Наколенки.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Наколенки.

Мнениеот Bace_kz » Чет Яну 10, 2013 10:36 pm

За много години, колеги :beer: Дойде времето и аз да си купя наколенки и се чудя какви точно. Бюджета ми е до 80, с наколенките искам да мога да педалирам, миналата година ми се наложи да карам из хвойна и въобще не ми хареса, а другите, които бяха с наколенки даже и не разбраха от къде минахме, та искам наколенките да са тип knee/shin. Няма да карам постоянно с тях, но искам когато ми се наложи / спускания,хвойна и друга ниска и трънлива растителност/ да са удобни и да ми осигурят нужната защита.
Аватар
Bace_kz

Рейтинг: 1511

Re: Наколенки.

Мнениеот Admin » Пет Яну 11, 2013 11:13 am

За 80 лв. не знам дали ще намериш, но за 100 със сигурност ще имаш вече и избор.
Моят съвет е, ако сравнително често ще ги слагаш и сваляш от краката, да си вземеш наколенки без чорап - щото иначе е доста досадно, като трябва да сваляш и обувките всеки път.
За конкретен модел... скоро не съм си купувал, но мисля, че повечето продукти на пазара са конкурентни, така че пообиколи, пробвай кои ще са ти най-удобни, кои ти харесват най-много и взимай.
Иначе като по-евтина алтернатива... Dragomir, но и за тях нямам лични впечатления.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот krisosubufer2 » Пет Яну 11, 2013 4:00 pm

Аз лично карам с тези http://prikachi.com/images.php?images/615/5725615w.jpg, струвам 50 лв(с намаление) и са доста удобни, ако се интересуваш от къде може да ги вземеш има един магазин до Truerides , които е по-точно за мотори но стават и пазят :peace:
krisosubufer2

Рейтинг: 1102

Мнениеот Bace_kz » Пет Яну 11, 2013 7:00 pm

Аз съм се насочил към Race Face в момента моделите Rally DH и Rally FR имат много добро намаление в Chain-a. Нека някой изкаже мнение.
Аватар
Bace_kz

Мнениеот outfaced » Пет Яну 11, 2013 7:37 pm

Колко важно ти е теглото и обема ?
Aко са ти фактор обърни внимание на IXS http://www.chainreactioncycles.com/Bran ... goryID=403
Aко искаш максимум защита - Race Face Rally FR
Друг доказал се модел: http://www.chainreactioncycles.com/Bran ... goryID=403
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Bace_kz » Пет Яну 11, 2013 7:56 pm

Наскоро се сдобих с тази раница и мисля, че обема и теглото не е проблем. Може ли да обясните има ли разлика между моделите FR и DH, защото разлика в цената има.
Аватар
Bace_kz

Мнениеот outfaced » Пет Яну 11, 2013 9:00 pm

DH имат мисля по дебела подплата под пластмасата
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот xcII » Пет Яну 11, 2013 10:12 pm

гледай с кво велкро (колко дълго, напр.) се захващат, трябва да изглежда повече от държеливо като обхващане, демек да не ти се смъква докато въртиш с него :) и както бе отбелязано по-горе:

Admin написа:..Моят съвет е, ако сравнително често ще ги слагаш и сваляш от краката, да си вземеш наколенки без чорап - щото иначе е доста досадно, като трябва да сваляш и обувките всеки път. ..
..
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Яну 16, 2013 3:20 pm

Наколенките от тип Knee/Shin не са най-подходящите за въртене, поради елементарен проблем - смъкват се и те ограничават в движение. Имам наблюдения над 661 Race/Race Face FR. 661 са прилични за цената си, но се свличат ужасно при въртене, докато RaceFace пазят много, но отново се свличат, тежки са и те ограничават като подвижност.

Не подценявай теглото на наколенките, това че имаш 30л раница не означава че трябва да я наблъскаш до горе. Помисли за 'меки' наколенки, съвсем наскоро сменихме протектори POC(лакти и колене) с меки протектори и смъкнахме около 1кг тегло на раницата.
Изображение

Както 661, така и RaceFace-a са с по 5 велкро лепенки на наколенка и пак се свличат.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Bace_kz » Сря Яну 16, 2013 5:58 pm

Благодаря за коментара, но вече поръчах Race Face Rally DH. Поради причината, че искам защита от хвойната и ниската растителност. :agree: Теглото мисля,че няма да е проблем все пак съм на 19 :D
Аватар
Bace_kz

Назад към All Mountain/Ендуро продукти