Правилен размер каска

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Правилен размер каска

Мнениеот kokoteofilov1 » Съб Фев 09, 2013 12:26 pm

Здравейте, наскоро си купих фулфейс каска,но имах колебания между размера. М ми беше много тесен (имах чувството, че на главата ми седи кон) , затова си взех Л, но когато натисна по-силно брадата ми опира ''чингарда''. Възможно ли е каската да ми е твърде голяма и да не ме предпази добре? Когато разклатя главата си каската леко се мърда наляво-надясно, но е съвсем малко. :dontknow:
NS Surge
kokoteofilov1

Рейтинг: 995

Re: Правилен размер каска

Мнениеот Admin » Пон Фев 11, 2013 3:13 pm

Да, възможно е. А защо не пробва друга марка, друг модел? Има каски, които са по-удобни за кръгли глави, или за по-издължени глави и т.н. Като си видял, че от тази нито М, нито L ти прилягат перфектно, по-добре да беше потърсил друга...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот kokoteofilov1 » Пон Фев 11, 2013 6:51 pm

Admin написа:Да, възможно е. А защо не пробва друга марка, друг модел? Има каски, които са по-удобни за кръгли глави, или за по-издължени глави и т.н. Като си видял, че от тази нито М, нито L ти прилягат перфектно, по-добре да беше потърсил друга...

Каската ми приляга добре, леко стегната е, но когато напъна се раздвижва. Мисля,че е добре, защото сега съм с доста къса прическа, а когато ми порастне косата ще е ок. Не пробвах други модели, защото нямах много пари, а и разнообразието в веломания не беше голямо :crap:
NS Surge
kokoteofilov1

Мнениеот Hell_Man » Пон Фев 11, 2013 8:45 pm

kokoteofilov1 написа:
Admin написа:Да, възможно е. А защо не пробва друга марка, друг модел? Има каски, които са по-удобни за кръгли глави, или за по-издължени глави и т.н. Като си видял, че от тази нито М, нито L ти прилягат перфектно, по-добре да беше потърсил друга...

Каската ми приляга добре, леко стегната е, но когато напъна се раздвижва. Мисля,че е добре, защото сега съм с доста къса прическа, а когато ми порастне косата ще е ок. Не пробвах други модели, защото нямах много пари, а и разнообразието в веломания не беше голямо :crap:

Не разчитай на коса. +Това пенопластът се деформира и втвърдява с времето, така че най-добре я препродай, докато е нова и си вземи каска твой размер, за да няма после - "каската ми ми разби зъбите" / "каската ми ме изпревари"...
Трябва да ти е по кратуната и да се върти трудно. Ето го точно описано. Вело каските са по-леки, но правилата са почти 1:1. И аргументи като пари, разнообразие, фаза на луната, са меко казано смешни - като те засече някой и му влезеш странично в ремаркето с шлема напред си е друга история!

П.П. Подкрепям с всякакви крайници Full face-овете - ако някога бях с такъв, а не с open face, сега нямаше да имам резка на веждата...
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Мнениеот kokoteofilov1 » Пон Фев 11, 2013 8:54 pm

Току що си сложих каската и пасва точно както описаното в линка, а когато закопчая ремъка колкото и да натискам чингарда не опира в брадата. Изглежда, че когато съм я пробвал не съм я бил закопчал. Писах темата, защото не бях сигурен в изискванията за пасването на каската и ми се струваше, че трябва да е по стегната :evil: . А и с каската съм карал вече 5-6 пъти и не вярвам пенопластът да се е смачка повече от това.
NS Surge
kokoteofilov1

Мнениеот GoingDownTheHill » Вто Фев 12, 2013 10:20 pm

kokoteofilov1 написа:Току що си сложих каската и пасва точно както описаното в линка, а когато закопчая ремъка колкото и да натискам чингарда не опира в брадата. Изглежда, че когато съм я пробвал не съм я бил закопчал. Писах темата, защото не бях сигурен в изискванията за пасването на каската и ми се струваше, че трябва да е по стегната :evil: . А и с каската съм карал вече 5-6 пъти и не вярвам пенопластът да се е смачка повече от това.

Стой десетина минути с каската. Закопчай я и си разклати главата напред-назад.Ако каската седи плътно по главата ти и не се мести много значи ти става :beer:
Аватар
GoingDownTheHill

Рейтинг: 988

Мнениеот kokoteofilov1 » Вто Фев 12, 2013 10:21 pm

GoingDownTheHill написа:
kokoteofilov1 написа:Току що си сложих каската и пасва точно както описаното в линка, а когато закопчая ремъка колкото и да натискам чингарда не опира в брадата. Изглежда, че когато съм я пробвал не съм я бил закопчал. Писах темата, защото не бях сигурен в изискванията за пасването на каската и ми се струваше, че трябва да е по стегната :evil: . А и с каската съм карал вече 5-6 пъти и не вярвам пенопластът да се е смачка повече от това.

Стой десетина минути с каската. Закопчай я и си разклати главата напред-назад.Ако каската седи плътно по главата ти и не се мести много значи ти става :beer:

Когато си размърдах главата каската имаше съвсем лек луфт, но според мен ми става. Мерси :agree:
NS Surge
kokoteofilov1

Назад към Общ форум