WhiteBoy написа:Епикона бил по здрав х*я ми Янко. Ники, нищо не разбираш, любов моя :* http://www.pinkbike.com/photo/1119684/ - вижте коментарчето. Моята вече кара 8ма година и и няма нищо
edinmilion написа:Да не излезе че се подигравам, ще кажа че и аз разпитвах за прайсмач-а, но получих отговор само от Stoks1 (Димитровград руулз) ама у фейсбука!
Stoks1 написа:немога да сетя, кой си ти?![]()
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че...
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
5roff написа:Баси къ се изтърсих на паркинга на Баумакс...мноу заледено уа...
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
prokalnatiq написа:Как да убедя баща си да си вземе нова кола, и да остави сегашната на мое разположение? Просто не може да разбере колко време и средства (от таксита, като няма как да се предвижа с колело) спестява колата.
Ozzie написа:prokalnatiq написа:Как да убедя баща си да си вземе нова кола, и да остави сегашната на мое разположение? Просто не може да разбере колко време и средства (от таксита, като няма как да се предвижа с колело) спестява колата.
Да вземем за пример автомобил от масовия клас (Голф, Астра и пр.) до 100 к.с. примерно.
Таксите са както следва:
Застраховка гражданска отговорност - ~ 180 лв.
ГТП - 35-40 лв.
Годишна винетка (от другите просто няма смисъл да се купуват), ако ще се ползва по републиканската пътна мрежа - 67 лв.
Данък - xx лв. (Приемаме, че МПС-то е с катализатор, данъка е 50%)
Всичко: ~ 280 лв. + данъка + горивото което трябва да зареждаш.
Колко често ползваш таксита?
P.S. Вярвам, че щом искаш да караш, също си готов да плащаш от твоя джоб горните такси.
msniki написа:Ozzie написа:prokalnatiq написа:Как да убедя баща си да си вземе нова кола, и да остави сегашната на мое разположение? Просто не може да разбере колко време и средства (от таксита, като няма как да се предвижа с колело) спестява колата.
Да вземем за пример автомобил от масовия клас (Голф, Астра и пр.) до 100 к.с. примерно.
Таксите са както следва:
Застраховка гражданска отговорност - ~ 180 лв.
ГТП - 35-40 лв.
Годишна винетка (от другите просто няма смисъл да се купуват), ако ще се ползва по републиканската пътна мрежа - 67 лв.
Данък - xx лв. (Приемаме, че МПС-то е с катализатор, данъка е 50%)
Всичко: ~ 280 лв. + данъка + горивото което трябва да зареждаш.
Колко често ползваш таксита?
P.S. Вярвам, че щом искаш да караш, също си готов да плащаш от твоя джоб горните такси.
То и аз като prokalnatiq се чудя как да стане същя номер.
Но за 300 лв имаш собствена кола на разположение което си е голямо предимство.
Да кажем 1 такси 5 лв на ден разход, понеже често ги ползвам.
Което прави 300 дена х 5 лв = 1500 лв
300 лв въобще не ме притесняват поне мен за 1 година сравнение с 1500 лв (таксита).
Разход гориво също. Ще карам на газ и приятели ще ми вкарват по някой лев за разкарвания![]()
Чакам малко пари да събера и купувам колаЧе просто сега като си правя сметка по изгодно ми е.
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?
uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне
Ozzie написа:Заверено от нотариус пълномощно.
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?
uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне
prokalnatiq написа:Просто не може да разбере колко време и средства (от таксита, като няма как да се предвижа с колело) спестява колата.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта