Проблем с стержен

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с стержен

Мнениеот gottharD » Вто Яну 29, 2013 9:50 pm

Добър вечер колеги ! :) Имам следния проблем :s Рамка dragomir c2 вилка duro fr20
Стержена идва малко къс ..между http://velokan.com/img/itms/879174970323220.jpg двата болта за стягане :crap:
когато стегна тапата отгоре която обира луфта в чашките и се затяга вилката смисъл по-трудно се върти и просто не е удобно за каране ;x някаква идея защо се получава това затягане :dontknow: Благодаря предварително ! :beer:
Аватар
gottharD

Рейтинг: 1205

Re: Проблем с стержен

Мнениеот damadzhana » Вто Яну 29, 2013 10:00 pm

gottharD написа:Добър вечер колеги ! :) Имам следния проблем :s Рамка dragomir c2 вилка duro fr20
Стержена идва малко къс ..между http://velokan.com/img/itms/879174970323220.jpg двата болта за стягане :crap:
когато стегна тапата отгоре която обира луфта в чашките и се затяга вилката смисъл по-трудно се върти и просто не е удобно за каране ;x някаква идея защо се получава това затягане :dontknow: Благодаря предварително ! :beer:

В ЧВЗ има тема...
След като си затегнал болтовете на лапата (отстрани), отпусни болта на тапата с четвърт оборот (ако все още се върти трудно - отпусни с още четвърт оборот, но не повече!)
Ако са ти нови лагерите на чашките, също е възможно да се получи това, но след половин час каране се разработват и вече не се усеща.
Надявам се да съм помогнал :beer:
Аватар
damadzhana

Рейтинг: 1296

Re: Проблем с стержен

Мнениеот gottharD » Вто Яну 29, 2013 10:17 pm

Благодаря! Стана работата даже му помогнах и с малко гресче :agree: Върти се сега немога да го спра :D Съжелявам за повторната тема :crap: Отново благодаря :beer: Спокойна вечер :)
Аватар
gottharD

Рейтинг: 1205

Назад към Веломеханик