Въпрос за Domein

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за Domein

Мнениеот komara00 » Пет Фев 08, 2013 7:29 pm

Здравейте, преди 1 час направих пълна профилактика на вилката си, но сложих графитна грес. Сега чета, че не била подходяща за уплътненията. Вярно ли е това, защото имаше едно две мнения, които доказваха обратното. И ако ще трябва да я сменям греста, каква да сложа. Само ви моля да не ми предлагате от он-лайн магазин, защото ми идват скъпи, а и искам да взема по-голямо количество. Та ще навреди ли графитната грес или не. Благодаря! :agree:

П.П. Сега като се замисля уплътненията би трябвало да са от масло устойчива гума. :dontknow:
komara00

Рейтинг: 1198

Re: Въпрос за Domein

Мнениеот Hr1sS » Пет Фев 08, 2013 10:51 pm

Сложи по 20мл по-гъсто масло за вилки в ботушите и недей слага грес..
k0шниk team ;dd
Аватар
Hr1sS

Рейтинг: 1244

Мнениеот komara00 » Пет Фев 08, 2013 10:56 pm

Е то няма ли да потече надолу. А ето този спрей дали ще става http://www.avto.bim.bg/Teflonov-sprei_pr30449.html :beer:

п.п. или този http://markita.net/sprej-motip-byala-gr ... l-565.html
komara00

Мнениеот damadzhana » Пет Фев 08, 2013 11:25 pm

За тая цел в сайта на rock shox имат таблици (.pdf формат са - теглиш си ги). В тях има всичко - по колко масло и какво (като вискозитет). Във вилките се слага масло ЗА ВИЛКИ и грес ЗА ВИЛКИ. Графитната грес не се знае дали няма да прояде уплътнителите и другите карантии.
Аватар
damadzhana

Рейтинг: 1296

Мнениеот komara00 » Пет Фев 08, 2013 11:28 pm

damadzhana написа:За тая цел в сайта на rock shox имат таблици (.pdf формат са - теглиш си ги). В тях има всичко - по колко масло и какво (като вискозитет). Във вилките се слага масло ЗА ВИЛКИ и грес ЗА ВИЛКИ. Графитната грес не се знае дали няма да прояде уплътнителите и другите карантии.

Това съм си го изтеглил и знам колко и какво масло да се слага. Питах за греста. Но все пак би трябвало да са маслоустойчиви. Та онзи тефлоновият спрей дали ще стане.
komara00

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пет Фев 08, 2013 11:57 pm

komara00 написа:
damadzhana написа:За тая цел в сайта на rock shox имат таблици (.pdf формат са - теглиш си ги). В тях има всичко - по колко масло и какво (като вискозитет). Във вилките се слага масло ЗА ВИЛКИ и грес ЗА ВИЛКИ. Графитната грес не се знае дали няма да прояде уплътнителите и другите карантии.

Това съм си го изтеглил и знам колко и какво масло да се слага. Питах за греста. Но все пак би трябвало да са маслоустойчиви. Та онзи тефлоновият спрей дали ще стане.

След като си го изтеглил и знаеш, защо питаш?
komara00 написа:Е то няма ли да потече надолу.
- то с вижда и колко знаеш ;). Общо казано правиш пълни глупости с вилката си, под предлог, че знаеш какво правиш питайки глупави въпроси, не пита ли същото и в темата за кратки/глупави въпроси? Ако си писал в първата си сгрешил. Покарай я с графитната грес после се радвай на мекота в работата. Слага се само масло, щом знаеш къде и какво не виждам какво повече питаш? Добре, че вилката ти не е някое Marzocchi или Rock Shox... като например Domain. Mнението на Hr1sS привърши темата.
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот damadzhana » Съб Фев 09, 2013 12:45 am

komara00 написа:

С тефлонов спрей не става - той става единствено да си пръскаш стеншъните (много трябва да се внимава да не опръскаш диска на спирачката)
Аватар
damadzhana

Рейтинг: 1296

Мнениеот komara00 » Съб Фев 09, 2013 10:40 am

Ок, мерси за отговорите. Значи днес ще го отворя пак, ще изчистя греста и ще сложа масло 15W за вилки. Би трябвало да е по-добре според вашите мнения. :agree:
komara00

Назад към Веломеханик