Проблем с жилата на Sprint Apolon

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с жилата на Sprint Apolon

Мнениеот widenow2 » Съб Яну 12, 2013 11:52 pm

Колеги, купих от форума преди няколко месеца рамка Sprint Apolon, която се оказа с разпробити легла на жилата. Тоест, там, където трябва да се опират броните на жилата са направени по-големи дупки, за да може да премине бронята и с по една цяла броня се отива до заден декланшор и до задна спирачка. Момчето, което ми продаде рамката ми каза , че ги е разпробил, "щото така е по-добре" и аз се съгласих. Обаче когато сложих дългите брони и монтирах спирачките и скоростите, усетих, че има известно задържане, като че ли по-голямо триене по трасето на жилото, отколкото при "по-голи" жила. Та въпросът ми е дали има начин да се възстановят оригиналните дупки или да търся по-качесвени брони. И изобщо, има ли такава практика да се слагат цели брони и да се разпробиват леглата?
widenow2

Рейтинг: 1200

Re: Проблем с жилата на Sprint Apolon

Мнениеот Raider-krr » Нед Яну 13, 2013 9:21 am

Някой го правят.
На по-скъпите рамки е така.
Като имаш повече броня върху жилото е логично да има по-голямо задържане.
Повечето го разпробиват ,защото жилата като ти минават отгоре върху рамката без броня ,обикновенно драскат по рамката ,ако се татиснат с нещо.
Разпробиват ги и защото като няма броня ,ако караш в кал и прах се завира и почва да задържа.
Може би е по-добре от към тази гледна точка.
Вземи си едни по-скъпи жила и брони и си карай.
Примерно жило jagwire и такава броня с грес графитна грес вътре.
Аватар
Raider-krr

Рейтинг: 1054

Re: Проблем с жилата на Sprint Apolon

Мнениеот widenow2 » Нед Яну 13, 2013 4:41 pm

Благодаря ти , колега Рейдър! Така ще направя.
widenow2

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик