Масло за хидравлична спирачка Shimano?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Мнениеот Raider-krr » Нед Яну 27, 2013 4:32 pm

Какво да сипя и с кое работи най-добре.
Нямам пари за да си позволя оригинално масло. :crap:
Аватар
Raider-krr

Рейтинг: 1054

Re: Масло за хидравлична спирачка Shimano?

Мнениеот elexir » Нед Яну 27, 2013 4:36 pm

Сложи TOTAL LDS
Няма нищо общо с LHM ,3пъти по-хубаво е това. :beer:
Сitroen TDI?Е нема такова животно на този свет,който иска да кара TDI,да си купи Golf-о!
elexir

Рейтинг: 1157

Мнениеот Ozzie » Нед Яну 27, 2013 5:47 pm

elexir написа:Сложи TOTAL LDS

Това е синтетично, а LHM+ е минерално. Слагал ли си LDS на спирачка на SHIMANO, за да го препоръчваш така горещо?
Ако си го слагал, колко време си карал с него? Наблюдения за въздействие върху гумените елементи от спирачката - мембраната на резервоара, уплътненията на буталата?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот elexir » Нед Яну 27, 2013 6:39 pm

Старите ситроени (xsantia ,xm) им работеше хидропневматиката с LHM.
После на C5 2001 им сложиха TOTAL LDS ,там вече маслото за пневматиката на окачването с хидравликата на волана и спирачките е на едно!
Като до сега си продължават да ги произвеждат и са с тази течност.
Карал съм я на шиманска спирачка с TOTAL LDS и няма разлика с оригинала ,държат се по един начин с него.С LHM уж загрявала малко по-бавно ,но то няма такива функций ,че да е замислено така и да слагат някой съставка.И с LHM спирачката работи по мудно ,тоест лостчето работи много по-мазно (противоположността на Avid) ,а с TOTAL LDS си е същото като с оригинала.С TOTAL LDS съм карал от началото на 2010година.
Много добре съм запознат с тези масла ,чак до болка!
Сега мисля да пробвам ATX ,мисля че ще работи по-леко и ще разгрява доста по-трудно ,но не съм го изпитал така че ,ако ще го правите си го правите на собствена отговорност!
Сitroen TDI?Е нема такова животно на този свет,който иска да кара TDI,да си купи Golf-о!
elexir

Рейтинг: 1157

Мнениеот le_faux » Нед Яну 27, 2013 7:12 pm

Карал съм и карам всичките си Шимано спирачки само с LHM+ от Deore през SLX до XT и XTR и никога не съм имал каквито и да е проблеми с течове "изядени" уплътнения или недобро обезвъздушаване. Не мога да сравнявам работата на спирачките с оригиналното Шимано масло, но горещо препоръчвам LHM+ като достпна алтернатива.
GSM: 0877048418
Аватар
le_faux

Рейтинг: 1175

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Яну 30, 2013 9:54 pm

le_faux написа:...Не мога да сравнявам работата на спирачките с оригиналното Шимано масло, но горещо препоръчвам LHM+ като достпна алтернатива....

Да разбирам, че оригиналното масло на Шимано е най-добро за спирачките им? Има ли по-добро от оригиналното?
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот zero knowledge » Сря Фев 06, 2013 4:20 pm

elexir написа:Старите ситроени (xsantia ,xm) им работеше хидропневматиката с LHM.
После на C5 2001 им сложиха TOTAL LDS ,там вече маслото за пневматиката на окачването с хидравликата на волана и спирачките е на едно!
Като до сега си продължават да ги произвеждат и са с тази течност.
Карал съм я на шиманска спирачка с TOTAL LDS и няма разлика с оригинала ,държат се по един начин с него.С LHM уж загрявала малко по-бавно ,но то няма такива функций ,че да е замислено така и да слагат някой съставка.И с LHM спирачката работи по мудно ,тоест лостчето работи много по-мазно (противоположността на Avid) ,а с TOTAL LDS си е същото като с оригинала.С TOTAL LDS съм карал от началото на 2010година.
Много добре съм запознат с тези масла ,чак до болка!
Сега мисля да пробвам ATX ,мисля че ще работи по-леко и ще разгрява доста по-трудно ,но не съм го изпитал така че ,ако ще го правите си го правите на собствена отговорност!

Чукча писател и експериментатор, чукча не читател! Изписал си куп глупости, които може да са опасни за трети лица.

За шиманските спирачки не се препоръчва използването на синтетично масло!

Също така вискозитетът при 40°C на LDS и LHM+ е 18 (на ATX e 40), а вискозитетният им индекс (разбирай температурна стабилност) е почти еднакъв. От къде идва "3пъти по-хубаво"???

И за да не се бъркат хората:
LDS не става за спирачки на Шимано и Магура, докато LHM Plus си е идеално работеща алтернатива.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик