Препоръка за предна главина

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Препоръка за предна главина

Мнениеот nick7120 » Съб Фев 09, 2013 4:18 pm

Здравейте препоръчайте ми главина да е на Center lock задължително ще се кара агресивно XC и Am.Но ме измъчва един въпрос относно главините понеже center lock само шимано мисля че правят а главините на шимано чух че не били с капсуловани лагери и ми казаха че капсулованите лагери били къде къде по хубави и "усещането било друго" каквото и да значи това :D та ми е чудно един saint примерно толкова ли няма да става при положение че не е с капсуловани лагери.Sainta го давам за пример иначе главината която искам да си взема ще е до 50 лева.Мерси предварително :beer:
Аватар
nick7120

Рейтинг: 1238

Re: Препоръка за предна главина

Мнениеот ludanik » Съб Фев 09, 2013 10:05 pm

http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=279
аз съм с такава главина, и нямам никакви проблеми! Не е сентър лок, но издържа на доста големи натоварвания и е с капсуловани лагери... :)
ludanik

Рейтинг: 1100

Мнениеот nick7120 » Съб Фев 09, 2013 10:58 pm

Пич не ми трябва главина която не е center lock,но мерси за предложението :beer:
Аватар
nick7120

Мнениеот bio » Нед Фев 10, 2013 8:32 am

пич, първо ми отговори на въпроса от темата ти за главината. а именно: "КОЛКО Е РАЗСТОЯНИТО А".
ако ти се чете на английски скоро имаше опознавателна статия в pinkbike. там може да прочетеш за "+" и "-". Ако почнем сега да ги осъждаме .... няма да ни стигне страницата. официален представител на Shimano са screambikes. Провери какво предлагат. SLX е около 50лв, дори Deore-то ще ти свърши работа. ако пазаруваш онлайн има оферти за XT около 50лв ... а то и в screambikes-a има едно за 50-на лева (36 дупки).
по-скоро ще счупиш вилката отколкото някоя от тези главини.
и да не забравиш за онова разстояние, ПИЧ !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Нед Фев 10, 2013 11:08 am

nick7120 написа:Пич не ми трябва главина която не е center lock,но мерси за предложението :beer:

Няма гаранция, че и CL главина ще ти реши проблема, но успех с харченето на пари.
:beer:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот nick7120 » Нед Фев 10, 2013 11:46 am

Разстоянието от А е 6.5мм.То е ясно че не ми се харчат пари ей така щото ми е скимнало да си сменя главината.Просто не виждам друго решение на проблема(като ходих при майстора той също предложи да сложа главина на CL)може би има и още едно да махна тази вилка което ще ми излезе доста по-солено. :beer: И се извинявам са обръщението ПИЧ :D :agree:
Аватар
nick7120

Мнениеот bio » Нед Фев 10, 2013 8:58 pm

nick7120 написа:Разстоянието от А е 6.5мм.То е ясно че не ми се харчат пари ей така щото ми е скимнало да си сменя главината.Просто не виждам друго решение на проблема(като ходих при майстора той също предложи да сложа главина на CL)може би има и още едно да махна тази вилка което ще ми излезе доста по-солено. :beer: И се извинявам са обръщението ПИЧ :D :agree:

ами на онази картинка ... пише, че трябва да е 10.5mm няколко пъти те питах ... как е ? .. измери ли ? "Да, всичко е ОК" - ми казваш ти приятелю. фланеца за диска е на 4mm по-близо до вилката ... нормално е да опира. имаш нещо объркано в главината ... или я оправят или си купуваш нормална. за първото явно ти трябва сервиз.
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот robostyler » Вто Мар 05, 2013 10:53 pm

http://screambikes.eu/bg/glavini-mtb-pr ... -m667.html тази е е перфектна един приятел кара с такава и няма проблеми ,а относно лагерите не знам :agree:
robostyler

Рейтинг: 1198

Назад към All Mountain/Ендуро продукти