Накладки и средно

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Накладки и средно

Мнениеот mtbfan1 » Съб Фев 16, 2013 12:26 am

Привет на всички! Имам два въпроса:

1. По какво мога да разбера какви са едни накладки (метални или органични) точно тези за които питам са червени на цвят (ако това ще помогне)? :dontknow:

2. Става въпрос за средното на един приятел. Когато върти педалите по - силно или нагоре нещо сякаш прищраква и някой път едвам не пада от колелото. Аз лично мисля че е от средното но той твърди че е от веригата или от касетата а мен силно ме съмнява. Всичко Това се случва на тази скорост 1x8 Наскоро смени спирачките си с хидравлични и още няма команди и седи само на тази скорост. Та въпроса На какво се дължи това прищракване?

Благодаря, предварително! :peace:
Карам CLIMBER :)
Аватар
mtbfan1

Рейтинг: 1097

Re: Накладки и средно

Мнениеот PtD » Съб Фев 16, 2013 12:56 am

mtbfan1 написа:2. Става въпрос за средното на един приятел. Когато върти педалите по - силно или нагоре нещо сякаш прищраква и някой път едвам не пада от колелото.

Moже да прескача веригата. А може и храповикът на главината да е дал фира.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potter » Съб Фев 16, 2013 1:50 am

Най-вероятно прескача веригата. На 1х8, тя е най-разхлабена, а ако и зъбците са по-износени, си е съвсем вероятно така да прескача. С винтовете за регулировка на дерайльорите може да се опита да превключи на 2:5 примерно и да види дали и тогава прескача..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот mtbfan1 » Съб Фев 16, 2013 2:33 am

mtbfan1 написа:1. По какво мога да разбера какви са едни накладки (метални или органични) точно тези за които питам са червени на цвят (ако това ще помогне)? :dontknow: :peace:

а нещо за накладките ?? :look:
Аватар
mtbfan1

Мнениеот Admin » Вто Фев 19, 2013 12:20 am

Няма как да ти се каже нищо обобщено за накладките. Червени? Може би имаш предвид металната подложка за феродото? Нейният цвят няма никакво значение. Самият спирачен материал също може да е най-различен на цвят, тъй като различните производители ползват какви ли не смеси.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот dorbitan » Чет Фев 21, 2013 8:52 pm

Относно прескачането. 100% е от износена верига и зъбен блок.
dorbitan

Рейтинг: 1190

Мнениеот rodopi_biker » Нед Фев 24, 2013 10:36 am

Прещракването е от прескачането на веригата. И аз имам същия проблем само на тази предавка и за това не я ползвам. Колкото до накладките на опаковката пише дали са метални или органични. Ако си я загубил на самата накладка би трябвало да пише поне модела и после потърси в нета.

П.П.
Когато върти педалите по - силно или нагоре нещо сякаш прищраква ... Всичко Това се случва на тази скорост 1x8 ..

Много ми е интересно как върти точно на тази предавка по нанагорнище? :dontknow: (ако не се лъжа става въпрос за най голямия венец отпред и най малкия отзад)
Аватар
rodopi_biker

Рейтинг: 1220

Мнениеот dorbitan » Нед Фев 24, 2013 11:07 pm

ако не се лъжа става въпрос за най голямия венец отпред и най малкия отзад)[/size]

Лъжеш се! Големия венец е 3.
dorbitan

Рейтинг: 1190

Мнениеот mtbfan1 » Пон Фев 25, 2013 2:51 am

Когато върти педалите по - силно или нагоре нещо сякаш прищраква ... Всичко Това се случва на тази скорост 1x8 ..

Много ми е интересно как върти точно на тази предавка по нанагорнище? :dontknow: (ако не се лъжа става въпрос за най голямия венец отпред и най малкия отзад)[/quote]

Наскоро си взе хидравлични спирачки и още няма команди . . . затова декланшора и обтегача са напълно отпуснати . . . и няма възможност да сменя скоростите . . . (кара само на 1x8 както вече споменах)
Аватар
mtbfan1

Назад към Общ форум