защита на рамката

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: защита на рамката

Мнениеот Suspect » Пон Фев 18, 2013 10:31 pm

Ако искаш да си запазиш рамката в идеален външен вид,най-добрия вариант е да я облепиш с фолио 3м.Ето в този магазин предлагат доста видове фолиа http://www.partners.bg/ Това фолио специално е малко скъпичко-140лв на квадратен метър,но според мен си заслужава доста,понеже ще може да си запазиш боята на рамката много дълго време.Аз скоро ще си купувам такова фолио,защото аз също много мразя да ми е надрана рамката,а и особено ако си с някоя скъпа рамка просто задължително я облепи иначе ще заприлича на нищо след време.Успех. :beer:
Аватар
Suspect

Рейтинг: 1236

Мнениеот Antares » Вто Фев 19, 2013 9:39 pm

Аз лично съм си залепил едно парче гума там, където рамката понася най-много удари от хвърлен от гумите камънак - около средното. Чейнстея си е защитен от някакъв протектор, на местата, където броните и маркучите на скорости спирачки се опират в рамката - лепенки (прозрачни). Останалите места - да се дере, баси, аз тая рамка не съм я купил за да ми краси хола :crazy:

Сега остава и някой да пусне тема "как се пазите от калта", "какви мокри кърпички ползвате при каране", "как да се предпазя от неприянтата миризма при продължително каране" и други кифлизми...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот Insight » Сря Фев 20, 2013 9:47 am

Antares написа:Аз лично съм си залепил едно парче гума там, където рамката понася най-много удари от хвърлен от гумите камънак - около средното. Чейнстея си е защитен от някакъв протектор, на местата, където броните и маркучите на скорости спирачки се опират в рамката - лепенки (прозрачни). Останалите места - да се дере, баси, аз тая рамка не съм я купил за да ми краси хола :crazy:

Сега остава и някой да пусне тема "как се пазите от калта", "какви мокри кърпички ползвате при каране", "как да се предпазя от неприянтата миризма при продължително каране" и други кифлизми...

:agree: за "кифлизмите"
Дистанционно в найлонче ми е любимата гледка :D
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот uBaH » Сря Фев 20, 2013 10:22 am

off: А аз имам отговор на въпроса за мокрите кърпички ("какви мокри кърпички ползвате при каране") - тия, които миришат лошо :D

Когато ми се наложи да купувам, къде за колата, къде за вкъщи, не ги отварям да ги мириша в магазина. Вследствие на това, на тавана където си държа велосипедите се събират пакет след пакет. Не че ги ползвам по време на каране, но за мазни ръце вършат идеална работа :agree:

Иначе на рамката си имам чейнстей протектор от дебела подложка за мишка - идеална работа върши и е лека.
Аватар
uBaH

Мнениеот outfaced » Сря Фев 20, 2013 5:37 pm

Да споделя и аз мойте 2 стинки ... при някои рамки просто си има нужда от протекция. В случая визирам примерно трек, които отдолу са сигурно полвин милиметър тънки. Моята още на първото каране и направих вдлъбнатина малко над BB. Лака все тая ... ама там ако ударя сериозно и ще стане беля.
Моето решение е 2мм полистиролна или ABS плоскост (от там където правят рекламни табели). Изрязва се нужния профил (яка ножица). Слага се върху хартия за печене и се нагрява във фурната на 120-130° . Това е малко под точката на топене и пластмасата става като дъвка. Взима се внимателно с хартията и бързо но пак внимателно и точно се лепка там, където трябва седи и се натиска. Така пластмасата като изстине придобива формата на рмката. После се лепи със силикон. Малко се заглаждат ръбчетата, че да не дразни. Воала ...
Само не знам какви цветове пластмаса се намират. Че стандартно май е само бяло. Не подлежи особено на боядисване, понеже боята бързо ще падне.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Предишна

Назад към Общ форум