Курбели?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Курбели?

Мнениеот neddelev » Пет Яну 25, 2013 2:37 pm

Здравей те момчета,тук във форума съм нов но ви чета близо две години така,че се надявам да намерим общ език и да сме полезни един-другимо.
Въпросът ми е следния-курбелите ми са за смяна на моя таралясник,венците са 28-38-48 зъба и дължина на рамото 175мм.но почти навсякъде попадам на дължина 170мм.и венци 22-32-42 зъба.Каква ще е разликата ако взема такъв курбел с по малко зъби и как ще се отрази дължината на курбела при каране?
neddelev

Рейтинг: 1187

Re: Курбели?

Мнениеот KUM4o » Пет Яну 25, 2013 4:50 pm

По-принцип по-дългия курбел ти дава повече сила при каране и ти е по лесно да въртиш. Ако вземеш с по-малко зъби ще катериш още по-лесно баири и няма да ти е трудно.
Аватар
KUM4o

Рейтинг: 1304

Мнениеот neddelev » Пет Фев 01, 2013 3:23 pm

Благодаря за отговора,смених курбелите заедно със средното движение,смених и задната капла комплект със касетата която е осмица и ми почнаха мъките :evil:
Курбелите които сега са нови са 22-32-42 зъба и предния деклашьор е горно люлеене и едва го нагнездих да слиза до големия венец,аматьорска направия но все пак успях.Другите мъки се оказаха да превключам задните скорости,задния дерайльор който ми бе оригинален е за 7 скорости и дълго рамо но доста разбит и смених и него пак със шимано но за 8 скорости и средно рамо,пак мъки защото пък командите ми са седмица и от тези които се въртят,не,че не включва но си е мъка голяма.Наложи се да скъся и веригата почти със 8 звена.Горе долу се пооправиха нещата но въпросът ми е следния-намерих палцови команди ето тези Изображение от продавалника за 22 лева и се чудя дали като сложя и тях всичко ще си дойде на мястото и дали стават за нещо тези команди,притесняваме цената,че са ефтини и дали някой е ползвал такива и какви са му впечетленията?
neddelev

Мнениеот gosh6o » Пет Фев 01, 2013 4:30 pm

neddelev написа:Благодаря за отговора,смених курбелите заедно със средното движение,смених и задната капла комплект със касетата която е осмица и ми почнаха мъките :evil:
Курбелите които сега са нови са 22-32-42 зъба и предния деклашьор е горно люлеене и едва го нагнездих да слиза до големия венец,аматьорска направия но все пак успях.Другите мъки се оказаха да превключам задните скорости,задния дерайльор който ми бе оригинален е за 7 скорости и дълго рамо но доста разбит и смених и него пак със шимано но за 8 скорости и средно рамо,пак мъки защото пък командите ми са седмица и от тези които се въртят,не,че не включва но си е мъка голяма.Наложи се да скъся и веригата почти със 8 звена.Горе долу се пооправиха нещата но въпросът ми е следния-намерих палцови команди ето тези Изображение от продавалника за 22 лева и се чудя дали като сложя и тях всичко ще си дойде на мястото и дали стават за нещо тези команди,притесняваме цената,че са ефтини и дали някой е ползвал такива и какви са му впечетленията?

sauguan на шимано... Нямам и идея дали ще излезе нещо! Търси команди на шимано! Също мисля, че лявата команда от снимката е индексирана, а твоята ако е била от въртящите се няма да е индексирана. Снимай си "машинката са местене на веригата над курбела" :)
Аватар
gosh6o

Рейтинг: 1355

Мнениеот zer0 » Пет Фев 01, 2013 6:16 pm

не разбрах с колко зъбчатки си 7 или 8.ако си с 7 а тези ако са за 7,8 ще стане но при 8 може да не си отговарят показаната зъбчатка на командата примерно ти караш на 1 а то ти показва 2 но това вече зависи много от настройката
zer0

Рейтинг: 988

Мнениеот neddelev » Нед Фев 03, 2013 3:32 pm

zer0 написа:не разбрах с колко зъбчатки си 7 или 8.ако си с 7 а тези ако са за 7,8 ще стане но при 8 може да не си отговарят показаната зъбчатка на командата примерно ти караш на 1 а то ти показва 2 но това вече зависи много от настройката

Със 8 зъбчатки съм отзад.
neddelev

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти