Основен ремонт

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Основен ремонт

Мнениеот Rosenaldo » Съб Яну 26, 2013 5:07 pm

Здравейте. Решил съм да си пооправя малко колелото ( Interbike Eagle 6 ).
Като за начало се колебая за рамката - дали да я пребоядисвам и да слагам нови стикери или да я облепя изцяло с авто фолио (но не карбон)
След това ще сменя вилката, но за сега не съм решил каква да е. Иска ми се да е двукоронна(до 100-120 лева)
Давайте идеи !!!!!!!!!
Rosenaldo

Рейтинг: 1160

Re: Основен ремонт

Мнениеот Falcor » Съб Яну 26, 2013 6:27 pm

Rosenaldo написа:Здравейте. Решил съм да си пооправя малко колелото ( Interbike Eagle 6 ).

Не може да се пооправи!
Rosenaldo написа:Като за начало се колебая за рамката - дали да я пребоядисвам и да слагам нови стикери или да я облепя изцяло с авто фолио (но не карбон)

Облепи си я, щом те кефи.
Rosenaldo написа:След това ще сменя вилката, но за сега не съм решил каква да е. Иска ми се да е двукоронна(до 100-120 лева)

Няма смисъл!
Съвет: Карай си това колело като градско, докато се счупи и си събирай парички за ново........истинско.....не от практикер. Погледни тази темаhttp://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=30&t=80672
Успех!
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот 5roff » Съб Яну 26, 2013 6:33 pm

Щом искаш подобрение то наистина трябва да започне от рамката и по-точно от нейната смяна :agree: Друго мнение няма да пиша тук. По този начин ще си спестя нерви в безсмислена припирня. Поради това ще ти дам напъдствие, което смятам за правилно.

Смени си рамката, а не я пребоядисвай, облепяй и т.н. Ориантирай се към рамка за твоя ръст и нека тя да е т.нар. твърда. Оборудвай я с каквито чаркове имаш и съответно станат на новата рамка. Парите заделени за "двукоронна" вилка са не малко, но за друго подобрение. Заложи на простата и надеждна окомплектовка /твърда рамка, ви брейк и по възможност без двукоронни вилки :) / Функционалността на велосипеда ти и удоволствието от каране ще се повиши, няма да тежи толкова, ще се върти по-леко съответно ще е по управляемо. Просто ще разбереш, че тове което караш сега не е велосипед.
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот zer0 » Съб Яну 26, 2013 8:14 pm

както и останалите и аз ще те посъветвам да си смениш рамката.за тези пари които си написал 100лв. по добре вземи едно duro тука от форума отколкото някоя двукоронка zoom с която както повечето хора викат ще си счупиш ръцете.за добра двукоронка трябва да дадеш поне 200 като duro triple и нагоре.това е моя съвет но ти си решаваш какво да правиш
zer0

Рейтинг: 988

Мнениеот chessbg » Съб Яну 26, 2013 8:33 pm

Аз пък ще ти кажа да не ги слушаш всеки си има мнение.щом ти харесва колелото карай си го.Но за ремонта всичко опира до пари и зависи какво искаш да направиш въпрос на вкус :beer:
chessbg

Рейтинг: 1100

Мнениеот Admin » Нед Яну 27, 2013 7:06 pm

chessbg написа:Аз пък ще ти кажа да не ги слушаш всеки си има мнение.щом ти харесва колелото карай си го.Но за ремонта всичко опира до пари и зависи какво искаш да направиш въпрос на вкус :beer:

Е, да, всеки има правото да си харчи парите на вятъра...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Rosenaldo » Пон Яну 28, 2013 4:24 pm

Добре за*бете за частите. Някой знае ли къде мога да дам рамката да се облепи с фолио или да си го купя и да го облепя сам? Какви пари ще излезе
Rosenaldo

Рейтинг: 1160

Мнениеот Falcor » Вто Яну 29, 2013 7:33 pm

Във почти всяка рекламна агенция. Конкретна не можем да кажем, понеже не знаем къде живееш. Те работят с фолио, облепят фирмени коли и.т.н. Отделно може да си купиш фолио от тях или от интернет (про....ник.ком) и да се пробваш сам, ако мислиш че си сръчен. Все пак отново ти казвам да си караш велосипеда докато се счупи през което време да събереш някой друг лев. Всички останали упражнения на база това което имаш са малко или много безсмислени.
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот up side down » Съб Фев 02, 2013 6:34 pm

Rosenaldo написа:Добре за*бете за частите. Някой знае ли къде мога да дам рамката да се облепи с фолио или да си го купя и да го облепя сам? Какви пари ще излезе

само си представи рамката облепена...аз не мога,ако някои се навие да го прави трябва бая парички да ти вземе :crazy: Ако пък си решил,пробвай,щом не искаш карбоново,значи трябва мебелно,а тогава...оффф,недей :nono:
up side down

Рейтинг: 1280

Мнениеот TENDER » Пон Фев 04, 2013 7:25 am

Щом толкова те влече, питай тука http://sharkyfolio.com/ Ако те не могат да ти го направят значи никой не може. Аз не мога да си представя как ще станат извивките по велосипеда.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот did » Пон Фев 04, 2013 9:06 am

"Основен ремонт" по пернишки - сменяме боята :rofl: :rofl: :rofl:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот VeNk( )_vD » Вто Фев 05, 2013 9:31 am

zer0 написа:както и останалите и аз ще те посъветвам да си смениш рамката.за тези пари които си написал 100лв. по добре вземи едно duro тука от форума отколкото някоя двукоронка zoom с която както повечето хора викат ще си счупиш ръцете.за добра двукоронка трябва да дадеш поне 200 като duro triple и нагоре.това е моя съвет но ти си решаваш какво да правиш

Съгласен съм, а ако нема пари да си купи по-добре само рамка пък по-натам хубава вилка :eyebrow: :)
Drag Climber Rider
Аватар
VeNk( )_vD

Рейтинг: 925

Мнениеот VeNk( )_vD » Вто Фев 05, 2013 9:32 am

did написа:"Основен ремонт" по пернишки - сменяме боята :rofl: :rofl: :rofl:

:roll2: :roll2: :roll2: :lol: :rofl:
Drag Climber Rider
Аватар
VeNk( )_vD

Рейтинг: 925