Как мислите....

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Как мислите....

Мнениеот boi4ka » Вто Окт 11, 2005 2:21 pm

...ще излезе ли нещо,ако монтирам на каската си фотоапарат и снимам клипче по пътека в планината?Просто ако някой е правил подобно нещо и има някакъв опит ,нека сподели.Приятелите ми имат камери,но не искам да строша някоя и за това не ми се пробва.
Приемам съвети и за самия монтаж:Dкак,къде и с какви приспособления,ето и малко бира предварително:beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer:
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Мнениеот Makintier » Вто Окт 11, 2005 2:29 pm

Ще стане,един friend е правил така.До колкото до риска за камерата ако е от горе нема да е голям,стига да не падне6 по глава:peace::thumbu::D:D
Не е важно да си пръв, важно е да си единствен!
Skype - Makintier
Аватар
Makintier

Рейтинг: 1641

Мнениеот did » Вто Окт 11, 2005 4:21 pm

Хеллоу, Станимъка!

Как сте?

По темата: Единственото място, на което можеш сравнително добре да закрепиш апарат, е врътката отдолу за статив. Тя затова е и направена. Вземаш едно стативче с къси, но здрави крачета, намираш начин да го закрепиш на каската някак, а апарата си слагаш където му е мястото - на статива. Аз имам едно такова стативче с еластични крачета, които могат така да се огънат, че да прилепнат плътно по самата каска. Обаче за да се закрепи здраво ще трябва да монтираш някакви скоби на самата каска, т.е. да я разпробиваш, преправяш и т.н.

За по-голяма простотия не се сещам.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Вто Окт 11, 2005 4:30 pm

Най- сигурно, я монтирай отстрани на каската, така няма да има опасност да закачиш камерата на някой клон. А за системата за закачане към каската, викай на помощ неволята! ;):popcorn:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот thefatcat » Вто Окт 11, 2005 4:43 pm

Пичове не сте ли гледали Contra? http://free.data.bg/uha/contra.avi Значи камерата се закача отгоре на каската със солидно количество изолирбанд и нема проблеми(правил съм го поне 30 пъти).
Ето и още 2 такива филмчета от преди 2-3 години:
http://free.data.bg/uha/mtb/mtb-old-pic ... on-204.avi
http://free.data.bg/uha/mtb/mtb-old-pic ... puteka.avi
:beer:
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот did » Вто Окт 11, 2005 5:01 pm

Ама той не пита за камера, а за ФОТОАПАРАТ!

Пробвай да омотаеш фотоапарат с изолирбанд без нито едно копченце да остане притиснато от лепенките, обективът да е свободен, разните други датчици отпред също. Аз поне не си го представям.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Metal_Psycho » Вто Окт 11, 2005 6:59 pm

[quote="did"]

Пробвай да омотаеш фотоапарат с изолирбанд без нито едно копченце да остане притиснато от лепенките, обективът да е свободен, разните други датчици отпред също. Аз поне не си го представям.

[/quote]

A за чий дедов му е да слага фотоапарат на каската?По време на скок ще пусне курмилото и ще натисне спъсака ли?

А и впрочем с банда си става и не се натискат копчета.Просто си е занимавка,НО значително по-евтина от дупчене на каска.:)
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот Cocko » Вто Окт 11, 2005 7:03 pm

[quote] значително по-евтина от дупчене на каска [/quote]

Зависи от каската...
Пиши на кирлица!
Pi6i na kirilica!
Cocko

Рейтинг: 1700

Мнениеот Metal_Psycho » Вто Окт 11, 2005 8:07 pm

[quote="Cocko"]

[quote] значително по-евтина от дупчене на каска [/quote]

Зависи от каската...
[/quote]

И да,и не.:)
Ако ще и каска за 20 лева да имам пак бих я турнал камерата с банд,АКО смятам просто да си снимам ей така,без някаква конкретна цел.
Ако ще е огранизирана проява с цел събиране на качествен материал,то тогава камерата няма да е просто некъв шит и тогава банда отпада и идва ред на дупченето.
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот TOYAGA » Вто Окт 11, 2005 10:13 pm

Съдейки по снимката, на която някакъв червей се е снимал с did, каската на последния е от ценовата категория 5-10-намерих я в Цалапица лева...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот thefatcat » Сря Окт 12, 2005 1:20 am

[quote="did"]

[/quote]

Е аз за ФОТОАПАРАТ ти говоря! Всичко това е снимано с фотоапарат!:beer:
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот halcor » Сря Окт 12, 2005 8:42 am

На Байкарията си мислехме с mih, че просто трябва да се документира с headcam преживяването и по възможност другия път да имаме такова нещо вместо фото. Та да задам един технически въпрос, който ми се върти в главата: значи, изискванията са да не тежи много, да снима със задоволително качество и да не струва майка си и баща си. Та идеята ми е: webcamera, дето държи 640х480х30fps (или ако не е чак толкоз да е близо, ако държи толкова качеството е повече от добро за такава мобилна установка) и PDA, което е и USB host, за да може да се върже камерата. И въпросите са: сещате ли се за конкретни модели, отговарящи или близо до условията и дали 400mhz процесор на pda ще е способен на прилична компресия в реално време (примерно mpeg2, а защо не и divx)?
Аватар
halcor

Мнениеот halcor » Сря Окт 12, 2005 8:45 am

canon ixus s digic2 процесор държи 640х480х30 видеоклип, но не прави никаква компресия и на 1гб карта се събират не повече от 20 минути (мързи ме да смятам, но нещо такова идваше). Малко е...
А Mustek имат някакви евтини и леки камкордери, които пишат на сд карта, но не съм убеден в качеството им...
Аватар
halcor

Мнениеот did » Сря Окт 12, 2005 9:20 am

[quote="TOYAGA"]

Съдейки по снимката, на която някакъв червей се е снимал с did, каската на последния е от ценовата категория 5-10-намерих я в Цалапица лева...
[/quote]

:D тъй тъй...
:D наблюдателен си!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TOYAGA » Сря Окт 12, 2005 9:54 am

[quote="did"]

[quote="TOYAGA"]

[/quote]

:D тъй тъй...
:D наблюдателен си!

[/quote]

Мхм... Хубаво е, че има и таквизи каски, че да има кво хората да дупчат без да се притесняват за финансовото си здраве... :D

:offtopic:

Ахм, BTW все се каня да те питам кво значи думата "ичирлик"? :dunno: Бай Гугъл и група руски учени се опитват да ме убедят, че било военна авиобаза в Турция, ама нещо не ми се вярва...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Окт 12, 2005 10:00 am

[quote][i] Бай Гугъл и група руски учени се опитват да ме убедят, че било военна авиобаза в Турция, ама нещо не ми се вярва...
[/quote]

Туй не беше ли Инджирлик?

П.П. на мен "ичирлик" ми напомня за думата "ичкия", което до колкото си спомням значи ракия. Все пак автора на думата ще има крайната дума.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот TOYAGA » Сря Окт 12, 2005 10:11 am

[quote]Туй не беше ли Инджирлик?[/quote]

И аз така знам, но [url=http://www.google.com/search?hl=bg&q=%D0%B8%D1%87%D0%B8%D1%80%D0%BB%D0%B8%D0%BA&btnG=Google+%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&lr=]тук[/url] пише друго... :dunno:

Хм, а тва кое на кво напомня е опасна работа, щото на мен примерно "ичкия" ми напомня за едно друго нещо, дето определено не е "ракия"... :D
Аватар
TOYAGA

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Окт 12, 2005 10:16 am

[quote="TOYAGA"]

[quote]Туй не беше ли Инджирлик?[/quote]

И аз така знам, но [url=http://www.google.com/search?hl=bg&q=%D0%B8%D1%87%D0%B8%D1%80%D0%BB%D0%B8%D0%BA&btnG=Google+%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&lr=]тук[/url] пише друго... :dunno:

Хм, а тва кое на кво напомня е опасна работа, щото на мен примерно "ичкия" ми напомня за едно друго нещо, дето определено не е "ракия"... :D
[/quote]

:D, ама мисля, че наистина значи ракия и то без да разместваш и заменяш букви.
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот did » Сря Окт 12, 2005 10:47 am

пореден :offtopic: (boi4ka, sorry, ама питат)

Както е известно, в Родопите обичат да правят чевермета. В по-източната част обаче имат друго предпочитание за приготвяне на агнешкото - пълнено с ИЧИРЛИК, зашито и изпечено в тава, в замазана с кал фурна, пълна с жар. Ичирликът го споменах като ъпгрейд-асоциация на дроб-сърмата, тъй като освен ориз и агнешки дроб, съдържа и разни други карантии - чревца, ****, ****** (ще спестя подробностите, че тука влизат и вегетарианци).

Предполагам думата е турска, както и много други, използвани в този район, но широко се използва и в райони, населени предимно с етнически българи, както и в селата около моето родно място - град Първомай.

И няма нищо общо с военни бази и ракия!

Явно и Гугъл не знае всичко!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TOYAGA » Сря Окт 12, 2005 10:52 am

@ did

Ясно! Благодарим! :beer: Начи ичирликът е нещо, което ще ни забранят, ако и когато ни приемат там, дето се тикаме...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Окт 12, 2005 11:04 am

[quote="did"]

пореден :offtopic: (boi4ka, sorry, ама питат)

Както е известно, в Родопите обичат да правят чевермета. В по-източната част обаче имат друго предпочитание за приготвяне на агнешкото - пълнено с ИЧИРЛИК, зашито и изпечено в тава, в замазана с кал фурна, пълна с жар. Ичирликът го споменах като ъпгрейд-асоциация на дроб-сърмата, тъй като освен ориз и агнешки дроб, съдържа и разни други карантии - чревца, ****, ****** (ще спестя подробностите, че тука влизат и вегетарианци).

Предполагам думата е турска, както и много други, използвани в този район, но широко се използва и в райони, населени предимно с етнически българи, както и в селата около моето родно място - град Първомай.

И няма нищо общо с военни бази и ракия!

Явно и Гугъл не знае всичко!

[/quote]

Метни рецептата на ПМ ако я знаеш. :beer:
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот boi4ka » Сря Окт 12, 2005 10:09 pm

[quote="did"]

Хеллоу, Станимъка!

Как сте?

По темата: Единственото място, на което можеш сравнително добре да закрепиш апарат, е врътката отдолу за статив. Тя затова е и направена. Вземаш едно стативче с къси, но здрави крачета, намираш начин да го закрепиш на каската някак, а апарата си слагаш където му е мястото - на статива. Аз имам едно такова стативче с еластични крачета, които могат така да се огънат, че да прилепнат плътно по самата каска. Обаче за да се закрепи здраво ще трябва да монтираш някакви скоби на самата каска, т.е. да я разпробиваш, преправяш и т.н.

За по-голяма простотия не се сещам.
[/quote]
Хелоуууууууууууу,майна:beer:добре сме,готвим се за неделя.Като казах неделя,да те питам къде горе-долу смятате да е наистина най-големия въргал ,та да дойдем и ние-асеновградските велокелеши да гледаме и да се пулим:bigeyes::D
За фотоапарата съм го измислил почти ...със свински опашки и малко фантазия и тиксо:^:
Не ми е ясно като качество какво ще се получи,ама ще го пробвам де!
Между другото преди два дни видях двама най-вероятно от крива спица,единият беше си пръснал предната външна гума и носеше надолу след Асеновата крепост:bawling:Айде със здраве,че се отплеснах.Надявам се да се видим на състезанието да ударим по бира:beer:
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Назад към Архив