтинг: 1143

Мнениеот Admin » Вто Яну 08, 2013 11:42 am

Темата е преместена тук от друг раздел.

За Hans Dampf имам добри отзиви, макар че още не съм я карал. Моят съвет е да пробваш с нея. Други варианти са примерно:
Maxxis High Roller 2.35 - сравнително добро търкаляне и добро сцепление в повечето условия, особено на сухо.
Geax DHEA 2.3 - добро тегло и отлично сцепление при почти всички условия, но е тегава за въртене.
[url]Schwalbe Nobby Nic 2.25[/url] - също класическа шарка с добро поведение. Новото поколение не съм го карал, но старото беше с добро съотношение между лекота за въртене и сцепление в повечето условия. Една от най-леките гуми в този клас. Задължително със защита Snake Skin.
Kenda имат 1-2 доста интересни модела с голям балон и шарка на протектора, която е някъде по средата между "копаещия" Nevegal и "спринтиращия" Small Block 8, обаче още не съм ги карал. Например Slant Six. Имай предвид обаче, че някои от кендите са с доста голям балон, така че да не се окажат проблемни за рамката ти.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот XaCkBuTukC » Сря Яну 09, 2013 8:33 pm

за Geax-a не знам ама HANS-a е извън 30лв бюджет :D Smart Sam 2.25 :) това е най-доброто от към универсалност добро търкаляне , добро сцепление в завой.. но преполагам не може да стъпи на малкия пръст на другите 2 :)
Аватар
XaCkBuTukC

Рейтинг: 1510

Мнениеот mtbfan1 » Чет Яну 10, 2013 12:45 am

XaCkBuTukC написа: не може да стъпи на малкия пръст на другите 2 :)
ооо то това се знае :D :D , аз досега карах с Big Betty и съм много доволен но е големичка за рамката и си търся някой по-бюджетно решение :D и така като гледам май ще е това http://screambikes.eu/bg/vunshni-gumi-2 ... -2012.html
Аватар
mtbfan1

Мнениеот t.kyosev » Чет Яну 10, 2013 8:50 am

Само имай едно на ум че Ноби Ника доста бързо се изяжда като е отзад. Карам с 2.4 предна и 2.25 задна. Иначе съм много доволен от разликата в сцеплението на задната гума. Преди бях със Смарт Сам 2.25.
Изображение
Аватар
t.kyosev

Рейтинг: 1724

Мнениеот FastBiker » Чет Яну 10, 2013 9:21 am

Аз мога да препоръчам Schwalbe Alert. Добро тегло, отлично сцепление - единственият минус е, че сравнително бързо се "изяжда". Но ако не въртиш много по асвалт е страхотна.
Morpher написа:Никът подсказва, че си мъжко, обаче като гледам ъгъла на седалката ти - няма да е за дълго!
Аватар
FastBiker

Рейтинг: 1260

Мнениеот mtbfan1 » Съб Яну 12, 2013 11:41 pm

FastBiker написа:Аз мога да препоръчам Schwalbe Alert. Добро тегло, отлично сцепление - единственият минус е, че сравнително бързо се "изяжда". Но ако не въртиш много по асвалт е страхотна.

За сега съм се насочил към Smart Sam 2.25/Nobby Nic 2.10 Albeta сякаш не е много добър избор защото няма Snake Skin поне доколкото знам :dontknow: :agree:
Аватар
mtbfan1

Мнениеот Yavkata » Пон Яну 14, 2013 5:05 pm

Имам доста впечатления от Смарт Сам 2.25 и от Ноби Ник 2.25 обаче. Смарчето е "универсален боец" , тоест става почти за всичко , но не е кой знае колко добра в която и да е област. Тормозил съм я доста, и не мога да се оплача от здравината и. На влажно поведението и е малко сприхаво. Ноби ника държи доста повече, но там слабите странично бортове са "лъжичката катран в кацата с мед" . При каране през каменист терен лесно се нарязва от страни. Две такива имам и съм ги шил и подлепвал. Готиното е, че и след това не създават проблеми. В крайна сметка реших дилема подобна на твоята като сменях гумите според настроението и терена.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Admin » Пон Яну 14, 2013 5:21 pm

Yavkata написа:Ноби ника държи доста повече, но там слабите странично бортове са "лъжичката катран в кацата с мед" . При каране през каменист терен лесно се нарязва от страни. Две такива имам и съм ги шил и подлепвал.

Явка, с или без Snakeskin са били тези NN? Защото без Snakeskin и аз скъсах навремето един комплект на няколко места, преди още да започнат да се износват грайферите. Но след това си купих със Snakeskin и макар че също бяха леки, с тях изкарах докато имаха грайфери, без да скъсам стените нито веднъж. Затова за каране по сериозни терени и по-агресивно, винаги препоръчвам Schwalbe да са със Snakeskin.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот kriso2010 » Пон Яну 14, 2013 8:27 pm

mtbfan1 написа:
ПП в screambikes има някакви schwalbeта с този размер, ( http://screambikes.eu/bg/19-vunshni-gumi-26 ) за сега съм се насочил към тях, но моля и за други предложения или мнения по въпроса :beer:

Това е правилният избор :agree:
Аватар
kriso2010

Рейтинг: 1033

Мнениеот venko » Пон Яну 14, 2013 8:54 pm

:bowdown:
Последна промяна venko на Пон Яну 14, 2013 8:59 pm, променена общо 1 път
"Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес" Фьодор Михайлович Достоевски
Аватар
venko

Рейтинг: 1566

Мнениеот venko » Пон Яну 14, 2013 8:55 pm

Драги ми Смехурко. (Hsk, krisride or kriso2010)
Понеже копнея да си купя такава гума, а и обичам да чета напъните ти да блеснеш, би ли споделил малко опит с въпросната гума. На каква шина е била монтирана, на какъв байк е карана, по какви терени.... такива работи.
Благодаря предварително. :D
"Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес" Фьодор Михайлович Достоевски
Аватар
venko

Рейтинг: 1566

Мнениеот G O G A T A » Чет Яну 24, 2013 6:55 pm

Ще споделя ,че съм много доволен от MAXXIS- CROSS MARK спрямо ,цена, качество и универсалност .голям + за мен е ,че много лесно се върти ,добра е за асвалт ,черен път ,спускане по кал ,поляни ...въобще съм много доволен от кросмарка . Това мнение съм изградил като съм пробвал -MAXXIS -HIGH ROLLER ,ADVANTAGE- CONTINENTAL-MOUNTAIN KING ,RACE KING ,EXPLORER,VERTICAL. и тази година ще съм пак със кросмарка :)
Аватар
G O G A T A

Рейтинг: 1225

Назад към All Mountain/Ендуро продукти