Избор на каска

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на каска

Мнениеот eva_ » Съб Фев 09, 2013 10:01 pm

Привет,
Карам из града и понякога извън. Колелото е MTB. Имам няколко леки падания и сегашната ми каска е на около
4 години и четох из форумите, че каска се сменяла всеки сезон и след удар. Около 35лв беше плащана и мога да
отделя до 50лв, понеже ми изглеждат еднакви и само марките са различни.

Eдин приятел ще поръчва от Великобритания и това ми хвана окото и цената се връзва към 35-40
http://www.sportsdirect.com/muddyfox-led-helmet-mens-936046?colcode=93604646

или нещо по нашенско, но малко по скъпо, въпреки, че всички май са мейд ин PRC.
http://screambikes.eu/bg/kaski-shoseini/2384-velosipedna-kaska-drag-dv-32.html

Очаквам съвети и предложения. Благодаря :liplick:
eva_

Рейтинг: 1240

Re: Избор на каска

Мнениеот rock » Съб Фев 09, 2013 10:41 pm

КАСКА не се сменя всяка година, но след удар е добре да се смени. Дори и външно да няма видими поражения, може пукнатините да са микроскопични и във вътрешността на предпазната зона. При втори по-сериозен удар това може да е границата между дългото лечение и да си изтупаш панталоните и да продължиш. Други причини за смяна, но след дълго или безотговрна употреба са закъсани ремъци или повредена вътрешна система за пристягане.
Аватар
rock

Рейтинг: 1303

Мнениеот eva_ » Нед Фев 10, 2013 8:33 pm

@rock - ще го имам впредвид.

Сега остава въпроса дали тези британско-китайски каски са по-добри или да си взема нещо от нашите магазини.
eva_

Рейтинг: 1240

Мнениеот rock » Нед Фев 10, 2013 9:06 pm

Препоръчвам ти Спешълайзд, Кратони , Джиро, Бел от половинките. Всички минават краш тестове и са със сертификат. Не рискувай да си вземаш noname каски от супермаркетите, въпреки примамливата цена. За бг каските нищо не мога да кажа. Предполага се , че са изработени по стандартите на Европейския Съюз. В момента има големи намаления на всичко, вкл . и каски в СРС. Моята каска е от подобен сайт , като в България върви с 50 лв. повече. :agree:
PS Съдейки по ника, си дама, виж , има специални каски за дами , по-шаренки :D
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=56373
Аватар
rock

Рейтинг: 1303

Мнениеот Admin » Пон Фев 11, 2013 3:11 pm

Аз пък бих препоръчал каски, обувки и други такива неща, които е задължително да се пробват и премерят, преди да се купят, да си ги купуваш от България.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти