Смяна на лостче на Magura julie с Shimano

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Смяна на лостче на Magura julie с Shimano

Мнениеот didosan » Пет Фев 08, 2013 1:31 am

Здравейте,
имам проблем с лостчето на магурата ( :D нали умните германци са го направили пластмасово :(!: ) развалена ми е резбата на лостчето където се завива кухата гайка която държи маркуча към лостчето. :banghead:
При монтажа на маркуча към лостчето на Magura julie се слага само буренце върху маркуча в самото лостче има издатина на която се надява маркуча и като затегне гайката приплесква буренцето и уплътнява.
След четене във форума разбрах че могат да се монтират лостчета на SHIMANO който са алуминиеви и при тях няма да имам проблема с пластмасите и развалените резби. Спрял съм се на лостчета : http://screambikes.eu/bg/rakohvatki-mtb ... -2012.html
Кухата гайка за маркуча и буренцето са със същите размерите вече са свалени :D
Обаче като гледам снимките на маркучите к-т за SHIMANO като например : http://screambikes.eu/bg/diskovi-spirac ... -bh59.html
виждам че всички имат и по една втулка с берт която се надява вътре в маркуча, а отгоре буренцето и така уплътнява. Тъй като не разполагам с такава втулка и не съм сигурен на SHIMANO - то как точно се монтира маркуча към лостчето, а комплект маркучи за 30 -40 лв. ми идват малко в повече ме интересува някой знае ли от къде мога да си взема само тази малка бронзова втулчица ( ако я има при SHIMANO - то ) която се надява отпред в маркуча към лостчето :banghead: че сега си имам колело без спирачки :V:
Ако и някой друг се е сблъсквал с такава смяна на лостчета да пише.
Приемам идеи.
didosan

Рейтинг: 1200

Re: Смяна на лостче на Magura julie с Shimano

Мнениеот Боян Бановски » Пет Фев 08, 2013 10:14 am

Това ашладисване на Магура с Шимано не е толкова елементарно и не опира само до надипляне на връзката между маркуча и лостчето. Дори и да успееш, има и други важни неща за да работи цялата система. Съотношения на диаметри на буталца, маркучи и др. Не си писал Джулито какво е? Старото работи с различно налягане.Въобще преди да купуваш лостче Шимано поразпитай хора които разбират или са правили подобно нещо, работи ли? За да не се набуташ излишно.Едно време в Байкцентъра имаха само лостчета за Джули, най-добрия вариант.Освен, ако не си страстен техноекспериментатор! :D
Последна промяна Боян Бановски на Пет Фев 08, 2013 10:20 am, променена общо 1 път
Аватар
Боян Бановски

Рейтинг: 2000

Мнениеот Айката » Пет Фев 08, 2013 10:17 am

Аз смених лостчето от Gustav M с такова от Shimano Deore и няма проблем,като си оставих същият маркуч,просто отиваш в
BAS или където предлагат Magura и ти го сменят. :agree:
Аватар
Айката

Рейтинг: 1198

Мнениеот bio » Пет Фев 08, 2013 1:39 pm

и аз съм виждал в нета разни Магури с части от Шимано. гледах този pdf стр. 20. и при шинамо е същата система, но не мога да ти кажа дали като размери и резби са съвместими. иначе това е за Shimano.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот stimp » Съб Фев 09, 2013 9:47 am

Здрасти,
от личен опит знам че става, сменяй лосчето на Julito s Shibansko и няма да имаш грижи :beer:
Дори ще работи по добре, поне когто на моето julie му сложих лостче от shimano XT 775 усезаемо се промени спирачната мощ ...... :agree: Така че, няма да имаш проблеми от към работа на SHIGURATA :peace:
stimp

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик