Спирачки

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Спирачки

Мнениеот CC Designs » Нед Май 13, 2012 6:49 pm

Кой модел е най-добър и удачен според вас?

Пускам темата, защото съм на път да сменям спирачките и ми попаднаха тези 3 модела, за които съм чувал добри отзиви. От Quad Rapide и Deuce FR, кой модел е по-добър? Предполагам вторият. A иначе ми попаднаха Avid Elixir 5 от доверен човек, който би ми дал да ги пробвам, ако искам (преди да ги купя), но аз нещо втора ръка не съм много навит да ги купувам. Хем не знам колко живот има в накладките, хем кога трябва да се сменя спирачната течност. То ще се види де, но пак. Особено като се има впредвид, че тук няма къде да ти сменят спирачната течност и трябва да ги карам до Враца/София/Монтана. Какво е вашето мнение? Аз за сега съм се спрял на Deuce FR.
An Alien Hoopajupe написа:Не приемам съвети от човек с Кондьо на аватара .
CC Designs

Рейтинг: 998

Re: Спирачки

Мнениеот ivan4o_sv » Съб Фев 09, 2013 1:56 am

Здравей колега, според мен си се спрял на точната марка QUAD. Deuce е DH спирачка а RAPIDE e FR спирачка. Аз карам с предна деулс и задна рапид и съм доста доволен от тях. Поддръжката и е лесна и от 1-2 години не мога да изтрия оригиналните наклдки. Не гълтат въздух нагоре или надолу, винаги имат доста голяма спирачна сила без значение от условията и времето, не прегряват лесно (поне аз моите не съм), добри уплътнения на помпата и буталата, не текът, и са с евтини накладки и спирачна течност. Според мен са по добри от елексир 5.
viewtopic.php?f=19&t=113661 СПЕШНО
RAM-a вадя от гараж,
после ......
Аватар
ivan4o_sv

Рейтинг: 1203

Мнениеот iFkata » Съб Фев 09, 2013 12:40 pm

ivan4o_sv написа:Здравей колега, според мен си се спрял на точната марка QUAD. Deuce е DH спирачка а RAPIDE e FR спирачка. Аз карам с предна деулс и задна рапид и съм доста доволен от тях. Поддръжката и е лесна и от 1-2 години не мога да изтрия оригиналните наклдки. Не гълтат въздух нагоре или надолу, винаги имат доста голяма спирачна сила без значение от условията и времето, не прегряват лесно (поне аз моите не съм), добри уплътнения на помпата и буталата, не текът, и са с евтини накладки и спирачна течност. Според мен са по добри от Elexir 5.

+1 доста мнения съм чел че Elexir 5 течели, гълтали въздух по точно имали фабричен дефект и имало въздух в маркучите и като си ги купиш трябва да се обезвъздушът. Има и хора които са доволни разбира се, но въпрос на опит. Предпочитам Deuce FR и скоро ще закупя такива .
Аватар
iFkata

Рейтинг: 1229

Мнениеот Vikki4 » Пет Фев 15, 2013 9:16 pm

ако си надъхан 230 лева 2 QUADA fornt/rear 203/185 заедно със всичко дискове и преходници DEUCE FR
Vikki4

Рейтинг: 1116

Мнениеот KeepCalm » Пет Фев 15, 2013 11:10 pm

Защо не си купиш деоре ХТ. Не съм чувал лошо мнение за тях, а и доста приятели имат. Незнам за Куадовете, но не взимай Елексир- тече, гълта въздух...пълна кочина, според мен напрво сменяй марката. Карал съм и джуси ,и елексир,а един познат си взе "тачените" Коде Р - четирибутални... и да не ти казвам какъв кошмар беше. Аз сега временно съм с Шимано, тези евтините хидравлики от 75лв, и е 2 пъти по-добре от джуси и елексир.
KeepCalm

Рейтинг: 1095

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд