[quote="did"]
пореден

(boi4ka, sorry, ама питат)
Както е известно, в Родопите обичат да правят чевермета. В по-източната част обаче имат друго предпочитание за приготвяне на агнешкото - пълнено с ИЧИРЛИК, зашито и изпечено в тава, в замазана с кал фурна, пълна с жар. Ичирликът го споменах като ъпгрейд-асоциация на дроб-сърмата, тъй като освен ориз и агнешки дроб, съдържа и разни други карантии - чревца, ****, ****** (ще спестя подробностите, че тука влизат и вегетарианци).
Предполагам думата е турска, както и много други, използвани в този район, но широко се използва и в райони, населени предимно с етнически българи, както и в селата около моето родно място - град Първомай.
И няма нищо общо с военни бази и ракия!
Явно и Гугъл не знае всичко!
[/quote]
Метни рецептата на ПМ ако я знаеш.
